Idén november közepén hetedik alkalommal rendezték meg a nemzetközi Effervescents du Monde pezsgőverseny, melyet a korábbiakhoz hasonlóan a Lycée Le Castelnél, Dijonben (Franciaországban) tartottak. A versenyen 20 ország 400 mintáját vizsgálta a 60 tagból álló, profi nemzetközi zsűri. A versenyen 139 bor szerzett érmet (43 arany és 96 ezüst). Összesen négy magyar pezsgőt díjaztak (mindegyik ezüst érmet kapott), melyből hármat a Törley cégcsoport termékei nyertek el. Az egyiket a BB Zrt. Chapel Hill Chardonnay Brut pezsgő kapta, mely klasszikus Chardonnay szőlőfajtából készül, és nagyon jól érezhetőek benne a különféle zöld gyümölcsökre emlékeztető ízek illetve zamatok. A másik érmet a Törley Chardonnay Brut 2005-ös évjáratú pezsgő tudhatja magáénak, mely különlegességét az etyeki Chardonnay borból származó kitűnő illat- és zamatanyagok, valamint a tradicionális eljárás ötvözete adja. A harmadik ezüstérmes a Francois President Rosé 2004-es évjáratú pezsgő, mely gyümölcsök zamatát és az élesztő jegyeit hozza. Pezsgése intenzív és hosszantartó. Szájban igazi kulináris élményt nyújt, melyet a friss savtartalmának és az ízek harmóniájának köszönhet.
Kitüntették a Törley termékeit
Érmekkel jutalmazták az Effervescents du Monde pezsgőversenyen a Törley cégcsoport három termékét, a BB Zrt. Chapel Hill Chardonnay Brut pezsgőt, a Törley Chardonnay Brut 2005-ös évjáratú pezsgőt és a Francois President Rosé 2004-es évjáratú pezsgőt.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog
A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.
Magyar siker a Bocuse d'Or-on
Ismét bizonyított a magyar csapat a gasztronómiai világbajnokságon.
Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas
A tradíciók tisztelete és a kreativitás ötvözése áll Nagy Szabolcs séf konyhájának középpontjában.
Halleluja! – ilyen a szentév fagylaltja
A 2025-ös szentév fagylaltjának alapját a gianduja, a mogyoró és a csokoládé adja.
Majka videójában emlegetett Bindzsisztán nevet kapott desszert lázában ég Hódmezővásárhely
Az egyik magyar rapper legújabb dala ihlette sütemény született egy hódmezővásárhelyi cukrászdában.
Hatfős hústál és középkori hangulat: a koreai influenszer legújabb budapesti gasztrokalandjai
Hatfős hústál egy személyre.
Egy kávéfőzőben nyugszik az olasz kávéfőzők királya
Bialetti Renato, a híres Moka Expressz kávéfőzőjének másolatában nyugszik.
Úgy tűnik, nem akarnak az emberek pezsgőmámorban ünnepelni
Jelentősen csökkent a vásárlók érdeklődése a pezsgő iránt 2024-ben is a világ minden táján.
Molnár Ferenc álma teljesül: márciustól 0/24-ben nyitva a New York Café
Újabb mérföldkőhöz érkezett a világ legszebb kávéházaként számon tartott 130 éves New York Café.
Debrecen borai az idén a következők...
Hét borvidék hét kiemelkedő pincészete kapta meg a Debrecen Város Bora címet.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.