Michelin csillagos séf főz az Air France utasaira

Verbénás borjúlábszár színes zöldség fricasseeval. Többek között ez jut a francia légitársaság utasainak asztalára.

Két Michelin csillagot is magáénak tudhat az a francia sztárséf, akinek fogásait az Air Francebusiness osztályának fedélzetén szolgálják fel. Michel Roth hat új ételkreálmányát a Párizsból hosszabb távra induló repülőgépek utasai kóstolhatják meg – az április és június közötti időszakra eső – utazásaik során.

A francia légitársaság 2009 óta dolgozik együtt elismert séfekkel annak érdekében, hogy növelje a Párizsból induló, Business és La Premiére osztályokon utazók elégedettségét. Roth karrierje során a legtöbb szakmai elismerést és kitüntetést megkapta: a két Michelin csillagon kívül a világ egyik legrangosabb főzőversenyének, a Bocuse d’Ort nagydíját, illetve a Francia Köztársaság Becsületrendjét is elnyerte.

A szakember az új menüsorban vegyíti a hagyományos francia ízlésvilágot a modern konyhaművészet elemeivel. A következő három hónapban a sztárszakács által összeállított hat étel egyikét kéthetente megújítják a gyakori utazók kedvéért. A menüsor a következőképpen alakul:

·         Párolt bélszín, hagymás spárgával és mustáros sárgarépa-mousseline-nal;

·         Tőkehalfilé, aranyszínű polentával és cukorborsóval;

·         Mézes-paprikás csirke, karamellizált ananásszal, mangóval és ropogós zöldségekkel

·         Kagylólével és citromhéjjal ízesített merlánhal , friss zöldségkeverékkel

·         Verbénás borjúlábszár színes zöldség fricasseeval

·         Párolt garnélarák, tárkonyos homár szósszal, vörös rizzsel, friss spenóttal és laskagombával

Forrás: Vendég & Hotel Online


Letarolta a fagy a cseh gyümölcsöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?