Magyar cég szállt be egy osztrák kávézóláncba

A Kajahu hálózatot üzemeltető Cyberg üzletrészt vesz a Coffeeshop Company nemzetközi kávéláncban.

Üzletrészvásárlásról írt alá szándéknyilatkozatot a Cyberg és Coffeeshop Company – derül ki abból a kétoldalú szándéknyilatkozatból, amit a magyar tőzsdei cég a Budapesti Értéktőzsde oldalán tett közzé. A két cég abban egyezett meg, hogy a Cyberg tulajdonrészt fog vásárolni a Coffeeshop Company-ban, valamint egy korábban megkötött szerződés értelmében a világon elsőként közösen bevezetik a Coffee For Free koncepciót és a magyar cég által fejlesztett 3FA (Food/Drink for Free Anywhere) mesterséges intelligencia alapú digitális platformot, adja hírül a Forbes.

A Coffeeshop Company egy osztrák székhelyű nemzetközi kávézólánc, ami franchise-modellben működik. Az április eleji számok szerint 22 országban vannak jelen összesen 203 egységgel. A franchise-partnerekkel további 480 kávézó nyitására szerződtek le.

A Cyberg pedig a Kajahu kapcsán lehet ismerős, ugyanis ez a cég áll a étteremlánc mögött. Az üzleti modelljük lényege, hogy összekapcsolják a vendéglátást az adatvezérelt techcégek üzleti modelljével, ezért franchise-partnerek révén gyorsan kívánnak skálázódni, hogy a minél nagyobb adatvagyont felhasználva keresztértékesítésekkel teremtsenek bevételt. Ingyen kávé mesterséges intelligenciával

Mi az ingyenes kávézás? A Food/Drinks For Free Anywhere üzleti modell ingyenessé teszi a kávézást és az étkezést – állításuk szerint a világon elsőként – a digitális térben történő egyéb elektronikus vásárlásokért cserébe. Április elsején a két cég már együttműködést kötött egymással arról, hogy bevezetik ezt a rendszert a Coffeshop Company kávézóiban. A Cyberg biztosítja a modell bevezetéséhez szükséges technológiai hátteret, mind a vendégek által használt digitális felületeket (például mobilalkalmazást), mind a rendeléseket és készleteket menedzselő backend-rendszer fejlesztését. A 3FA platformban olyan technológiai újítások vannak, mint a biometrikus ügyfélszegmentáció, a mesterséges intelligencia alapú ajánló, vagy a blokklánc alapú mobilfizetési rendszer.

Forrás: Forbes


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.