Mit esznek az Anna-bál vendégei?

(MTI) - Július 28-án rendezik meg a 187. Anna-bált, amelynek idei díszvendége Abbázia lesz, Balatonfüred kulturális partnere.

A báli belépők ára nem változott, ugyanannyiért kínálják őket, mint a korábbi években, vagyis a legolcsóbb 40 ezer, a legdrágább 60 ezer forintba kerül. Nagy az érdeklődés a bál iránt, minden jegy elkelt, de mivel vannak lemondások, regisztrálják a jelentkezéseket - jelentette be Bóka István, Balatonfüred polgármestere az esemény szerdai sajtótájékoztatóján az Anna Grand Hotelben.
A szokásokhoz híven idén is meghívtak valamennyi 18 éves balatonfüredi lányt, közülük tizenhárman fogadták el a meghívást; ők ingyen jöhetnek be.
Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa szerint az operaház számára is fontos, hogy részese legyen a tradicionális rendezvénynek. Mint mondta, a július 27-i füredi operagálát "kordonok nélkül" rendezik meg, mindenkit várnak. A dalokat az operaház jövő évi repertoárjából válogatták; Ókovács Szilveszter vidám, elegáns, de könnyen fogyasztható estét ígért az operakedvelőknek. A gálához a Gyógy téren állítanak fel színpadot; a rendezvény ingyenes lesz.
Szeretnénk mi is hagyomány részévé válni - jegyezte meg Ókovács Szilveszter.
Köller Tamás, a Herendi Manufaktúra Zrt. marketing csoportvezetője arról beszélt, hogy az Anna-bál szépének Viktória-mintás vázát, udvarhölgyeinek Rothschild- és Apponyi-mintásat ajándékoznak, utóbbival készültek az asztalra feltett szervizek is. A nők nyakába kerülő szívecskék mindegyike egyedi, minden évben más színben készülnek és sorszámozottak.
Az idei báli menüben a tradicionális ételek szerepelnek, amelyeket kissé modernné tettek új magyar gasztronómiai irányvonalakkal; szeretnének "nem maradandót" alkotni - mondta Tóth Ferenc, a bálnak otthont adó Anna Grand Hotel séfje. A hideg előétel nyárias, könnyed: marinált fogas és lazactatár, citromos borjúpástétom, citromos paradicsomzselé friss salátával, korianderes vinnaigrette - részletezte Tóth József kreatív séf, mesterszakács.
A leves hagyományos gyöngytyúk eszencia, melyet kerti javakkal és szarvasgombás maceszgombóccal tálalnak; főételként csirkemell és mangalicaszűz képviseli a tradíciót, a csirkemell supreme-hez vajas kanapéra megálmodott libamáj, vargánya és sült őszibarack dukál. A hungarikumnak számító mangalicaszüzet zöldfűszeres krusztában készítik, salottás lilaburgonyát adnak mellé, gránátalma jus-el.
A desszert tripla csokoládétorta, pisztáciás mascarpone, amelyet házilag kandírozott virágszirmokkal gazdagítanak, valamint tárkányos-málnás picante. (MTI)


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.