„A Vinopolis International nem csupán új lendületet kíván vinni a hazai wine & dining irányzatba, hanem bemutatkozási és fejlődési lehetőséget szeretne biztosítani az új borászgeneráció számára” – hangsúlyozta Szente Zsolt alapító a megnyitó ünnepségen.
A Naphegy tetején található étterem és borbár különlegessége a több száz palackból álló hazai és nemzetközi bor- és párlatportfólió, amelyben a tradicionális borrégiók nedűi mellett az új trendeket képviselő családi borászatok remekei is helyet kaptak. Az étterem folyamatosan bővülő vinotékájában Magyarország 22 borvidéke képviselteti magát, amelyek legkiemelkedőbb párlataival tematikus borvacsorák keretében ismerkedhetnek meg a borbarátok.
A széleskörű borkínálat mellett az étterem kiemelt hangsúlyt fektet a modern konyhaművészet sokszínűségének bemutatására, amelyben Palotai Csaba, Uti Atilla, Nemes Károly mester chefek és Varga Gábor cukrász chef, valamint kitűnő fiatal csapatuk segédkezik.
A hagyományos éttermi szerepkörön túllépő Vinopolis Naphegy egyszerre borbár, borkereskedés, exkluzív rendezvényhelyszín és borértő képzési központ, amely a világ legismertebb borászati akadémiája, a Wine and Spirit Education Trust által akkreditált iskola. Az egymásra épülő alap-, közép- és felsőfokú tanfolyamok során a borok kedvelői valódi bor- és párlatszakértővé képezhetik magukat.
A Vinopolis International az ősz folyamán újabb borbisztrót és kereskedéseket nyit a Duna két partján, ismertette a közeljövő terveit az étterem alapítója.