Elsőként Dr. Szalma Béla, a MaReSz elnöke tájékoztatta a szövetség tagjait a MaReSz Elnökségének 2008. II. félévi tevékenységéről. Ezt követően Nagy Gábor, a MaReSz I. alelnöke a tagozatok működési rendje, majd Makray Balázs, MaReSz elnökségi tag MaReSz díjakra vonatkozó előterjesztésére került sor. A közgyűlés megválasztotta a Felügyelő Bizottság elnökét Éder Zoltán, a BRILL AV Kft. ügyvezető igazgatója és a Rendezvénytechnika tagozat vezetőjének személyében. Megválasztotta továbbá Az év rendezvényszervezője kitüntetett személyét is. A MaReSz elnöksége Etele Csabánét, a HOVENTA Kft. ügyvezető igazgatóját és Makray Balázst, a Főnix Rendezvényszervező Kht. ügyvezető igazgatóját terjesztette jelöltként a közgyűlés elé. A közgyűlés Etele Csabánét, a HOVENTA Kft. ügyvezető igazgatóját választotta meg Az év rendezvényszervezőjének. A közgyűlésen megszűnt az Art Mobil Kft., a Braun Kft., a COMPEXPO Stúdió Kft., a Danubius Hotels Hotel Gellért, az F & F Plusz Bt., a Hotel Griff és a Shake Party Service Kft tagsága. A MaReSz tagjainak sorába csatlakozott a CongressLine Rendezvényszervező Kft., az Euroshow Szolgáltató Kft., az N-Vogue Kft. és a Master Catering.
Közgyűlés a MaReSz-nél
A Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetsége a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában 2009. január 23-án tartotta közgyűlését.

Változóban az európai prémium borok piaca
Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.

Szezonnyitó piknik Noszvajon
Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.

Indul az idei Országos Borverseny
A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.

Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék
Nagy nemzetközi elismerést kapott a magyar borvidék: az Emerald Cruises friss felmérése szerint Eger Európa második legjobb borvidéke lett.

Carbonara maraton Itáliában
Olaszország szerte kilencedik alkalommal ünnepelték a Carbonara napját.

Harmincegy tányér – egyszerre
Egy felszolgáló olyan bravúrt mutat be, amitől még a legtapasztaltabb vendéglátósoknak is leesne az álluk.

Badacsonyi borászok: a hazai bortrendekről
Minden keresett, ami buborékos. Emellett az Aperol, a Negroni, a gin-tonicos koktélok és az alkoholmentes, illetve gyümölcsös sörök fogyasztása jellemző.

Szlovákiában további telepeken terjed a járvány
A ragadós száj- és körömfájás (RSzKF) járvány több helyen is felütötte a fejét.

Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére
Összegyűjtöttük, eddig milyen szigorítások léptek érvénybe idehaza, hogy ne terjedjen tovább a vírus.

Borászati kalauz a Nyugat-Balaton kínálatából
Gyenesdiás új kiadványa a környék borászatait mutatja be.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.