Magyar cég szállt be egy osztrák kávézóláncba

A Kajahu hálózatot üzemeltető Cyberg üzletrészt vesz a Coffeeshop Company nemzetközi kávéláncban.

Üzletrészvásárlásról írt alá szándéknyilatkozatot a Cyberg és Coffeeshop Company – derül ki abból a kétoldalú szándéknyilatkozatból, amit a magyar tőzsdei cég a Budapesti Értéktőzsde oldalán tett közzé. A két cég abban egyezett meg, hogy a Cyberg tulajdonrészt fog vásárolni a Coffeeshop Company-ban, valamint egy korábban megkötött szerződés értelmében a világon elsőként közösen bevezetik a Coffee For Free koncepciót és a magyar cég által fejlesztett 3FA (Food/Drink for Free Anywhere) mesterséges intelligencia alapú digitális platformot, adja hírül a Forbes.

A Coffeeshop Company egy osztrák székhelyű nemzetközi kávézólánc, ami franchise-modellben működik. Az április eleji számok szerint 22 országban vannak jelen összesen 203 egységgel. A franchise-partnerekkel további 480 kávézó nyitására szerződtek le.

A Cyberg pedig a Kajahu kapcsán lehet ismerős, ugyanis ez a cég áll a étteremlánc mögött. Az üzleti modelljük lényege, hogy összekapcsolják a vendéglátást az adatvezérelt techcégek üzleti modelljével, ezért franchise-partnerek révén gyorsan kívánnak skálázódni, hogy a minél nagyobb adatvagyont felhasználva keresztértékesítésekkel teremtsenek bevételt. Ingyen kávé mesterséges intelligenciával

Mi az ingyenes kávézás? A Food/Drinks For Free Anywhere üzleti modell ingyenessé teszi a kávézást és az étkezést – állításuk szerint a világon elsőként – a digitális térben történő egyéb elektronikus vásárlásokért cserébe. Április elsején a két cég már együttműködést kötött egymással arról, hogy bevezetik ezt a rendszert a Coffeshop Company kávézóiban. A Cyberg biztosítja a modell bevezetéséhez szükséges technológiai hátteret, mind a vendégek által használt digitális felületeket (például mobilalkalmazást), mind a rendeléseket és készleteket menedzselő backend-rendszer fejlesztését. A 3FA platformban olyan technológiai újítások vannak, mint a biometrikus ügyfélszegmentáció, a mesterséges intelligencia alapú ajánló, vagy a blokklánc alapú mobilfizetési rendszer.

Forrás: Forbes


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.