A Deutsches Institut für Service-Qualität (DISQ) az étterem kialakítását, a tisztaságot, a helyiségek ápoltságát, az ételkínálatot, a szakmai hozzáértést, a munkatársak gyorsaságát, valamint az olyan pótlólagos szolgáltatásokat vizsgált 80 egységben, mint hogy van-e pelenkázóasztal, vagy hogy működik az online foglalás. A felmérésben 2008 legjobbjának a Mövenpick-hálózat bizonyult, elsősorban kiváló étlapjának és a gyors kiszolgálásnak köszönhetően. A második és a harmadik helyen a Maredo és a Block House végzett. Ez a két lánc barátságos munkatársaival és gazdag kínálatával győzte meg a tesztelőket. Éppen csak hogy megfelelő szolgáltatást kínál viszont a Café Extrablatt és a Wienerwald; ezt a minősítést a tesztelők azzal magyarázták, hogy a személyzet nem volt segítőkész és tájékozott. Az ágazat egészében csak az „megfelelő” minősítést érdemelte ki. „A legnagyobb hiányosságot a munkatársak kompetenciáját illetően észleltük” – mondta Bianca Möller, a DISQ üzletvezetője. „Kevesen tudták például felvilágosítani az allergiásokat az ételek pontos összetevőiről, sőt a megkérdezett felszolgálók 40 százaléka kifejezetten motiválatlannak látszott. Az éttermek egyharmadánál nem volt megfelelő a reklamációk feldolgozása sem.” (www.ahgz.de)
Melyek a legjobb szolgáltatást nyújtó német étteremláncok?
A versenyt a Mövenpick lánc nyerte, de sokkal fontosabb, hogy egy új kutatásból kiderült: a német étteremláncok szolgáltatási színvonala éppenhogy megfelelő.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.