A legtöbben körülbelül 5-7 ezer forintot szánnak az étkezésre (/fő, italok nélkül). A Lucullus Baráti Társaság jellemzően budapesti „vendégköre” meglehetősen nehezen mozdul ki székesfővárosunkból. Nem túl sok ember volt, aki elment Párkányba igazi szlovák ízekért, Tolcsvára francia-magyar csodákért, vagy Jánoshidára/Kiskunságra egy-egy tradicionális magyar disznóvágás kedvéért. „A szombat a családé”: amennyiben szombaton volt egy-egy rendezvény, az majdnem mindig kudarcra volt ítélve. A hét szinte minden napja szóba jöhet, és időbe telt, míg világossá vált, hogy a hétvégét még a Lucullus BT kedvéért sem áldozzák fel szívesen a vendégek. Hamar bebizonyosodott az is, hogy a legelső vacsorák során kirendelt 28 fogás ha nem is etalonként, de mindenképp valamiféle mércéül kell, hogy szolgáljon a továbbiakhoz. Ha a fogások számát hatra-nyolcra csökkentették, úgy az már rögtön kevésnek bizonyult – ezt rengetegen szóvá is tették. Ennek alapján konstatálhatjuk, hogy a legtöbb vendég inkább több ételből (akár 8-15 is) választana, mintsem hogy elfogyasszon egy-két fogást egy étkezés során. A vendégek majd 80 százalékánál tapasztalták, hogy rendkívül örülnek a vacsorák során kapott „szellemi tápláléknak” is, míg 10 százalékuk szeretett volna „elkülönülni” vacsoráinkon. A vendégek 51 százaléka párban jött el. A Lucullus BT vacsoráira majd 47 százalék két vagy három-négy kísérőt hozott magával.
Milyen a magyar vendég?
A Lucullus Baráti Társaság a magyar gasztronómiáról készített minitanulmányában azt is vizsgálta, milyen a magyar vendég. A válasz: keresi a költséghatékony lehetőségeket, nem szeret utazni, és fontos számára a család.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.