Magaslati tésztagyár

Saját készítésű tésztával várják a vendégeket a 2900 méter magasan található, most felújított étteremben a Stubai-gleccsernél, az ausztriai Tirol tartományban.

Valószínűleg a világ legmagasabban fekvő tésztagyára üzemel Ausztriában, ahol a a napokban adják át a 2900 méter magasan, a Stubai-gleccser mellett üzemelő, felújított Eisgrat vendéglőt.

A Sielok.hu híradása szerint eredeti olasz receptek alapján az étterem saját maga készíti tésztáit, ezzel pedig arra lehetnek büszkék, hogy a 2900 méteren található tésztakészítő műhely a világ legmagasabban fekvő "tésztagyára" címet viselheti.

A friss pennét és spagettit egy önkiszolgáló és egy exkluzív étteremben lehet majd elfogyasztani. Egy négyszáz fős önkiszolgáló étterem belső részéről, de inkább a külső teraszról lehet majd élvezni a csodás panorámát, de aki nagyobb komfortra vágyik, az a kisebb, 110 fős exkluzív vendéglőben is gyönyörködhet a tájban vagy kipihenheti a síelés fáradalmait.

A hatalmas, felújított épületbe még egy kávézó és egy sportbolt is belefért. A 700 négyzetméteres sportbolt meglepő húzás ilyen magasságban. Az épület és a benne lévő helyiségek teljes felújítása 9,8 millió euróba kerül, amely már egy modern lift átlagos árának felel meg.

Az épületet és a vendéglőket október 30-án adják át, egy hatalmas buli kíséretében. Az október 30-i hétvégén a síterep is megrendezi a magas sörfesztiválját, az Oktobefest-et. Erre az alkalomra Münchenből érkezik egy igazi sörsátor. A német sörök és bajor ételek mellett a hagyományos "fehér kolbász" (Weißwürstel) is szerepel a menüben. (forrás: Sielok.hu)

 


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.