Michelin csillagos séf főz az Air France utasaira

Verbénás borjúlábszár színes zöldség fricasseeval. Többek között ez jut a francia légitársaság utasainak asztalára.

Két Michelin csillagot is magáénak tudhat az a francia sztárséf, akinek fogásait az Air Francebusiness osztályának fedélzetén szolgálják fel. Michel Roth hat új ételkreálmányát a Párizsból hosszabb távra induló repülőgépek utasai kóstolhatják meg – az április és június közötti időszakra eső – utazásaik során.

A francia légitársaság 2009 óta dolgozik együtt elismert séfekkel annak érdekében, hogy növelje a Párizsból induló, Business és La Premiére osztályokon utazók elégedettségét. Roth karrierje során a legtöbb szakmai elismerést és kitüntetést megkapta: a két Michelin csillagon kívül a világ egyik legrangosabb főzőversenyének, a Bocuse d’Ort nagydíját, illetve a Francia Köztársaság Becsületrendjét is elnyerte.

A szakember az új menüsorban vegyíti a hagyományos francia ízlésvilágot a modern konyhaművészet elemeivel. A következő három hónapban a sztárszakács által összeállított hat étel egyikét kéthetente megújítják a gyakori utazók kedvéért. A menüsor a következőképpen alakul:

·         Párolt bélszín, hagymás spárgával és mustáros sárgarépa-mousseline-nal;

·         Tőkehalfilé, aranyszínű polentával és cukorborsóval;

·         Mézes-paprikás csirke, karamellizált ananásszal, mangóval és ropogós zöldségekkel

·         Kagylólével és citromhéjjal ízesített merlánhal , friss zöldségkeverékkel

·         Verbénás borjúlábszár színes zöldség fricasseeval

·         Párolt garnélarák, tárkonyos homár szósszal, vörös rizzsel, friss spenóttal és laskagombával

Forrás: Vendég & Hotel Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.