Michelin csillagos séf főz az Air France utasaira

Verbénás borjúlábszár színes zöldség fricasseeval. Többek között ez jut a francia légitársaság utasainak asztalára.

Két Michelin csillagot is magáénak tudhat az a francia sztárséf, akinek fogásait az Air Francebusiness osztályának fedélzetén szolgálják fel. Michel Roth hat új ételkreálmányát a Párizsból hosszabb távra induló repülőgépek utasai kóstolhatják meg – az április és június közötti időszakra eső – utazásaik során.

A francia légitársaság 2009 óta dolgozik együtt elismert séfekkel annak érdekében, hogy növelje a Párizsból induló, Business és La Premiére osztályokon utazók elégedettségét. Roth karrierje során a legtöbb szakmai elismerést és kitüntetést megkapta: a két Michelin csillagon kívül a világ egyik legrangosabb főzőversenyének, a Bocuse d’Ort nagydíját, illetve a Francia Köztársaság Becsületrendjét is elnyerte.

A szakember az új menüsorban vegyíti a hagyományos francia ízlésvilágot a modern konyhaművészet elemeivel. A következő három hónapban a sztárszakács által összeállított hat étel egyikét kéthetente megújítják a gyakori utazók kedvéért. A menüsor a következőképpen alakul:

·         Párolt bélszín, hagymás spárgával és mustáros sárgarépa-mousseline-nal;

·         Tőkehalfilé, aranyszínű polentával és cukorborsóval;

·         Mézes-paprikás csirke, karamellizált ananásszal, mangóval és ropogós zöldségekkel

·         Kagylólével és citromhéjjal ízesített merlánhal , friss zöldségkeverékkel

·         Verbénás borjúlábszár színes zöldség fricasseeval

·         Párolt garnélarák, tárkonyos homár szósszal, vörös rizzsel, friss spenóttal és laskagombával

Forrás: Vendég & Hotel Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.