Megkezdett fejlesztésre igényelhet támogatást a borász

A Vidékfejlesztési Minisztérium több százmillióval támogatja a borászok eszközparkjának fejlesztését, ám a termelőknek kell előfinanszírozniuk az eszközöket - adta hírül a Dehir.hu.

Minden borász, aki korszerűsítené a gépparkját támogatást igényelhet, ám ehhez először saját költségén kell megkezdenie a fejlesztést. A hozzájárulás minimum egymillió, maximum 400 millió forint lehet, ehhez a gazdálkodóknak már most meg kell kezdeniük a tervezést és az előkészületeket.

A támogatásra a kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak kell címezniük március végéig, a hivatal legkésőbb 2011. október 15-ig kifizeti a támogatásokat. A kérelemhez már csatolni kell a megvalósítást igazoló számla, illetve a kifizetést igazoló bizonylat másolatát is. A formanyomtatvány az MVH honlapjáról letölthető. Hiányosan benyújtott támogatási kérelem esetén az MVH a kérelmezőt egy alkalommal hiánypótlásra szólítja fel. A támogatás kifizetése akkor történhet meg, amikor a gépvásárlást számlával tudják igazolni, valamint az adminisztratív és a helyszíni ellenőrzés is megtörtént – olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.

A támogatást olyan gazdálkodó szervezet igényelheti, amely a KKV törvény alapján kis- és középvállalkozásnak vagy nagyvállalatnak minősül. A borászati gépet az előírás szerint legalább öt éven át kell üzemeltetni, addig nem adható bérbe és nem lehet értékesíteni sem.

A borászok kérelmeiket 2011. március 31-ig kell elküldjék a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak. (forrás: Dehir)


Gasztrotúra keretében került átadásra az „Év Vendéglőse 2023” díj

Gasztrotúra keretében került átadásra az „Év Vendéglőse 2023” díj 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete tartalmas és izgalmas gasztrotúra keretében adta át az Év Vendéglőse díjat Erhardt Zoltánnak, Sopronban.
Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.