Amikor lejön a térképről a benne lévő tartalom

Megújult, felfrissült és gazdagodott a Balatoni Gasztrotérkép, amelynek idei kiadását nemcsak bejelentette az ötletadó Szauer Judit, hanem élőben prezentálták is június 12-én. Szó szerint lejött térképről a tihanyi Piac Placcra a kenesei péklány, a füredi bisztró, a szemesi juice bár, a badacsonyi borász, a kéthelyi pezsgős, és még egy food truck is bemutatkozott a sajtó képviselőinek. Ők érzékeltették azt a színvonalat, amit a Gasztrotérképen szereplők valamennyien képviselnek.

 Már 67 hely közül választhat az, aki a Balatoni Gasztrotérkép kalauzolására bízva magát szeretné végigkóstolni a tókörnyéki gasztronómiai kínálatot. A változatos gasztrotúra szervezését az könnyíti meg, hogy kisebb térségenként csoportosították a zömében bisztrókat, éttermeket, de fölkerültek fagyizók, pálinkamanufaktúrák, borászatok is: Keszthely és környéke, Badacsony vidéke, a Káli és a Pécselyi medence, Füred, Veszprém, Tihany, Csopak, Siófok és környéke hívja kóstolásra és garantáltan színvonalas időtöltésre a vendégeket. De fölkerült olyan bisztró is, amit az M7-en autózva, már útközben érdemes fölkeresni.

A térképen szokás szerint magyar és angol nyelvű, rövid információk olvashatók az ajánlott helyekről, internetes elérhetőségeik pedig megkönnyítik a gyors tájékozódást. Piktogramokkal jelölték a szálláslehetőséget, a vegetáriánus kínálatot, a kutyabarát helyet, vagy a panorámás kilátást.

Az idei ajánlatban nagyon sok a fiatal gasztronómiai vállalkozó, akiknek már az a természetes, hogy a színvonalas vendéglátást képviselik. Mindnyájuk közös érdeke, hogy a Balatoni Gasztrotérkép, ami mára erős márkává vált, ne sérüljön, hanem minőségi garanciát jelentsen az utazók számára. Az is a céljuk, hogy a nyári szezont időben meghosszabbítsák, és az év nagy részében fogadják a vendégeket.

Az ingyenes Balatoni Gasztrotérképet tavaly egészítették ki online applikációval, amit akkor több mint 15 ezren töltöttek le. Vannak, akik jobban szeretnek térképpel a kezükben útnak indulni, rájuk gondolva most is 120 ezres példányban nyomtatták ki, és országos terjesztésben juttatják el a fontosabb turisztikai csomópontokra, és természetesen a térképen szereplő helyekre is.

A térkép 2015-ben jelent meg először, és a korábbi években kisebb balatoni térségeket ajánlott a vendégek figyelmébe. Most már a Balaton mindkét partja, sőt a környező helyek is bejárhatók a kalauzolásával. A közös cél változatlan: népszerűsíteni a minőségi balatoni vendéglátást, és szembemenni a vendégeknek azzal a régi beidegződésével, hogy a tó környékén csak júniustól augusztus 20-ig vannak enni-inni- és látnivalók.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.