Ősszel is látogatható a Viadukt Bár

Az első alkalommal megrendezésre kerülő Viadukt Fesztivál véget ért, de a Duna-parti szabad rakpart továbbra is izgalmas programokkal várja a látogatókat. A nyári fesztivál július 26-tól augusztus 18-ig tartott, amely alatt a Viadukt Bár ingyenes programokkal várta a városlakókat az autómentes rakparton.

A kultúra és szórakozás továbbra sem ér véget: a közösségi tér színes hétvégi eseményekkel készül egészen október 20-ig.

Őszi programok minden hétvégén

A szeptemberi és októberi hétvégéken is különleges eseményekkel készülnek. Többek között a Steampunk Picnic & Market, Varjúsimogató, Rizsavi Tamás fotókiállítása, valamint egy DIY farmekabát felújító workshop is szerepel a programok között. Ezen kívül továbbra is részt lehet venni jógaórákon, zenei programokon, és különleges kiállításokon, mint például a Kenguru 30 éves jubileumi kiállításán.

Varjúsimogató is lesz
Varjúsimogató is lesz
Fotó: Viadukt Bár

A közösségi tér nem csak a felnőttekre, de a gyerekekre is gondolt: a Mese-Tér-Kép foglalkozáson  interaktív történetmeséléssel és játékokkal várják a családokat. A társasjáték rajongói sem maradnak program nélkül: a Társasjáték délután lehetőséget kínál arra, hogy a látogatók a barátokkal vagy családdal együtt élvezhessék a játék örömét.

Búcsúnap – október 23.

A rendezvény október 23-án egy különleges búcsúnappal zárja majd az idei szezont. Bár a szervezők még nem árulták el a részleteket, de annyit igen, hogy a dátumot mindenképpen érdemes feljegyezni.

 


Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.