Közel negyven borászat a Budafoki Borfesztiválon

A Budafok-Tétényben megrendezett program célja, hogy bemutassa a helyi borászati, pezsgőkészítési hagyományokat, valamint a magyar kézműves kereskedőket és vendéglátókat, ezért 36 borász, 64 vásáros és 28 ételstand várja a látogatókat - áll a kerület közleményében.

Az Oroszlános udvarban romkocsmák hangulatát idéző kialakítással, a nagyszínpadon könnyűzenei programkínálattal várják a látogatókat. A piactéri nagyszínpadon popzenei műsorok, a Városház téri kisszínpadon pedig szeptember 7-én kisebb formációk, akusztikus és mainstream koncertek lesznek, írja az MTI.

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál
Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál
Fotó: Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál Facebook oldala

A Piactér mellett helyezkedik el a rendezvény sziesztapontja, ahol új borászatok, vendéglátóhelyek mutatkoznak be, a gyerekligetben a kisgyerekes családokat várják, a Játék utcában pedig kézműves termékek, játék-, dísz- és ajándéktárgyak között lehet válogatni.

Mindezeken túl lesz még zsonglőrbemutató, cirkuszi játszóház, a tűzoltóplaccon játékos tűzoltógyakorlatok, kosaras körhinta, zumbabemutató, nyomozás Nyulász Péter íróval, ügyességi és népi fajátékok, Campona-élménysátor.


Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.