Ősszel is látogatható a Viadukt Bár

Az első alkalommal megrendezésre kerülő Viadukt Fesztivál véget ért, de a Duna-parti szabad rakpart továbbra is izgalmas programokkal várja a látogatókat. A nyári fesztivál július 26-tól augusztus 18-ig tartott, amely alatt a Viadukt Bár ingyenes programokkal várta a városlakókat az autómentes rakparton.

A kultúra és szórakozás továbbra sem ér véget: a közösségi tér színes hétvégi eseményekkel készül egészen október 20-ig.

Őszi programok minden hétvégén

A szeptemberi és októberi hétvégéken is különleges eseményekkel készülnek. Többek között a Steampunk Picnic & Market, Varjúsimogató, Rizsavi Tamás fotókiállítása, valamint egy DIY farmekabát felújító workshop is szerepel a programok között. Ezen kívül továbbra is részt lehet venni jógaórákon, zenei programokon, és különleges kiállításokon, mint például a Kenguru 30 éves jubileumi kiállításán.

Varjúsimogató is lesz
Varjúsimogató is lesz
Fotó: Viadukt Bár

A közösségi tér nem csak a felnőttekre, de a gyerekekre is gondolt: a Mese-Tér-Kép foglalkozáson  interaktív történetmeséléssel és játékokkal várják a családokat. A társasjáték rajongói sem maradnak program nélkül: a Társasjáték délután lehetőséget kínál arra, hogy a látogatók a barátokkal vagy családdal együtt élvezhessék a játék örömét.

Búcsúnap – október 23.

A rendezvény október 23-án egy különleges búcsúnappal zárja majd az idei szezont. Bár a szervezők még nem árulták el a részleteket, de annyit igen, hogy a dátumot mindenképpen érdemes feljegyezni.

 


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.