Magaslati tésztagyár

Saját készítésű tésztával várják a vendégeket a 2900 méter magasan található, most felújított étteremben a Stubai-gleccsernél, az ausztriai Tirol tartományban.

Valószínűleg a világ legmagasabban fekvő tésztagyára üzemel Ausztriában, ahol a a napokban adják át a 2900 méter magasan, a Stubai-gleccser mellett üzemelő, felújított Eisgrat vendéglőt.

A Sielok.hu híradása szerint eredeti olasz receptek alapján az étterem saját maga készíti tésztáit, ezzel pedig arra lehetnek büszkék, hogy a 2900 méteren található tésztakészítő műhely a világ legmagasabban fekvő "tésztagyára" címet viselheti.

A friss pennét és spagettit egy önkiszolgáló és egy exkluzív étteremben lehet majd elfogyasztani. Egy négyszáz fős önkiszolgáló étterem belső részéről, de inkább a külső teraszról lehet majd élvezni a csodás panorámát, de aki nagyobb komfortra vágyik, az a kisebb, 110 fős exkluzív vendéglőben is gyönyörködhet a tájban vagy kipihenheti a síelés fáradalmait.

A hatalmas, felújított épületbe még egy kávézó és egy sportbolt is belefért. A 700 négyzetméteres sportbolt meglepő húzás ilyen magasságban. Az épület és a benne lévő helyiségek teljes felújítása 9,8 millió euróba kerül, amely már egy modern lift átlagos árának felel meg.

Az épületet és a vendéglőket október 30-án adják át, egy hatalmas buli kíséretében. Az október 30-i hétvégén a síterep is megrendezi a magas sörfesztiválját, az Oktobefest-et. Erre az alkalomra Münchenből érkezik egy igazi sörsátor. A német sörök és bajor ételek mellett a hagyományos "fehér kolbász" (Weißwürstel) is szerepel a menüben. (forrás: Sielok.hu)

 


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.