Költözik az erfurti Szakácsolimpia

Közel háromszáz km-re arrébb, Stuttgartba. Ezentúl a Messe Stuttgart ad otthont annak a rangos szakácsviadalnak, amelyen a magyar nemzeti válogatott és a Military Team is részt vesz.

Az ok prózai: akkora rangos gasztronómiai megmérettetés lett a nemzetközi szintű kulináris viadal, hogy immár kinőtte az erfurti kereteket, ezért költöztették arrébb.

Közétkeztetés kategóriában pedig Magyarország két csapata is részt vesz a versenyen - ahogy ez megtörtént eddig is minden alkalommal -, és az intergastra honlapján megtekinthetők már a hazai versenyzők konyhai munkáinak időpontjai is, sőt, foglalható a csapataink által főzött versenymunkákból felszolgált vacsorára timing.

A 25. Nemzetközi Konyhaművészeti Kiállítás (IKA)  Szakácsolimpia, amely a legnagyobb nemzetközi szakácsművészeti kiállítás most először kerül tehát megrendezésre Stuttgartban, az INTERGASTRA gasztronómiai szakrendezvény keretén belül. Erre a rangos viadalra a világ minden tájáról érkeznek a versenyzők, közel 2000 szakács és cukrász verseng majd február 15-19 között az érmekért.

Az INTERGASTRA egy kétévente megrendezésre kerülő szakkiállítás a Messe Stuttgart területén, amelynek megcélzott közönsége a szállodaipar és a gasztronómia több területének döntéshozó képviselői valamint egyéb szereplői. A több napos szakmai program a legutóbbi alkalommal, 2018-ban mintegy 100 ezer szakmai látogatót vonzott több mint 70 országból, nemzetközi kiállítóinak száma akkor meghaladta az 1400-at. A februárban megrendezésre kerülő vásáron most először mutatkozik be a szakácsolimpia, és a szervezők hangsúlyozzák, hogy mivel 2020 az olimpia éve, ezért az olimpiai mottó jegyében tartják az idei versenyt, ahol a legrégebbi és legnagyobb nemzetközi szakácsművészeti kiállításból is rendeznek bemutatót.

 

 

Forrás: Intergastra.de


A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.