Amit a Pintér család nyújt, arra csak azok képesek, akik minden manír nélkül szeretik, ha vendégük érkeznek hozzájuk, és akkor a legboldogabbak, ha alkalmi családtagjaik jól érzik magukat. Valljuk be, ez a tóparton nem is olyan nehéz. A hotelben megszállók a saját szobájuk előtt strandolhatnak, a hullámtörő szomszédságába épített, üvegfalú étterem vendégei pedig páratlan panorámát ötvözhetnek egy nagyon tudatosan és magas színvonalon vezetett konyha élvezetével.
Mára annak a lehetőségeit is megteremtették, hogy a szezon ne június közepétől augusztus 20-ig tartson. A fürdésre nem alkalmas időszakokban esküvői helyszínként fogadnak vendégeket, és ebben a kategóriában tavaly őket választották az év legszebbjének. Ha éppen nem menyasszony öltözik a konferencia teremben, akkor 30-40 fős céges rendezvényeket fogadnak be, és a tapasztalatok szerint a szellemi munkát mindig föl kell függeszteni a naplemente idejére.
Az étterem is szinte egész évben fogad a’la carte vendégeket, igaz, ők nyáron nem használhatják a hotel saját stégjét, mert azzal elvennék a szállólakóktól a családias jelleget. Ezzel a megszorítással együtt is egyre több helybeli és átutazó választja a Tópart Éttermet, amelynek miliőjéhez a nyári időszakban a flip-flop papucs is illik, a vacsorához azonban már minden külön értesítés nélkül is cipőre váltanak a vendégek. Az étterem atmoszférája nemcsak a balatoni körpanorámával rokon, hanem az étlappal, a szervízzel, az asztalok díszeivel is. A legerősebben azonban azokkal a magyar és nemzetközi ételekkel, amelyek Schneider József konyhafőnök és négytagú szakács csapatának keze alól kikerülnek. A választékban természetesen megjelennek a balatoni alapanyagok, ízek, és az évszakok is, a balatoni régió és az ország legjobb boraival együtt. És mivel ráolvasással nem tudják a legeslegkisebb vendégek gasztronómiai ízlését formálni, ezért jövőre saját maguk készítik a népszerűségben verhetetlen halrudacskákat. Ez a mentalitás azt jelzi, hogy a szakácsok fordítva ülnek azon a lovon, amelyen a legtöbb gasztrohuszár le akarja váltani a hozzá nem értő vendéget. Balatonvilágoson ezt sokkal elegánsabban – és valószínűleg finomabban is - oldják meg. Úgy, hogy ezzel a gesztussal is belesimulnak a Pintér család kedves és emlékezetes vendéglátásába.