Megjelent az idei Balatoni Gasztrotérkép

A mostani nyár főként a belföldi utazások jegyében telik, amihez segítség a Balatoni Gasztrotérkép legfrissebb kiadása.

 A Balatont és vonzáskörzetét bemutató Gasztrotérkép a klasszikusok mellett ezúttal is bővült újdonságokkal, és a applikáció formájában is elérhető. A nyár folyamán indul a „Green Balaton” kampány is, amelynek jegyében 68 facsemetét ültetnek a készítők, és szeretnék felhívni a figyelmet a környezettudatosságra és fenttartható szemlélet fontosságára.

50 ezer példányban, összesen 68 vendéglátóhely részvételével jelent meg az idei kiadvány, a vírushelyzet miatt a megszokottnál egy hónappal később. A Balatoni Gasztrotérkép Applikáció idén is ingyenesen érhető el.

„Úgy tűnik, idén a szokásosnál is nagyobb segítség lehet az emberek számára akár a print térkép, akár az applikációnk használata, hiszen a legtöbben most belföldön utaznak. Igyekszünk továbbra is folyamatosan új ötletekkel segíteni közönségünket, akik most már több, mint 5 éve töretlen lelkesedéssel követik a munkánkat, mondja a térkép alapítója, Szauer Judit gasztro-kommunikációs szakember.

A Balatoni Gasztrotérkép letölthető itt, a papír alapú térkép pedig továbbra is ingyenes, kétnyelvű (magyar és angol) és július közepétől megtalálható többszáz kiemelt balatoni és fővárosi turisztikai ponton.

 

 

 

 

 

Forrás: gasztroterkep / Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.