Költözik az erfurti Szakácsolimpia

Közel háromszáz km-re arrébb, Stuttgartba. Ezentúl a Messe Stuttgart ad otthont annak a rangos szakácsviadalnak, amelyen a magyar nemzeti válogatott és a Military Team is részt vesz.

Az ok prózai: akkora rangos gasztronómiai megmérettetés lett a nemzetközi szintű kulináris viadal, hogy immár kinőtte az erfurti kereteket, ezért költöztették arrébb.

Közétkeztetés kategóriában pedig Magyarország két csapata is részt vesz a versenyen - ahogy ez megtörtént eddig is minden alkalommal -, és az intergastra honlapján megtekinthetők már a hazai versenyzők konyhai munkáinak időpontjai is, sőt, foglalható a csapataink által főzött versenymunkákból felszolgált vacsorára timing.

A 25. Nemzetközi Konyhaművészeti Kiállítás (IKA)  Szakácsolimpia, amely a legnagyobb nemzetközi szakácsművészeti kiállítás most először kerül tehát megrendezésre Stuttgartban, az INTERGASTRA gasztronómiai szakrendezvény keretén belül. Erre a rangos viadalra a világ minden tájáról érkeznek a versenyzők, közel 2000 szakács és cukrász verseng majd február 15-19 között az érmekért.

Az INTERGASTRA egy kétévente megrendezésre kerülő szakkiállítás a Messe Stuttgart területén, amelynek megcélzott közönsége a szállodaipar és a gasztronómia több területének döntéshozó képviselői valamint egyéb szereplői. A több napos szakmai program a legutóbbi alkalommal, 2018-ban mintegy 100 ezer szakmai látogatót vonzott több mint 70 országból, nemzetközi kiállítóinak száma akkor meghaladta az 1400-at. A februárban megrendezésre kerülő vásáron most először mutatkozik be a szakácsolimpia, és a szervezők hangsúlyozzák, hogy mivel 2020 az olimpia éve, ezért az olimpiai mottó jegyében tartják az idei versenyt, ahol a legrégebbi és legnagyobb nemzetközi szakácsművészeti kiállításból is rendeznek bemutatót.

 

 

Forrás: Intergastra.de


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.