Magyar Ízek Utcája '24 - főszerepben a bográcsos, tűzön készült ételek

Immár 15 éve, hogy a Várkert Bazárral szemben először megrendezték a Magyar Ízek Utcáját. Ezzel augusztus 20-a nemcsak az Államalapítás ünnepe lett, hanem a magyar konyha dicsérete is egyben, hangsúlyozta Novotny Antal, a több napos gasztroparádé ötletgazdája, főszervezője, a Várkert Bazárban rendezett szerdai sajtótájékoztatón, ahol sor került az országtorta és kenyérverseny legjobbjainak díjátadására is.

A magyar konyha ünnepe augsztus 20-a, de nem korlátozódik az országhatárra, inkább Kárpát-medenceinek mondhatnánk

- mondta Novotny Antal, akit sokan Katlan Tóninak ismerik, hiszen ő az, aki óriási serpenyőkben készít hagyományos magyar ételeket.

Mint elhangzott, idén

a vezértéma a bográcsos, tűzön főtt étel. Ebben a műfajban a magyar konyha talán a világon a leggazdagabb.

Elmondhatatlanul sokféle, -fajta és alapanyagú ételünk ezzel az archaikus technológiával készül.

Magyar Ízek Utcája / Forrás. Magyar Pékszövetség
Magyar Ízek Utcája / Forrás. Magyar Pékszövetség

A vendégek a megkerülhetetlen karcagi pörköltön és a csángó húsos galuskán túl olyan ételeket is kóstolhatnak, mint a

kakastöke pörkölt, szarvastokány, cigánykáposzta vagy káposztás paszuly. Lehet majd halászlevelet, lecsót és többféle módon elkészített pörköltet is kóstolni.

A gasztrokínálat idén is több kategóriára oszlik: ételek, italok – itt most kizárólag kistermelők, kézműves gyártók termékeiről van szó - és természetesen a vendéglátás ezerféle formája.

Több mint kétszáz vendéglátós vállalkozó lesz jelen, és sokezer érdeklődőt várnak majd.

A több napos, élénk turisztikai érdeklődésre számot tartó rendezvényt számos kulturális és gyermekprogram egészíti ki.

 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.