MSZÉSZ: megszűnik a Gasztronómiai társelnöki pozíció

Mivel az MSZÉSZ-ben működő éttermek száma nemhogy nőtt, hanem inkább csökkent az elmúlt időszakban, ezért többek közt emiatt változtatásról tett javaslatot a vezetőség, amelyet a május 18-i közgyűlés elfogadott.

A tavaszi közgyűlés utolsó napirendi pontjaként a közgyűlés elfogadta a 2021. évi számviteli beszámolót, illetve egyöntetűen megszavazta az Alapszabály azon módosítását, hogy a Gasztronómiai Társelnöki tisztség megszűnik, valamint a jelenlegi egy Alelnök helyett két Alelnök segíti az Elnök munkáját 2023. január 1-jétől.

A novemberi tisztújító Közgyűlésen így Elnököt és két Alelnököt választ a tagság a következő két évre. Emellett a Szövetség székhelyváltoztatásához is hozzájárultak a résztvevő tagok, amelyről hamarosan tájékoztatást küld az MSZÉSZ a tagságnak.

A korábbi Gasztronómiai társelnöki pozíció tehát - amelyet kezdetben Hamvas Zoltán, majd őt követően Gendur András látott el - megszűnik. Kérdésünkre Baldauf Csaba, a szövetség elnöke elmondta, három oka van annak, hogy megszüntetik ezt a pozíciót. Az első, hogy az éttermek száma az MSZÉSZ-ben 25 alatt van, vagyis nemhogy nőtt, hanem inkább csökent az elmúlt időszak során. Másrészt a jelenlegi társelnök, Gendur András már nem dolgozik társtulajdonoskéntt a Le Perle Noire étteremben, eljött abból az ágazatból, amelyet képviselne, és a továbbiakban a Magyar Turisztikai Minősítő Testület Nkft-nél hasznosítja szakmai tudását. Harmadrészt pedig számos gasztronómiai szakmai testület képviseli a vendéglátóhelyek érdekvédelmét, a hazai vendéglátóegységek inkább oda tagozódnak be, nem pedig a szállodások érdekképviseleti szervezetébe.

 

 

Forrás: MSZÉSZ / Turizmus Online


CSR-akciózik a hazai cégcsoport a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akciózik a hazai cégcsoport a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.