Kitüntették a Törley termékeit

Érmekkel jutalmazták az Effervescents du Monde pezsgőversenyen a Törley cégcsoport három termékét, a BB Zrt. Chapel Hill Chardonnay Brut pezsgőt, a  Törley Chardonnay Brut 2005-ös évjáratú pezsgőt és a Francois President Rosé 2004-es évjáratú pezsgőt.

Idén november közepén hetedik alkalommal rendezték meg a nemzetközi Effervescents du Monde pezsgőverseny, melyet a korábbiakhoz hasonlóan a Lycée Le Castelnél, Dijonben (Franciaországban) tartottak. A versenyen 20 ország 400 mintáját vizsgálta a 60 tagból álló, profi nemzetközi zsűri. A versenyen 139 bor szerzett érmet (43 arany és 96 ezüst). Összesen négy magyar pezsgőt díjaztak (mindegyik ezüst érmet kapott), melyből hármat a Törley cégcsoport termékei nyertek el. Az egyiket a BB Zrt. Chapel Hill Chardonnay Brut pezsgő kapta, mely klasszikus Chardonnay szőlőfajtából készül, és nagyon jól érezhetőek benne a különféle zöld gyümölcsökre emlékeztető ízek illetve zamatok. A másik érmet a Törley Chardonnay Brut 2005-ös évjáratú pezsgő tudhatja magáénak, mely különlegességét az etyeki Chardonnay borból származó kitűnő illat- és zamatanyagok, valamint a tradicionális eljárás ötvözete adja. A harmadik ezüstérmes a Francois President Rosé 2004-es évjáratú pezsgő, mely gyümölcsök zamatát és az élesztő jegyeit hozza. Pezsgése intenzív és hosszantartó. Szájban igazi kulináris élményt nyújt, melyet a friss savtartalmának és az ízek harmóniájának köszönhet.

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.
Magyar siker a Bocuse d'Or-on

Magyar siker a Bocuse d'Or-on 

Ismét bizonyított a magyar csapat a gasztronómiai világbajnokságon.
 Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas

Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas 

A tradíciók tisztelete és a kreativitás ötvözése áll Nagy Szabolcs séf konyhájának középpontjában.
Halleluja! – ilyen a szentév fagylaltja

Halleluja! – ilyen a szentév fagylaltja 

A 2025-ös szentév fagylaltjának alapját a gianduja, a mogyoró és a csokoládé adja.
Majka videójában emlegetett Bindzsisztán nevet kapott desszert lázában ég Hódmezővásárhely

Majka videójában emlegetett Bindzsisztán nevet kapott desszert lázában ég Hódmezővásárhely 

Az egyik magyar rapper legújabb dala ihlette sütemény született egy hódmezővásárhelyi cukrászdában.
Egy kávéfőzőben nyugszik az olasz kávéfőzők királya

Egy kávéfőzőben nyugszik az olasz kávéfőzők királya 

Bialetti Renato, a híres Moka Expressz kávéfőzőjének másolatában nyugszik.
Úgy tűnik, nem akarnak az emberek pezsgőmámorban ünnepelni

Úgy tűnik, nem akarnak az emberek pezsgőmámorban ünnepelni 

Jelentősen csökkent a vásárlók érdeklődése a pezsgő iránt 2024-ben is a világ minden táján.
Molnár Ferenc álma teljesül: márciustól 0/24-ben nyitva a New York Café

Molnár Ferenc álma teljesül: márciustól 0/24-ben nyitva a New York Café 

Újabb mérföldkőhöz érkezett a világ legszebb kávéházaként számon tartott 130 éves New York Café.
Debrecen borai az idén a következők...

Debrecen borai az idén a következők... 

Hét borvidék hét kiemelkedő pincészete kapta meg a Debrecen Város Bora címet.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.