Minőségi gyorsétterem nyílik Budapesten

Helyi alapanyagokból, akár szín marhahúsból álló burgereket kínáló gyorsétterem nyílik csütörtökön Budapesten.

2010 december 16-án megnyílik Magyarország első ún. quality & local gyorséttermi hálózata: a Gusto Burger & Cafe. A budapesti üzlet megnyitását továbbiak követik majd a megyeszékhelyeken.

A világ nagyvárosaiban egyre nagyobb az igény olyan gyorséttermekre, amelyek gyors kiszolgálás mellett versenyképes árakon, minőségi alapanyagokból készült ételeket kínálnak vendégeiknek. New Yorkban, Londonban vagy Stockholmban az elmúlt években sorra nyíltak azon gyorséttermek, amelyek kompromisszumok nélkül kínálnak minőséget: adalékanyagoktól mentes marhahúsból készült hamburgert, friss salátát, kiváló kávét, kézműves süteményeket, minőségi borokat. Ezzel egy új kategória is megjelent a vendéglátásban: a quality local fastfood.

A Gusto Burger & Cafe lesz az első ilyen gyorsétterem Magyarországon. A Gusto Burger & Cafe nem használ adalékanyagokat hústermékeiben: a hamburgerek húspogácsái nem tartalmaznak mást, mint szín marhahúst, a szendvicsekbe húspép helyett valódi csirkemell kerül, a kávét 100%-os arabica alapanyagból frissen készítik. A minőséghez versenyképes árak társulnak: egy hamburger nem kerül többe, mint a legnagyobb ismert nemzetközi gyorséttermekben - tájékoztatta a Turizmus Online szerkesztőségét az étterem.


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.