Különleges keretek között szervezik meg a Libadalmat

Mindenki biztonsága érdekében az etyekieknek is újra kellett tervezni az idei Libadalmat az általános rendezvénytilalom és minden kapcsolódó kormányzati szabály, illetve a felelős rendezvényszervezői gondolkodás jegyében. Ha az etyekiek nem nyithatják ki a pinceajtókat a vendégek előtt, akkor arra kérik a vendégeket, hogy nyissák ki ők a laptopjaikat, az etyekiek pedig, majd odavarázsolják a Gasztrosétány hangulatát az első ONLINE LIBAFUTAM keretein belül.

A kormányzati intézkedéseknek megfelelően tehát a Libadalmat is online térbe költöztették, hiszen nem szerettek volna az érdeklődő vendégeknek csalódást okozni. Az Etyeki Piknik Facebook oldalán élőben lehet majd követni az első világraszóló ONLINE LIBAFUTAMOT, sőt a nézők szavazhatnak is az eredményekre, nyertesekre. Az élő tippjátékon helyesen voksolók között pedig ínycsiklandó etyeki ajándékokat sorsolnak majd ki a szervezők. Már alig várjuk, hogy Gőgös, Gúnár, Gedeon és Pötyi közül melyik szárnyas barátunk lesz a befutó. Érdemes figyelni az Etyeki Piknik Facebook oldalát a részletekért.  

A Márton-napi hagyományok igen szigorúak, mindenképpen libát kell ennünk, ha nem akarunk egész évben éhezni és újbort inni, ha nem kívánunk egész évben szomjazni, tehát erre is kellett valami megoldást találni a Libadalom szervezőinek. A libakülönlegességeket és hozzá illő bort így most – a kormányzati szabályoknak megfelelően - házhoz is lehet rendelni.

Forrás: Store insider


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.