Költözik az erfurti Szakácsolimpia

Közel háromszáz km-re arrébb, Stuttgartba. Ezentúl a Messe Stuttgart ad otthont annak a rangos szakácsviadalnak, amelyen a magyar nemzeti válogatott és a Military Team is részt vesz.

Az ok prózai: akkora rangos gasztronómiai megmérettetés lett a nemzetközi szintű kulináris viadal, hogy immár kinőtte az erfurti kereteket, ezért költöztették arrébb.

Közétkeztetés kategóriában pedig Magyarország két csapata is részt vesz a versenyen - ahogy ez megtörtént eddig is minden alkalommal -, és az intergastra honlapján megtekinthetők már a hazai versenyzők konyhai munkáinak időpontjai is, sőt, foglalható a csapataink által főzött versenymunkákból felszolgált vacsorára timing.

A 25. Nemzetközi Konyhaművészeti Kiállítás (IKA)  Szakácsolimpia, amely a legnagyobb nemzetközi szakácsművészeti kiállítás most először kerül tehát megrendezésre Stuttgartban, az INTERGASTRA gasztronómiai szakrendezvény keretén belül. Erre a rangos viadalra a világ minden tájáról érkeznek a versenyzők, közel 2000 szakács és cukrász verseng majd február 15-19 között az érmekért.

Az INTERGASTRA egy kétévente megrendezésre kerülő szakkiállítás a Messe Stuttgart területén, amelynek megcélzott közönsége a szállodaipar és a gasztronómia több területének döntéshozó képviselői valamint egyéb szereplői. A több napos szakmai program a legutóbbi alkalommal, 2018-ban mintegy 100 ezer szakmai látogatót vonzott több mint 70 országból, nemzetközi kiállítóinak száma akkor meghaladta az 1400-at. A februárban megrendezésre kerülő vásáron most először mutatkozik be a szakácsolimpia, és a szervezők hangsúlyozzák, hogy mivel 2020 az olimpia éve, ezért az olimpiai mottó jegyében tartják az idei versenyt, ahol a legrégebbi és legnagyobb nemzetközi szakácsművészeti kiállításból is rendeznek bemutatót.

 

 

Forrás: Intergastra.de


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.