A Gordon Ramsay-hez hasonló gasztrosztároknak köszönhetően a főzés „macsó” lett, és egyre több férfi próbálja ki magát a konyhában. „Ma már nem elég, ha egy konyhai eszközre azt mondjuk, hogy stílusos, színes és a vásárló jó minőséget kap a pénzéért, ezekkel a fordulatokkal ugyanis elsősorban a nőket lehet megszólítani – állítja a brit Debenhams üzlet kereskedelmi igazgatója, Steve Lightfoot. Ehelyett az legegyszerűbb lábasnak vagy serpenyőnek is olyan erős, férfias tulajdonságokkal kell rendelkeznie, mint a hatalmas űrtartalom, fantasztikus hőelosztás, kiváló teljesítmény”. A szakember azt mondja, a mikrohullámú sütőket, a mixereket és a tűzhelyeket is úgy kell eladni, mintha egy nukleáris bunker tulajdonságaival rendelkeznének. A férfiak ugyanis sokkal szívesebben vásárolnak olyan termékeket, amelyekhez a hatalom és az erő kapcsolható. Számukra sokkal kevésbé vonzó a stílus, a szín vagy az érték. „Úgy tekintenek magukra, mint Arnold Schwarzeneggerre kötényben, a konyhához pedig úgy viszonyulnak, mint a garázshoz” – mondja a kereskedelmi igazgató.
A bolt adatai szerint a macsó szakácsok állnak a konyhai vásárlások tizenöt százaléka mögött. Több millió fontos piacról van szó, nem véletlen tehát, hogy a kereskedők és a gyártók is megpróbálnak a kedvükben járni: az ő konyháikban már nincs hely a rózsaszínnek vagy a pasztellszíneknek, csak a feketének és az ezüstnek. (Reuters, mr1)
Macsó séfek a konyhában
A mocskos szájú tévészakácsok felkavarták a konyhák eddigi csendes, nyugodt világát – állítja egy brit áruház.A mocskos szájú tévészakácsok felkavarták a konyhák eddigi csendes, nyugodt világát – állítja egy brit áruház.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme
Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.