Közösségi élmény lehet az otthoni kávézás

Több személyre szóló kávétípussal bővítette ki a Nespresso a Vertuo rendszeréhez tartozó kínálatát: a Carafe Pour-Over Style kapszulákkal egyetlen gombnyomással 535 ml kávé készíthető, amellyel egyszerre egy egész társaság osztozhat kávéházi minőségű élményben. A csepegtetett kávék ízvilágát idéző keverék mellett a Nespresso egy sor új kávékülönlegességet hozott a Vertuo kávégépek tulajdonosainak, melyekkel egyetlen gombnyomással igazi „otthoni baristává” válhatnak.

A Nespresso nemrég bemutatott Vertuo kapszulás kávéfőző rendszere lehetővé teszi a kávérajongók számára, hogy bármikor kiválaszthassák az éppen kedvükre való kávéfajtát, stílust és csészeméretet. Az intelligens, lézeres leolvasóval felszerelt Vertuo kávégép felismeri a kapszulák peremén található vonalkódot, és azonosítja a bennük található kávé típusát. Ezt követően a rendszer minden paramétert (vízmennyiség, hőfok, kapszula forgatási sebessége, előáztatási idő) úgy állít be, hogy automatikusan a legjobb, kávémesterek által finomhangolt kávét készítse el, bármelyik kapszuláról legyen is szó. A világon egyedülálló Centrifusion™ technológiának köszönhetően a készülék akár percenkénti négyezres fordulatszámon préseli át a vizet a kapszulán, amely gazdag cremaréteget alkot a kávé tetején, akár egy espresso, akár egy nagyobb csészéhez illő kapszulatípus esetében is. ​

Mostantól nagyobb társaságban is megoszthatók lesznek ezek a különleges kávéélmények, hála a Nespresso egyedi újdonságának, a Carafe Pour-Over Style kapszulának, mellyel egyetlen gombnyomással 535 ml kávé készíthető. A csepegtetett kávék inspirálták ezt a könnyen fogyasztható, új receptet, a gazdag crema réteg alatt pedig pörkölt és füstös ízjegyek rejtőznek. Olyan alkalmakra ajánlott, amikor egy csésze kávénál többre van szükség – családi reggelikhez, baráti beszélgetésekhez.

Ízek és stílusok széles kínálata 

A Nespresso kávészakértői 8 új kávéblendet alkottak, amelyekkel napjaink egyre igényesebb otthoni baristái remekül kibővíthetik repertoárjukat: 

Il Caffè 40 ml 

Az Il Caffè a klasszikus olasz espresso-élményt nyújtja, vagyis a selymes ízek és a pirított gabonás aromák lenyűgöző elegyét. Az ital gazdag karakterét fás és kakaós ízjegyek teszik teljessé.

Orafio 40 ml 

Gabonás és karamellás ízjegyek áradnak ebből a Robustával fűszerezett Arabica keverékből. Egy közepes intenzitású kávé némi  gyümölcsösséggel – ami espresso formában a legélvezetesebb. 

Toccanto 40 ml 

A Toccanto egy zamatos espresso élénk gyümölcsös aromákkal, amit a latin-amerikai Arabica fajták kandírozott gyümölcsös, boros ízjegyei tesznek izgalmassá és mindezt a pirítós kenyér aromája egyensúlyozza ki. 

Altissio Decaffeinato 40 ml 

Ez a testes és krémes, koffeinmentes espresso intenzíven pörkölt latin-amerikai Arabica szemekből készül. A kávét bársonyos cremaréteg fedi, ami gazdag, pörkölt ízjegyeket rejt. 

Inizio 150 ml 

Egy ráérős vasárnap reggel hangulatát idézi a kelet-afrikai Arabica fajták keveréke, amely bővelkedik a pirított gabonás és vadvirágos ízjegyekben. 

Fortado Decaffeinato 150 ml 

A Gran Lungo (150 ml) csészeméretben elkészíthető legintenzívebb kávé immár koffeinmentes változatban is elérhető, ami mit sem veszített erejéből, testességéből és kakaós, fás ízjegyeiből.

Melozio Decaffeinato 230 ml 

A kiegyensúlyozott Melozio Decaffeinato egy könnyed, koffeinmentes latin-amerikai Arabica keverék, selymes, gabonás és mézet idéző édeskés ízekkel.

Carafe Pour-Over Style 535 ml 

Azokra az alkalmakra, amikor egyetlen csésze kávé nem elég. A csepegtetett kávék ízvilágát idéző, kellemesen kortyolgatható keverék gazdag crema rétege alatt pörkölt és füstös ízjegyek rejtőznek. A kapszulából 535 ml kávé készíthető a Vertuo Next kávégéppel.

Forrás: Nespresso / Store Insider


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.