Ki lesz az év vendéglátója - Zalában?

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere versenyt hirdet "Az év étterme" és az "Az év kávéháza" címek elnyerésére.

A pályázat célja: a városban működő éttermek, kávézók és cukrászdák szakmai nívójának további emelése, esztétikus környezetének formálása, hiszen mindannyiunk érdeke az igényes, minőségi vendéglátás, amely városunk turisztikai vonzerejének egyik fontos alkotórésze.

A pályázók köre: a városban működő éttermek, kávézók és cukrászdák tulajdonosai, üzemeltetői adhatják be nevezésüket. Lehetőség van a közönségnek is benevezni a versenybe kedvenc vendéglátóhelyét.

A jelentkezés feltétele: A pályázni szándékozó vállalkozásoktól írásban kérjük bejelenteni a nevezést.

Cím: Polgármesteri Hivatal, Polgármesteri Iroda, 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u.

17-19.

A nevezési lap letölthető a www.zalaegerszeg.huhírportálról és elektronikus formában is beküldhető.

A közönség a ZalaEgerszeG újságban megjelenő ajánlószelvény elküldésével juttathatja be a versenybe kedvenc vendéglátóhelyét, a szelvényt kérjük bedobni a Polgármesteri Hivatal portáján elhelyezett gyűjtőládába.

Szavazataikat interneten - a www.zalaegerszeg.huvárosi hírportálon - elektronikus úton is leadhatják. (csak névvel és címmel ellátott szavazatokat fogadnak el a szervezők) A pályázat elbírálása: a pályázókat, aversenybe juttatott vendéglátóhelyeket előre be nem jelentett időpontban szakmai zsűri látogatja meg, és az általuk adott javaslat alapján ítéli oda a polgármester a díjakat.

Díjazás: a győztes vendéglátóhely homlokzatára kihelyezi az önkormányzat "Az év étterme 2010" és aAz év kávéháza 2010" dicsőségtáblákat, valamint egyenként 100.000 Ft-ot ajánl fel, amit a verseny győztes vállalkozásai vendéglátóhelyük szakmai színvonalának további fejlesztésére használhatnak fel. A zsűri továbbra is díjazza a legjobb pincért és a legjobb szakácsot! Határidők: a nevezés és az ajánlások benyújtása: 2010. augusztus 22.

Értékelés, elbírálás: 2010.szeptember 27-ig.

A díj átadása: 2010. október További információ: 92/ 502 106, 502 112


Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz

Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz 

Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.