A Deutsches Institut für Service-Qualität (DISQ) az étterem kialakítását, a tisztaságot, a helyiségek ápoltságát, az ételkínálatot, a szakmai hozzáértést, a munkatársak gyorsaságát, valamint az olyan pótlólagos szolgáltatásokat vizsgált 80 egységben, mint hogy van-e pelenkázóasztal, vagy hogy működik az online foglalás. A felmérésben 2008 legjobbjának a Mövenpick-hálózat bizonyult, elsősorban kiváló étlapjának és a gyors kiszolgálásnak köszönhetően. A második és a harmadik helyen a Maredo és a Block House végzett. Ez a két lánc barátságos munkatársaival és gazdag kínálatával győzte meg a tesztelőket. Éppen csak hogy megfelelő szolgáltatást kínál viszont a Café Extrablatt és a Wienerwald; ezt a minősítést a tesztelők azzal magyarázták, hogy a személyzet nem volt segítőkész és tájékozott. Az ágazat egészében csak az „megfelelő” minősítést érdemelte ki. „A legnagyobb hiányosságot a munkatársak kompetenciáját illetően észleltük” – mondta Bianca Möller, a DISQ üzletvezetője. „Kevesen tudták például felvilágosítani az allergiásokat az ételek pontos összetevőiről, sőt a megkérdezett felszolgálók 40 százaléka kifejezetten motiválatlannak látszott. Az éttermek egyharmadánál nem volt megfelelő a reklamációk feldolgozása sem.” (www.ahgz.de)
Melyek a legjobb szolgáltatást nyújtó német étteremláncok?
A versenyt a Mövenpick lánc nyerte, de sokkal fontosabb, hogy egy új kutatásból kiderült: a német étteremláncok szolgáltatási színvonala éppenhogy megfelelő.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.