Két Michelin csillagot is magáénak tudhat az a francia sztárséf, akinek fogásait az Air Francebusiness osztályának fedélzetén szolgálják fel. Michel Roth hat új ételkreálmányát a Párizsból hosszabb távra induló repülőgépek utasai kóstolhatják meg – az április és június közötti időszakra eső – utazásaik során.
A francia légitársaság 2009 óta dolgozik együtt elismert séfekkel annak érdekében, hogy növelje a Párizsból induló, Business és La Premiére osztályokon utazók elégedettségét. Roth karrierje során a legtöbb szakmai elismerést és kitüntetést megkapta: a két Michelin csillagon kívül a világ egyik legrangosabb főzőversenyének, a Bocuse d’Ort nagydíját, illetve a Francia Köztársaság Becsületrendjét is elnyerte.
A szakember az új menüsorban vegyíti a hagyományos francia ízlésvilágot a modern konyhaművészet elemeivel. A következő három hónapban a sztárszakács által összeállított hat étel egyikét kéthetente megújítják a gyakori utazók kedvéért. A menüsor a következőképpen alakul:
· Párolt bélszín, hagymás spárgával és mustáros sárgarépa-mousseline-nal;
· Tőkehalfilé, aranyszínű polentával és cukorborsóval;
· Mézes-paprikás csirke, karamellizált ananásszal, mangóval és ropogós zöldségekkel
· Kagylólével és citromhéjjal ízesített merlánhal , friss zöldségkeverékkel
· Verbénás borjúlábszár színes zöldség fricasseeval
· Párolt garnélarák, tárkonyos homár szósszal, vörös rizzsel, friss spenóttal és laskagombával
Forrás: Vendég & Hotel Online