Megújul a Gusto magazin

Új design és új főszerkesztő, erősebb lesz a gasztrokultúra irány. 

Kling József, az Origó kulturális rovatának egykori vezetője, jelenleg az Origo portfoliójához tartozó Unikornis.hu-nak vezető szerkesztője lesz a Gusto magazin új főszerkesztője. A negyedévente megjelenő lap tartalmában és küllemében is megújul, egyben újraindul a lap weboldala is - írják. 

„A gasztronómia mellett így ismét hangsúlyos szerepet kap majd az italkultúra minden szegmense. Újra olvashatunk borokról, borászokról, sörkultúráról, illetve a szeszek mindenféle létformájáról a pálinkától a konyakon keresztül a whiskyig. De szót kapnak az olyan kijózanító nedűk is, mint a tea vagy a kávé. Az alapvetően hedonista szemléletű magazin formai és tartalmi igényességével szerény célt tűzött ki maga elé: szeretne hozzájárulni életminőségünk javításához” – írja az új főszerkesztő a beköszöntőben.

Kling József a Kreatívnak emellett azt is elmondta, hogy „a gasztrokultúrát erősítené, a magazint artisztikusabb irányba szeretné elvinni”. A december 10-én megjelenő első lapszámban többek között Váncsa István, Bán Zoltán András, Gazda Albert írásai lesznek olvashatóak.

A magazint a Gusto.hu Kft. adja ki, a lap előző főszerkesztője Csillag János volt. Ugyanez a tulajdonosi kör Győrben és Veszprémben delikátüzletet is üzemeltet a lap nevével, további magyar városokban is nyitnának boltot.

Forrás: Vendég&Hotel Online

Forrás: kreativ


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.