Küszöbön az új sörkorszak

Bár a köztudatban úgy él, hogy a sör a férfiak kedvenc itala, ám egy brit akadémikus-történész hölgy szerint a folyékony kenyér egyenesen a nőknek köszönhető.

Jane Peyton kutatásaiból megtudhatjuk, hogy a sör hétezer éves, és 200 évvel ezelőttig szinte kizárólag nők készítettek. Sőt, Mezopotámiában és a suméroknál a sört nem egy isten, hanem egy istennő ajándékának tartották, és olyan fontos erény volt a nők sörkészítési tudása, hogy a főzési privilégium mellett, a kocsmákat is kizárólag ők vezethették. A nők sörkészítési egyeduralmának az ipari forradalom véget vetett ugyan, de ami tény, az tény: a férfiak a sört a nőknek köszönhetik!

Hogyan viszonyulnak napjainkban a nők a sörhöz?

Agócs Mónika a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője elmondta, „Sörgyártó és forgalmazó vállalatként mi is tapasztaljuk, hogy az utóbbi években a nők sör-fogyasztási szokásai jelentősen változtak. Egyre gyakran választanak a hölgyek barátnői beszélgetésekhez frissítő jellegű, természetes alapanyagokból készült söröket”. Korábban nem volt jellemző, ma viszont már érezhető, hogy nagy biztonsággal választják ki a nők is saját, kedvenc márkájukat, nem csak párjuk kedvelt sörét ismerik.

Véget ért volna egy korszak, amely azt hirdette, hogy a sörözés a férfiak kiváltsága? A jelek azt mutatják, hogy igen!

Rúzsa Magdi az ismert és népszerű énekesnő koncert után, kellemes baráti társaságban szívesen fogyaszt sört. „ Sörözni ciki lenne egy nőnek? Szerintem egyáltalán nem, sőt! Volt már olyan, hogy sörözés közben alakult ki egy olyan mély beszélgetés, amiből barátság lett. Persze egy hatalmas buli után is jólesik egy pohárral. Túl vagyunk egy szuper koncerten, mindenki örül a sikernek és eszméletlenül jól esik a banda tagjaival vagy akár a rajongók társaságában meginni egy pohár hideg sört, pláne nyáron!” – mondta Rúzsa Magdi. Hölgyek, sörözni tehát egyáltalán nem ciki, és ami biztos, nyáron, a tűző melegben egy pohár minőségi sör a nőket is megilleti!  (forrás: Élelmiszer Online )


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.