Melyek a legjobb szolgáltatást nyújtó német étteremláncok?

A versenyt a Mövenpick lánc nyerte, de sokkal fontosabb, hogy egy új kutatásból kiderült: a német étteremláncok szolgáltatási színvonala éppenhogy megfelelő.

A Deutsches Institut für Service-Qualität (DISQ) az étterem kialakítását, a tisztaságot, a helyiségek ápoltságát, az ételkínálatot, a szakmai hozzáértést, a munkatársak gyorsaságát, valamint az olyan pótlólagos szolgáltatásokat vizsgált 80 egységben, mint hogy van-e pelenkázóasztal, vagy hogy működik az online foglalás. A felmérésben 2008 legjobbjának a Mövenpick-hálózat bizonyult, elsősorban kiváló étlapjának és a gyors kiszolgálásnak köszönhetően. A második és a harmadik helyen a Maredo és a Block House végzett. Ez a két lánc barátságos munkatársaival és gazdag kínálatával győzte meg a tesztelőket. Éppen csak hogy megfelelő szolgáltatást kínál viszont a Café Extrablatt és a Wienerwald; ezt a minősítést a tesztelők azzal magyarázták, hogy a személyzet nem volt segítőkész és tájékozott. Az ágazat egészében csak az „megfelelő” minősítést érdemelte ki. „A legnagyobb hiányosságot a munkatársak kompetenciáját illetően észleltük” – mondta Bianca Möller, a DISQ üzletvezetője. „Kevesen tudták például felvilágosítani az allergiásokat az ételek pontos összetevőiről, sőt a megkérdezett felszolgálók 40 százaléka kifejezetten motiválatlannak látszott. Az éttermek egyharmadánál nem volt megfelelő a reklamációk feldolgozása sem.” (www.ahgz.de)

Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.