Kolbásztöltő fesztivál ötödszörre

Január utolsó napján rendezik meg idén a már hagyománnyá váló kolbásztöltő fesztivált Komlón. A szervezők több száz versenyzőt és érdeklődőt várnak a Sportközpontba, ahová a belépés mindenki számára ingyenes lesz.

A program már korán reggel, fél nyolckor elkezdődik a sportcsarnok melletti Eszperantó téren tartott látvány-disznóvágással. A jószág megpörzsölése és feldarabolása után pedig a kolbásztöltő csapatoké a terep: a hivatalos megnyitót követően tíz órától láthatnak munkához a csarnok küzdőterén. Két órájuk lesz arra, hogy hagyományos módon, kézi darálót és más tradicionális eszközöket használva összekeverjék és betöltsék a saját receptjük alapján a kolbászt, majd a végeredményt bemutassák a zsűrinek. A csapatok munkáját, megjelenését és a leadott versenymintákat egyaránt értékelő zsűrit ismert szakemberek alkotják, az elnök Pichler József egyetemi docens, a magyar éttermi kultúra ápolásáért járó Schnitta-díj birtokosa lesz.

A fesztivál díszvendége: Szőke András humorista, színművész, fővendég: Péli István a Békéscsabai Kolbásztöltő Fesztivál fődíjasa és fesztiváldíjasa. A legjobb kolbász készítőinek járó fesztiváldíj mellett külön elismerést kap többek között a legelegánsabb, a legmodernebb és a leghagyományőrzőbb csapat, a legszebben díszített asztal és a legjobb vendégcsapat is. A kolbásztöltés kezdetétől egészen estig egymást váltják a zenekarok a színpadon, de lesz tombolasorsolás és disznótoros finomságokat kedvező áron kínáló büfé is. Az V. Kolbásztöltő Fesztivál igazi családi program, ahová mindenkinek érdemes kilátogatnia, aki szeretné megtapasztalni a falusi disznótorok hangulatát és ízeit.

Forrás: MTI-OS


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.