Magyar cég szállt be egy osztrák kávézóláncba

A Kajahu hálózatot üzemeltető Cyberg üzletrészt vesz a Coffeeshop Company nemzetközi kávéláncban.

Üzletrészvásárlásról írt alá szándéknyilatkozatot a Cyberg és Coffeeshop Company – derül ki abból a kétoldalú szándéknyilatkozatból, amit a magyar tőzsdei cég a Budapesti Értéktőzsde oldalán tett közzé. A két cég abban egyezett meg, hogy a Cyberg tulajdonrészt fog vásárolni a Coffeeshop Company-ban, valamint egy korábban megkötött szerződés értelmében a világon elsőként közösen bevezetik a Coffee For Free koncepciót és a magyar cég által fejlesztett 3FA (Food/Drink for Free Anywhere) mesterséges intelligencia alapú digitális platformot, adja hírül a Forbes.

A Coffeeshop Company egy osztrák székhelyű nemzetközi kávézólánc, ami franchise-modellben működik. Az április eleji számok szerint 22 országban vannak jelen összesen 203 egységgel. A franchise-partnerekkel további 480 kávézó nyitására szerződtek le.

A Cyberg pedig a Kajahu kapcsán lehet ismerős, ugyanis ez a cég áll a étteremlánc mögött. Az üzleti modelljük lényege, hogy összekapcsolják a vendéglátást az adatvezérelt techcégek üzleti modelljével, ezért franchise-partnerek révén gyorsan kívánnak skálázódni, hogy a minél nagyobb adatvagyont felhasználva keresztértékesítésekkel teremtsenek bevételt. Ingyen kávé mesterséges intelligenciával

Mi az ingyenes kávézás? A Food/Drinks For Free Anywhere üzleti modell ingyenessé teszi a kávézást és az étkezést – állításuk szerint a világon elsőként – a digitális térben történő egyéb elektronikus vásárlásokért cserébe. Április elsején a két cég már együttműködést kötött egymással arról, hogy bevezetik ezt a rendszert a Coffeshop Company kávézóiban. A Cyberg biztosítja a modell bevezetéséhez szükséges technológiai hátteret, mind a vendégek által használt digitális felületeket (például mobilalkalmazást), mind a rendeléseket és készleteket menedzselő backend-rendszer fejlesztését. A 3FA platformban olyan technológiai újítások vannak, mint a biometrikus ügyfélszegmentáció, a mesterséges intelligencia alapú ajánló, vagy a blokklánc alapú mobilfizetési rendszer.

Forrás: Forbes


Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli

Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli 

Egy hazai profi séftől egy tökéletes receptet mi is közreadunk.
A kormány betiltja a műhúst?

A kormány betiltja a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Visszatér egy legendás üdítőital

Visszatér egy legendás üdítőital  

A magyar üdítőital-piac egy ikonikus szereplővel bővül: a Traubisoda ismét elérhetővé válik a hazai fogyasztók számára.
Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak

Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak 

Az idei év egyik slágere a „Dubai csoki” lehet, amely már 2024 végén is nagy sikert aratott.
Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben

Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben 

Legyőzte Portót, Párizst és Nápolyt, legalábbis a Time Out által megkérdezett gasztroszakértők és több ezer helyi szerint.
Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben

Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben 

Egyedülálló környezetben a hazai kézműves márkák.
Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek

Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek 

Aranyérmet kapott a Gyulai Kávélikőr.
50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt

50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt 

Annak a férfinak jár a kártérítés, akire még 2020-ban ömlött rá a forró kávé a lánc egyik amerikai tagjában.
Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola

Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola 

A program célja a kötődés megtartása, az iskola szakmai kapcsolatainak megerősítése és a mostani diákok pályaorientációjának támogatása.
Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait

Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait 

A borversenyre az ország 18 borvidékéről 226 fehér-, 121 vörösbort és 53 rozét neveztek be, amelyek több mint fele a 2024-es évjáratból került ki.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.