Macsó séfek a konyhában

A mocskos szájú tévészakácsok felkavarták a konyhák eddigi csendes, nyugodt világát – állítja egy brit áruház.A mocskos szájú tévészakácsok felkavarták a konyhák eddigi csendes, nyugodt világát – állítja egy brit áruház.

A Gordon Ramsay-hez hasonló gasztrosztároknak köszönhetően a főzés „macsó” lett, és egyre több férfi próbálja ki magát a konyhában. „Ma már nem elég, ha egy konyhai eszközre azt mondjuk, hogy stílusos, színes és a vásárló jó minőséget kap a pénzéért, ezekkel a fordulatokkal ugyanis elsősorban a nőket lehet megszólítani – állítja a brit Debenhams üzlet kereskedelmi igazgatója, Steve Lightfoot. Ehelyett az legegyszerűbb lábasnak vagy serpenyőnek is olyan erős, férfias tulajdonságokkal kell rendelkeznie, mint a hatalmas űrtartalom, fantasztikus hőelosztás, kiváló teljesítmény”. A szakember azt mondja, a mikrohullámú sütőket, a mixereket és a tűzhelyeket is úgy kell eladni, mintha egy nukleáris bunker tulajdonságaival rendelkeznének. A férfiak ugyanis sokkal szívesebben vásárolnak olyan termékeket, amelyekhez a hatalom és az erő kapcsolható. Számukra sokkal kevésbé vonzó a stílus, a szín vagy az érték. „Úgy tekintenek magukra, mint Arnold Schwarzeneggerre kötényben, a konyhához pedig úgy viszonyulnak, mint a garázshoz” – mondja a kereskedelmi igazgató. A bolt adatai szerint a macsó szakácsok állnak a konyhai vásárlások tizenöt százaléka mögött. Több millió fontos piacról van szó, nem véletlen tehát, hogy a kereskedők és a gyártók is megpróbálnak a kedvükben járni: az ő konyháikban már nincs hely a rózsaszínnek vagy a pasztellszíneknek, csak a feketének és az ezüstnek. (Reuters, mr1)

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.