Amikor lejön a térképről a benne lévő tartalom

Megújult, felfrissült és gazdagodott a Balatoni Gasztrotérkép, amelynek idei kiadását nemcsak bejelentette az ötletadó Szauer Judit, hanem élőben prezentálták is június 12-én. Szó szerint lejött térképről a tihanyi Piac Placcra a kenesei péklány, a füredi bisztró, a szemesi juice bár, a badacsonyi borász, a kéthelyi pezsgős, és még egy food truck is bemutatkozott a sajtó képviselőinek. Ők érzékeltették azt a színvonalat, amit a Gasztrotérképen szereplők valamennyien képviselnek.

 Már 67 hely közül választhat az, aki a Balatoni Gasztrotérkép kalauzolására bízva magát szeretné végigkóstolni a tókörnyéki gasztronómiai kínálatot. A változatos gasztrotúra szervezését az könnyíti meg, hogy kisebb térségenként csoportosították a zömében bisztrókat, éttermeket, de fölkerültek fagyizók, pálinkamanufaktúrák, borászatok is: Keszthely és környéke, Badacsony vidéke, a Káli és a Pécselyi medence, Füred, Veszprém, Tihany, Csopak, Siófok és környéke hívja kóstolásra és garantáltan színvonalas időtöltésre a vendégeket. De fölkerült olyan bisztró is, amit az M7-en autózva, már útközben érdemes fölkeresni.

A térképen szokás szerint magyar és angol nyelvű, rövid információk olvashatók az ajánlott helyekről, internetes elérhetőségeik pedig megkönnyítik a gyors tájékozódást. Piktogramokkal jelölték a szálláslehetőséget, a vegetáriánus kínálatot, a kutyabarát helyet, vagy a panorámás kilátást.

Az idei ajánlatban nagyon sok a fiatal gasztronómiai vállalkozó, akiknek már az a természetes, hogy a színvonalas vendéglátást képviselik. Mindnyájuk közös érdeke, hogy a Balatoni Gasztrotérkép, ami mára erős márkává vált, ne sérüljön, hanem minőségi garanciát jelentsen az utazók számára. Az is a céljuk, hogy a nyári szezont időben meghosszabbítsák, és az év nagy részében fogadják a vendégeket.

Az ingyenes Balatoni Gasztrotérképet tavaly egészítették ki online applikációval, amit akkor több mint 15 ezren töltöttek le. Vannak, akik jobban szeretnek térképpel a kezükben útnak indulni, rájuk gondolva most is 120 ezres példányban nyomtatták ki, és országos terjesztésben juttatják el a fontosabb turisztikai csomópontokra, és természetesen a térképen szereplő helyekre is.

A térkép 2015-ben jelent meg először, és a korábbi években kisebb balatoni térségeket ajánlott a vendégek figyelmébe. Most már a Balaton mindkét partja, sőt a környező helyek is bejárhatók a kalauzolásával. A közös cél változatlan: népszerűsíteni a minőségi balatoni vendéglátást, és szembemenni a vendégeknek azzal a régi beidegződésével, hogy a tó környékén csak júniustól augusztus 20-ig vannak enni-inni- és látnivalók.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.