Minden, ami családi vendéglátás Balatonvilágoson

Pintér apuka, aki néhány évtizeddel ezelőtt lerakta a balatonvilágosi családi panzió alapjait, ma a parkot gondozza, amit nyugodtan nevezhetünk botanikus kertnek is. Az időközben felnőtt gyerekek, Anna és Máté nemcsak átvették és bővítették, hanem minden szempontból korszerűsítették a házat, ami Tópart Hotel és Étterem néven fogadja vendégeit. Ízlésesen berendezett, a századelőből megmentett fürdőzős életképekkel díszített 12 szobával, és meghökkentően magas színvonalú gasztronómiával tűnnek ki a balatoni vendéglátásból – ez az, amit az először arra járó észrevesz. A mögötte húzódó tartalmat azonban csak huzamosabb ott tartózkodás után lehet megfogalmazni, és ez egybecseng a visszajáró (és nehezen hazainduló) vendégek tapasztalatával. Nem olyan, mint a családi vendéglátás, hanem az.

Amit a Pintér család nyújt, arra csak azok képesek, akik minden manír nélkül szeretik, ha vendégük érkeznek hozzájuk, és akkor a legboldogabbak, ha alkalmi családtagjaik jól érzik magukat. Valljuk be, ez a tóparton nem is olyan nehéz. A hotelben megszállók a saját szobájuk előtt strandolhatnak, a hullámtörő szomszédságába épített, üvegfalú étterem vendégei pedig páratlan panorámát ötvözhetnek egy nagyon tudatosan és magas színvonalon vezetett konyha élvezetével.

Mára annak a lehetőségeit is megteremtették, hogy a szezon ne június közepétől augusztus 20-ig tartson. A fürdésre nem alkalmas időszakokban esküvői helyszínként fogadnak vendégeket, és ebben a kategóriában tavaly őket választották az év legszebbjének. Ha éppen nem menyasszony öltözik a konferencia teremben, akkor 30-40 fős céges rendezvényeket fogadnak be, és a tapasztalatok szerint a szellemi munkát mindig föl kell függeszteni a naplemente idejére.

Az étterem is szinte egész évben fogad a’la carte vendégeket, igaz, ők nyáron nem használhatják a hotel saját stégjét, mert azzal elvennék a szállólakóktól a családias jelleget. Ezzel a megszorítással együtt is egyre több helybeli és átutazó választja a Tópart Éttermet, amelynek miliőjéhez a nyári időszakban a flip-flop papucs is illik, a vacsorához azonban már minden külön értesítés nélkül is cipőre váltanak a vendégek. Az étterem atmoszférája nemcsak a balatoni körpanorámával rokon, hanem az étlappal, a szervízzel, az asztalok díszeivel is. A legerősebben azonban azokkal a magyar és nemzetközi ételekkel, amelyek Schneider József konyhafőnök és négytagú szakács csapatának keze alól kikerülnek. A választékban természetesen megjelennek a balatoni alapanyagok, ízek, és az évszakok is, a balatoni régió és az ország legjobb boraival együtt. És mivel ráolvasással nem tudják a legeslegkisebb vendégek gasztronómiai ízlését formálni, ezért jövőre saját maguk készítik a népszerűségben verhetetlen halrudacskákat. Ez a mentalitás azt jelzi, hogy a szakácsok fordítva ülnek azon a lovon, amelyen a legtöbb gasztrohuszár le akarja váltani a hozzá nem értő vendéget. Balatonvilágoson ezt sokkal elegánsabban – és valószínűleg finomabban is - oldják meg. Úgy, hogy ezzel a gesztussal is belesimulnak a Pintér család kedves és emlékezetes vendéglátásába.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.