Minden, ami családi vendéglátás Balatonvilágoson

Pintér apuka, aki néhány évtizeddel ezelőtt lerakta a balatonvilágosi családi panzió alapjait, ma a parkot gondozza, amit nyugodtan nevezhetünk botanikus kertnek is. Az időközben felnőtt gyerekek, Anna és Máté nemcsak átvették és bővítették, hanem minden szempontból korszerűsítették a házat, ami Tópart Hotel és Étterem néven fogadja vendégeit. Ízlésesen berendezett, a századelőből megmentett fürdőzős életképekkel díszített 12 szobával, és meghökkentően magas színvonalú gasztronómiával tűnnek ki a balatoni vendéglátásból – ez az, amit az először arra járó észrevesz. A mögötte húzódó tartalmat azonban csak huzamosabb ott tartózkodás után lehet megfogalmazni, és ez egybecseng a visszajáró (és nehezen hazainduló) vendégek tapasztalatával. Nem olyan, mint a családi vendéglátás, hanem az.

Amit a Pintér család nyújt, arra csak azok képesek, akik minden manír nélkül szeretik, ha vendégük érkeznek hozzájuk, és akkor a legboldogabbak, ha alkalmi családtagjaik jól érzik magukat. Valljuk be, ez a tóparton nem is olyan nehéz. A hotelben megszállók a saját szobájuk előtt strandolhatnak, a hullámtörő szomszédságába épített, üvegfalú étterem vendégei pedig páratlan panorámát ötvözhetnek egy nagyon tudatosan és magas színvonalon vezetett konyha élvezetével.

Mára annak a lehetőségeit is megteremtették, hogy a szezon ne június közepétől augusztus 20-ig tartson. A fürdésre nem alkalmas időszakokban esküvői helyszínként fogadnak vendégeket, és ebben a kategóriában tavaly őket választották az év legszebbjének. Ha éppen nem menyasszony öltözik a konferencia teremben, akkor 30-40 fős céges rendezvényeket fogadnak be, és a tapasztalatok szerint a szellemi munkát mindig föl kell függeszteni a naplemente idejére.

Az étterem is szinte egész évben fogad a’la carte vendégeket, igaz, ők nyáron nem használhatják a hotel saját stégjét, mert azzal elvennék a szállólakóktól a családias jelleget. Ezzel a megszorítással együtt is egyre több helybeli és átutazó választja a Tópart Éttermet, amelynek miliőjéhez a nyári időszakban a flip-flop papucs is illik, a vacsorához azonban már minden külön értesítés nélkül is cipőre váltanak a vendégek. Az étterem atmoszférája nemcsak a balatoni körpanorámával rokon, hanem az étlappal, a szervízzel, az asztalok díszeivel is. A legerősebben azonban azokkal a magyar és nemzetközi ételekkel, amelyek Schneider József konyhafőnök és négytagú szakács csapatának keze alól kikerülnek. A választékban természetesen megjelennek a balatoni alapanyagok, ízek, és az évszakok is, a balatoni régió és az ország legjobb boraival együtt. És mivel ráolvasással nem tudják a legeslegkisebb vendégek gasztronómiai ízlését formálni, ezért jövőre saját maguk készítik a népszerűségben verhetetlen halrudacskákat. Ez a mentalitás azt jelzi, hogy a szakácsok fordítva ülnek azon a lovon, amelyen a legtöbb gasztrohuszár le akarja váltani a hozzá nem értő vendéget. Balatonvilágoson ezt sokkal elegánsabban – és valószínűleg finomabban is - oldják meg. Úgy, hogy ezzel a gesztussal is belesimulnak a Pintér család kedves és emlékezetes vendéglátásába.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.