Még lehet pályázni a Jövő Borásza ösztöndíjért

A Jövő Borásza Ösztöndíjra november 15-ig adhatnak be pályázatot szőlész-borász egyetemi hallgatók.

Az ösztöndíjprogram keretein belül a pályázatot kiíró Vinum Praemium Alapítvány1.000.000 Forintot biztosít külföldi szüreti gyakorlatra a nyertes pályázónak, aki a legjobb borászoknál szerezhet szüreti gyakorlatot is. 

 

A Jövő Borásza Ösztöndíjat szőlész-borász hallgatóknak írja ki évről évre a Borászok Borásza díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány. Eddig már öt hallgató nyerte el ezt a pályázatot, amely nagyon komoly szakmai tapasztalatszerzési lehetőség és nyilvánvalóan egy életreszóló élmény.

A vírushelyzet miatti korlátozások a szakmai utak átszervezését okozták, de az eddigi nyertesek közül ketten már megvalósították külföldi szakmai útjukat, egyikük a Cardinale borászatnál (Oakville, Napa Valley, USA), másikuk pedig Új-Zélandon, a Marlborough borvidéken, Blegheimben, a Kim Crawford borászatnál töltötte gyakorlatát. Képes beszámolójuk:  ITT

November 15-ig tehát ismét lehet nevezni az alapítványnál az itt részletezett kiírás szerint. 

 

 

Forrás: Roxer / Turizmus Online


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.