A magyar konyha ünnepe augsztus 20-a, de nem korlátozódik az országhatárra, inkább Kárpát-medenceinek mondhatnánk
- mondta Novotny Antal, akit sokan Katlan Tóninak ismerik, hiszen ő az, aki óriási serpenyőkben készít hagyományos magyar ételeket.
Mint elhangzott, idén
a vezértéma a bográcsos, tűzön főtt étel. Ebben a műfajban a magyar konyha talán a világon a leggazdagabb.
Elmondhatatlanul sokféle, -fajta és alapanyagú ételünk ezzel az archaikus technológiával készül.
A vendégek a megkerülhetetlen karcagi pörköltön és a csángó húsos galuskán túl olyan ételeket is kóstolhatnak, mint a
kakastöke pörkölt, szarvastokány, cigánykáposzta vagy káposztás paszuly. Lehet majd halászlevelet, lecsót és többféle módon elkészített pörköltet is kóstolni.
A gasztrokínálat idén is több kategóriára oszlik: ételek, italok – itt most kizárólag kistermelők, kézműves gyártók termékeiről van szó - és természetesen a vendéglátás ezerféle formája.
Több mint kétszáz vendéglátós vállalkozó lesz jelen, és sokezer érdeklődőt várnak majd.
A több napos, élénk turisztikai érdeklődésre számot tartó rendezvényt számos kulturális és gyermekprogram egészíti ki.