Küszöbön az új sörkorszak

Bár a köztudatban úgy él, hogy a sör a férfiak kedvenc itala, ám egy brit akadémikus-történész hölgy szerint a folyékony kenyér egyenesen a nőknek köszönhető.

Jane Peyton kutatásaiból megtudhatjuk, hogy a sör hétezer éves, és 200 évvel ezelőttig szinte kizárólag nők készítettek. Sőt, Mezopotámiában és a suméroknál a sört nem egy isten, hanem egy istennő ajándékának tartották, és olyan fontos erény volt a nők sörkészítési tudása, hogy a főzési privilégium mellett, a kocsmákat is kizárólag ők vezethették. A nők sörkészítési egyeduralmának az ipari forradalom véget vetett ugyan, de ami tény, az tény: a férfiak a sört a nőknek köszönhetik!

Hogyan viszonyulnak napjainkban a nők a sörhöz?

Agócs Mónika a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője elmondta, „Sörgyártó és forgalmazó vállalatként mi is tapasztaljuk, hogy az utóbbi években a nők sör-fogyasztási szokásai jelentősen változtak. Egyre gyakran választanak a hölgyek barátnői beszélgetésekhez frissítő jellegű, természetes alapanyagokból készült söröket”. Korábban nem volt jellemző, ma viszont már érezhető, hogy nagy biztonsággal választják ki a nők is saját, kedvenc márkájukat, nem csak párjuk kedvelt sörét ismerik.

Véget ért volna egy korszak, amely azt hirdette, hogy a sörözés a férfiak kiváltsága? A jelek azt mutatják, hogy igen!

Rúzsa Magdi az ismert és népszerű énekesnő koncert után, kellemes baráti társaságban szívesen fogyaszt sört. „ Sörözni ciki lenne egy nőnek? Szerintem egyáltalán nem, sőt! Volt már olyan, hogy sörözés közben alakult ki egy olyan mély beszélgetés, amiből barátság lett. Persze egy hatalmas buli után is jólesik egy pohárral. Túl vagyunk egy szuper koncerten, mindenki örül a sikernek és eszméletlenül jól esik a banda tagjaival vagy akár a rajongók társaságában meginni egy pohár hideg sört, pláne nyáron!” – mondta Rúzsa Magdi. Hölgyek, sörözni tehát egyáltalán nem ciki, és ami biztos, nyáron, a tűző melegben egy pohár minőségi sör a nőket is megilleti!  (forrás: Élelmiszer Online )


Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.