Megnyílt a Vinopolis Naphegy

Szeptember 6-án nyitotta meg kapuit a Vinopolis International referencia étterme, a Vinopolis Naphegy.

„A Vinopolis International nem csupán új lendületet kíván vinni a hazai wine & dining irányzatba, hanem bemutatkozási és fejlődési lehetőséget szeretne biztosítani az új borászgeneráció számára” – hangsúlyozta Szente Zsolt alapító a megnyitó ünnepségen.

A Naphegy tetején található étterem és borbár különlegessége a több száz palackból álló hazai és nemzetközi bor- és párlatportfólió, amelyben a tradicionális borrégiók nedűi mellett az új trendeket képviselő családi borászatok remekei is helyet kaptak. Az étterem folyamatosan bővülő vinotékájában Magyarország 22 borvidéke képviselteti magát, amelyek legkiemelkedőbb párlataival tematikus borvacsorák keretében ismerkedhetnek meg a borbarátok.

A széleskörű borkínálat mellett az étterem kiemelt hangsúlyt fektet a modern konyhaművészet sokszínűségének bemutatására, amelyben Palotai Csaba, Uti Atilla, Nemes Károly mester chefek és Varga Gábor cukrász chef, valamint kitűnő fiatal csapatuk segédkezik.

A hagyományos éttermi szerepkörön túllépő Vinopolis Naphegy egyszerre borbár, borkereskedés, exkluzív rendezvényhelyszín és borértő képzési központ, amely a világ legismertebb borászati akadémiája, a Wine and Spirit Education Trust által akkreditált iskola. Az egymásra épülő alap-, közép- és felsőfokú tanfolyamok során a borok kedvelői valódi bor- és párlatszakértővé képezhetik magukat.

A Vinopolis International az ősz folyamán újabb borbisztrót és kereskedéseket nyit a Duna két partján, ismertette a közeljövő terveit az étterem alapítója.


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.