Kolbásztöltő fesztivál ötödszörre

Január utolsó napján rendezik meg idén a már hagyománnyá váló kolbásztöltő fesztivált Komlón. A szervezők több száz versenyzőt és érdeklődőt várnak a Sportközpontba, ahová a belépés mindenki számára ingyenes lesz.

A program már korán reggel, fél nyolckor elkezdődik a sportcsarnok melletti Eszperantó téren tartott látvány-disznóvágással. A jószág megpörzsölése és feldarabolása után pedig a kolbásztöltő csapatoké a terep: a hivatalos megnyitót követően tíz órától láthatnak munkához a csarnok küzdőterén. Két órájuk lesz arra, hogy hagyományos módon, kézi darálót és más tradicionális eszközöket használva összekeverjék és betöltsék a saját receptjük alapján a kolbászt, majd a végeredményt bemutassák a zsűrinek. A csapatok munkáját, megjelenését és a leadott versenymintákat egyaránt értékelő zsűrit ismert szakemberek alkotják, az elnök Pichler József egyetemi docens, a magyar éttermi kultúra ápolásáért járó Schnitta-díj birtokosa lesz.

A fesztivál díszvendége: Szőke András humorista, színművész, fővendég: Péli István a Békéscsabai Kolbásztöltő Fesztivál fődíjasa és fesztiváldíjasa. A legjobb kolbász készítőinek járó fesztiváldíj mellett külön elismerést kap többek között a legelegánsabb, a legmodernebb és a leghagyományőrzőbb csapat, a legszebben díszített asztal és a legjobb vendégcsapat is. A kolbásztöltés kezdetétől egészen estig egymást váltják a zenekarok a színpadon, de lesz tombolasorsolás és disznótoros finomságokat kedvező áron kínáló büfé is. Az V. Kolbásztöltő Fesztivál igazi családi program, ahová mindenkinek érdemes kilátogatnia, aki szeretné megtapasztalni a falusi disznótorok hangulatát és ízeit.

Forrás: MTI-OS


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.