Ki lesz az év vendéglátója - Zalában?

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere versenyt hirdet "Az év étterme" és az "Az év kávéháza" címek elnyerésére.

A pályázat célja: a városban működő éttermek, kávézók és cukrászdák szakmai nívójának további emelése, esztétikus környezetének formálása, hiszen mindannyiunk érdeke az igényes, minőségi vendéglátás, amely városunk turisztikai vonzerejének egyik fontos alkotórésze.

A pályázók köre: a városban működő éttermek, kávézók és cukrászdák tulajdonosai, üzemeltetői adhatják be nevezésüket. Lehetőség van a közönségnek is benevezni a versenybe kedvenc vendéglátóhelyét.

A jelentkezés feltétele: A pályázni szándékozó vállalkozásoktól írásban kérjük bejelenteni a nevezést.

Cím: Polgármesteri Hivatal, Polgármesteri Iroda, 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u.

17-19.

A nevezési lap letölthető a www.zalaegerszeg.huhírportálról és elektronikus formában is beküldhető.

A közönség a ZalaEgerszeG újságban megjelenő ajánlószelvény elküldésével juttathatja be a versenybe kedvenc vendéglátóhelyét, a szelvényt kérjük bedobni a Polgármesteri Hivatal portáján elhelyezett gyűjtőládába.

Szavazataikat interneten - a www.zalaegerszeg.huvárosi hírportálon - elektronikus úton is leadhatják. (csak névvel és címmel ellátott szavazatokat fogadnak el a szervezők) A pályázat elbírálása: a pályázókat, aversenybe juttatott vendéglátóhelyeket előre be nem jelentett időpontban szakmai zsűri látogatja meg, és az általuk adott javaslat alapján ítéli oda a polgármester a díjakat.

Díjazás: a győztes vendéglátóhely homlokzatára kihelyezi az önkormányzat "Az év étterme 2010" és aAz év kávéháza 2010" dicsőségtáblákat, valamint egyenként 100.000 Ft-ot ajánl fel, amit a verseny győztes vállalkozásai vendéglátóhelyük szakmai színvonalának további fejlesztésére használhatnak fel. A zsűri továbbra is díjazza a legjobb pincért és a legjobb szakácsot! Határidők: a nevezés és az ajánlások benyújtása: 2010. augusztus 22.

Értékelés, elbírálás: 2010.szeptember 27-ig.

A díj átadása: 2010. október További információ: 92/ 502 106, 502 112


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.