Megújul a Gusto magazin

Új design és új főszerkesztő, erősebb lesz a gasztrokultúra irány. 

Kling József, az Origó kulturális rovatának egykori vezetője, jelenleg az Origo portfoliójához tartozó Unikornis.hu-nak vezető szerkesztője lesz a Gusto magazin új főszerkesztője. A negyedévente megjelenő lap tartalmában és küllemében is megújul, egyben újraindul a lap weboldala is - írják. 

„A gasztronómia mellett így ismét hangsúlyos szerepet kap majd az italkultúra minden szegmense. Újra olvashatunk borokról, borászokról, sörkultúráról, illetve a szeszek mindenféle létformájáról a pálinkától a konyakon keresztül a whiskyig. De szót kapnak az olyan kijózanító nedűk is, mint a tea vagy a kávé. Az alapvetően hedonista szemléletű magazin formai és tartalmi igényességével szerény célt tűzött ki maga elé: szeretne hozzájárulni életminőségünk javításához” – írja az új főszerkesztő a beköszöntőben.

Kling József a Kreatívnak emellett azt is elmondta, hogy „a gasztrokultúrát erősítené, a magazint artisztikusabb irányba szeretné elvinni”. A december 10-én megjelenő első lapszámban többek között Váncsa István, Bán Zoltán András, Gazda Albert írásai lesznek olvashatóak.

A magazint a Gusto.hu Kft. adja ki, a lap előző főszerkesztője Csillag János volt. Ugyanez a tulajdonosi kör Győrben és Veszprémben delikátüzletet is üzemeltet a lap nevével, további magyar városokban is nyitnának boltot.

Forrás: Vendég&Hotel Online

Forrás: kreativ


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.