Ki lesz az év vendéglátója - Zalában?

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere versenyt hirdet "Az év étterme" és az "Az év kávéháza" címek elnyerésére.

A pályázat célja: a városban működő éttermek, kávézók és cukrászdák szakmai nívójának további emelése, esztétikus környezetének formálása, hiszen mindannyiunk érdeke az igényes, minőségi vendéglátás, amely városunk turisztikai vonzerejének egyik fontos alkotórésze.

A pályázók köre: a városban működő éttermek, kávézók és cukrászdák tulajdonosai, üzemeltetői adhatják be nevezésüket. Lehetőség van a közönségnek is benevezni a versenybe kedvenc vendéglátóhelyét.

A jelentkezés feltétele: A pályázni szándékozó vállalkozásoktól írásban kérjük bejelenteni a nevezést.

Cím: Polgármesteri Hivatal, Polgármesteri Iroda, 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u.

17-19.

A nevezési lap letölthető a www.zalaegerszeg.huhírportálról és elektronikus formában is beküldhető.

A közönség a ZalaEgerszeG újságban megjelenő ajánlószelvény elküldésével juttathatja be a versenybe kedvenc vendéglátóhelyét, a szelvényt kérjük bedobni a Polgármesteri Hivatal portáján elhelyezett gyűjtőládába.

Szavazataikat interneten - a www.zalaegerszeg.huvárosi hírportálon - elektronikus úton is leadhatják. (csak névvel és címmel ellátott szavazatokat fogadnak el a szervezők) A pályázat elbírálása: a pályázókat, aversenybe juttatott vendéglátóhelyeket előre be nem jelentett időpontban szakmai zsűri látogatja meg, és az általuk adott javaslat alapján ítéli oda a polgármester a díjakat.

Díjazás: a győztes vendéglátóhely homlokzatára kihelyezi az önkormányzat "Az év étterme 2010" és aAz év kávéháza 2010" dicsőségtáblákat, valamint egyenként 100.000 Ft-ot ajánl fel, amit a verseny győztes vállalkozásai vendéglátóhelyük szakmai színvonalának további fejlesztésére használhatnak fel. A zsűri továbbra is díjazza a legjobb pincért és a legjobb szakácsot! Határidők: a nevezés és az ajánlások benyújtása: 2010. augusztus 22.

Értékelés, elbírálás: 2010.szeptember 27-ig.

A díj átadása: 2010. október További információ: 92/ 502 106, 502 112


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.