Már elérhető a Balatoni Gasztrotérkép legfrissebb kiadása

A kilencedik éve megjelenő, a Balatont és vonzáskörzetét elsőként bemutató Gasztrotérkép az ismert klasszikusok mellett ezúttal is számos új helyszínnel bővült és ingyenesen letölthető applikáció formájában is.

 

64 vendéglátóhely részvételével, 50 ezer példányban jelent meg az idei kiadvány, a minden évben frissülő Balatoni Gasztrotérkép® Applikáció továbbra is ingyenesen elérhető, így egy kattintással megtudhatjuk, hol vannak a hozzánk legközelebbi gasztrocélpontok. A szűrések között megjelennek a gluténmentes, laktózmentes és húsmentes választási lehetőségek, baba & gyerekbarát, valamint kutyabarát helyszíneket is kereshetünk, és megtalálhatjuk az éttermekhez közeli elektromos töltőállomásokat is. 

 

„Idén kilencedik éve készül el a tó körüli gasztroajánló, hálás vagyok a  vendéglátó partnereinknek, támogatóinknak, és köszönettel tartozunk a felhasználóinknak is, akik évről-évre lelkesen járják az éttermeket.”

– emelte ki a márka alapítója, Szauer Judit gasztro-kommunikációs szakember.  

64 vendéglátóhely részvételével, 50 ezer példányban jelent meg az idei kiadvány
64 vendéglátóhely részvételével, 50 ezer példányban jelent meg az idei kiadvány
Fotó: Anita Festy/Balatoni Gasztrotérkép

A készítők idei kampányukban a fenntartható vendéglátás és a tudatos fogyasztás fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet. Egy háromrészes videósorozattal is készülnek a nyár folyamán, amelyben Balaton környéki gazdaságok és vendéglátóhelyek képviselői osztják meg a témában inspiráló és fontos gondolataikat. 

 

Egy háromrészes videósorozattal is készülnek a nyár folyamán
Egy háromrészes videósorozattal is készülnek a nyár folyamán
Fotó: Sepsi Gergő

A Gasztrotérkép alkalmazás ingyenesen letölthető, a kiadvány pdf formátumban is bárki számára elérhető a www.gasztroterkepek.hu weboldalról, a papíralapú térkép egész nyáron megtalálható több száz kiemelt balatoni és fővárosi turisztikai ponton, valamint a térképen szereplő vendéglátóhelyeken is. 


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.