Mi legyen a vendégmunkásokkal?

A brit Parlament képviselőnek egy része megelégelte a -főképp- kelet-európai bevándorlók végeláthatatlan hullámait, és szigorítana a feltételeken.

A brit politikusok egy része fenntartásokkal várja a napot, amikor az Európai Unios taggá vált Bulgária és Románia állampolgárai számára meg kell nyissa munkaerőpiacát a törvények szerint. Néhány képviselő kifejezetten törvénymódosításokkal kívánja megelőzni az évi 8-8000 főre becsült, a jobb munkalehetőségek miatt hazáját elhagyó bolgár és román bevándorló érkezését.

A törvényhozásban zajló vitához most hozzászóltak a vállalkozók is. A londoni The Evening Standard hasábjain megszólalt Lance Bachelor, a brit főváros egyik legnagyobb munkaadójának számító Domino's Pizza hálózat vezetője.

„Amióta az utóbbi két-három évben egyre szigorodnak a külföldi munkavállalók lehetőségei, egyre nehezebben találunk személyzetet, különösen Londonban és az ország délkeleti területein. Ha lenne megfelelő számú jelentkező, akár holnap ezer munkavállalónak tudnánk munkalehetőséget adni.”

Az egyik vezető franchise hálózatnak számító Domino's Pizza főleg gépkocsivezetőket és szakácsokat tudna alkalmazni. A cég vezetője szerint a vállalkozások nagy része hasonló problémákkal küzd.

„Szükségünk van a migránsokra, hogy elvégezzék azokat a munkákat, amelyeket a britek nem akarnak...” - fogalmazta meg sarkos véleményét Lance Bachelor, a Domino's Pizza első embere.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.