Az olaszok mellett (áprilisban és májusban), francia és angliai borversenyeken is elismerték, hogy nem is olyan rossz bor az, ami Irsai Olivérből készül. Idehaza azonban nincs presztízse ennek a fajtának.
Az évente tízmillió palack bort forgalmazó Varga Pincészet olasz szakemberek véleményét is kikérte akkor, amikor elkészítette azt az elemzést, amely azt próbálja feltérképezni, milyen hungaricum fajtáknak van létjogosultsága a nemzetközi piacon. Az eredmény sokak számára meglepő: olyan fajtákkal is nemzetközi hírnevet lehet szerezni, amelyeket itthon mostohán kezelünk. - olvasható az elemzésben. (A teljes írás a Piac&Profitban olvasható)
Külföldön presztizse lett az Irsai Olivérnek
Komolyabban kellene foglalkozni olyan hungaricumokkal, amelyekről a legtöbb magyar borász azt gondolja, hogy nincs helye a nemzetközi piacon. - olvasható az itáliai szakemberek véleményét is tükröző gyorselemzésben.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.