Kínáig ér a magyar gasztronómia és cukrászat hírneve

Magyarország, a magyar ételek kerülnek terítékre a kínai főváros nagy hagyományokkal rendelkező Mincu szállodájában egy hónapon át. Sanghajban pedig magyar cukrászati heteket tartanak.

A pekingi magyar hetek pénteki megnyitóján ezúttal is huszárok és népi táncosok léptek fel, a szálloda pedig, amely magyar ételek sorát tette az étlapjára, egész falakat beborító magyaros dekorációval díszítette fel éttermét.

A magyar konyhára magyar szakács felügyel, a programokat, így az előadásokat, gyerekfoglalkozásokat, filmvetítéseket a Pekingi Magyar Kulturális Intézet szervezi, de lesznek a magyarországi turizmust népszerűsítő és a tudománydiplomáciát érintő programok is.

Az eseményt Szilas Cecília pekingi magyar nagykövet és Csaj Li-csün, a Mincu Hotel vezérigazgatója nyitotta meg. A nagykövet közölte: az eseménysorozattal szeretnék Magyarországot a turisták és a potenciális befektetők számára egyaránt vonzóvá tenni.

Sanghajban március közepétől Magyar Cukrászati Heteket tartanak két héten át. A kelet-kínai metropolisz egyik patinás épületében, a Hudec László magyar építész tervezte Park Hotelben a történelmi Gerbeaud cukrászda és baristája által készített hagyományos magyar cukrászsütemények és minőségi kávé fogadja a betérőket.

A szálloda lobbyjának bárjában délutánonként Blaho Attila zongoraművészt hallgathatják, miközben válogathatnak a lúdláb torta, az eckler fánk, a somlói galuska és a kecskeméti barackpuding közül - mondta Szentmártoni Lívia, a sanghaji magyar főkonzulátus szakdiplomatája az MTI-nek.

A lúdlábhoz eredeti belga csokoládét használnak, a somlóiba tokaji aszú, a pudingba pedig kecskeméti barackpálinka kerül. Mint a szakdiplomata elmondta, ebben a két hétben a lobbyt a Sanghajban már ismert Minya Viktória neves magyar parfümőr Eau de Hongrie illatával borítják be, és ehhez szintén egy magyar cég, a SOL levegőillatosító berendezéseit használják.

A megnyitóra a sanghaji kerületek és a helyi külképviseletek vezetőin kívül üzletembereket is hívtak, és azt remélik, hogy e luxuskategóriás megjelenéssel sikerül felkelteni az érdeklődést Magyarország és "rejtett kincsei", a cukrászipari remekek iránt is - mondta Szentmártoni Lívia.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.