Közösségi élmény lehet az otthoni kávézás

Több személyre szóló kávétípussal bővítette ki a Nespresso a Vertuo rendszeréhez tartozó kínálatát: a Carafe Pour-Over Style kapszulákkal egyetlen gombnyomással 535 ml kávé készíthető, amellyel egyszerre egy egész társaság osztozhat kávéházi minőségű élményben. A csepegtetett kávék ízvilágát idéző keverék mellett a Nespresso egy sor új kávékülönlegességet hozott a Vertuo kávégépek tulajdonosainak, melyekkel egyetlen gombnyomással igazi „otthoni baristává” válhatnak.

A Nespresso nemrég bemutatott Vertuo kapszulás kávéfőző rendszere lehetővé teszi a kávérajongók számára, hogy bármikor kiválaszthassák az éppen kedvükre való kávéfajtát, stílust és csészeméretet. Az intelligens, lézeres leolvasóval felszerelt Vertuo kávégép felismeri a kapszulák peremén található vonalkódot, és azonosítja a bennük található kávé típusát. Ezt követően a rendszer minden paramétert (vízmennyiség, hőfok, kapszula forgatási sebessége, előáztatási idő) úgy állít be, hogy automatikusan a legjobb, kávémesterek által finomhangolt kávét készítse el, bármelyik kapszuláról legyen is szó. A világon egyedülálló Centrifusion™ technológiának köszönhetően a készülék akár percenkénti négyezres fordulatszámon préseli át a vizet a kapszulán, amely gazdag cremaréteget alkot a kávé tetején, akár egy espresso, akár egy nagyobb csészéhez illő kapszulatípus esetében is. ​

Mostantól nagyobb társaságban is megoszthatók lesznek ezek a különleges kávéélmények, hála a Nespresso egyedi újdonságának, a Carafe Pour-Over Style kapszulának, mellyel egyetlen gombnyomással 535 ml kávé készíthető. A csepegtetett kávék inspirálták ezt a könnyen fogyasztható, új receptet, a gazdag crema réteg alatt pedig pörkölt és füstös ízjegyek rejtőznek. Olyan alkalmakra ajánlott, amikor egy csésze kávénál többre van szükség – családi reggelikhez, baráti beszélgetésekhez.

Ízek és stílusok széles kínálata 

A Nespresso kávészakértői 8 új kávéblendet alkottak, amelyekkel napjaink egyre igényesebb otthoni baristái remekül kibővíthetik repertoárjukat: 

Il Caffè 40 ml 

Az Il Caffè a klasszikus olasz espresso-élményt nyújtja, vagyis a selymes ízek és a pirított gabonás aromák lenyűgöző elegyét. Az ital gazdag karakterét fás és kakaós ízjegyek teszik teljessé.

Orafio 40 ml 

Gabonás és karamellás ízjegyek áradnak ebből a Robustával fűszerezett Arabica keverékből. Egy közepes intenzitású kávé némi  gyümölcsösséggel – ami espresso formában a legélvezetesebb. 

Toccanto 40 ml 

A Toccanto egy zamatos espresso élénk gyümölcsös aromákkal, amit a latin-amerikai Arabica fajták kandírozott gyümölcsös, boros ízjegyei tesznek izgalmassá és mindezt a pirítós kenyér aromája egyensúlyozza ki. 

Altissio Decaffeinato 40 ml 

Ez a testes és krémes, koffeinmentes espresso intenzíven pörkölt latin-amerikai Arabica szemekből készül. A kávét bársonyos cremaréteg fedi, ami gazdag, pörkölt ízjegyeket rejt. 

Inizio 150 ml 

Egy ráérős vasárnap reggel hangulatát idézi a kelet-afrikai Arabica fajták keveréke, amely bővelkedik a pirított gabonás és vadvirágos ízjegyekben. 

Fortado Decaffeinato 150 ml 

A Gran Lungo (150 ml) csészeméretben elkészíthető legintenzívebb kávé immár koffeinmentes változatban is elérhető, ami mit sem veszített erejéből, testességéből és kakaós, fás ízjegyeiből.

Melozio Decaffeinato 230 ml 

A kiegyensúlyozott Melozio Decaffeinato egy könnyed, koffeinmentes latin-amerikai Arabica keverék, selymes, gabonás és mézet idéző édeskés ízekkel.

Carafe Pour-Over Style 535 ml 

Azokra az alkalmakra, amikor egyetlen csésze kávé nem elég. A csepegtetett kávék ízvilágát idéző, kellemesen kortyolgatható keverék gazdag crema rétege alatt pörkölt és füstös ízjegyek rejtőznek. A kapszulából 535 ml kávé készíthető a Vertuo Next kávégéppel.

Forrás: Nespresso / Store Insider


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.