MSZÉSZ: megszűnik a Gasztronómiai társelnöki pozíció

Mivel az MSZÉSZ-ben működő éttermek száma nemhogy nőtt, hanem inkább csökkent az elmúlt időszakban, ezért többek közt emiatt változtatásról tett javaslatot a vezetőség, amelyet a május 18-i közgyűlés elfogadott.

A tavaszi közgyűlés utolsó napirendi pontjaként a közgyűlés elfogadta a 2021. évi számviteli beszámolót, illetve egyöntetűen megszavazta az Alapszabály azon módosítását, hogy a Gasztronómiai Társelnöki tisztség megszűnik, valamint a jelenlegi egy Alelnök helyett két Alelnök segíti az Elnök munkáját 2023. január 1-jétől.

A novemberi tisztújító Közgyűlésen így Elnököt és két Alelnököt választ a tagság a következő két évre. Emellett a Szövetség székhelyváltoztatásához is hozzájárultak a résztvevő tagok, amelyről hamarosan tájékoztatást küld az MSZÉSZ a tagságnak.

A korábbi Gasztronómiai társelnöki pozíció tehát - amelyet kezdetben Hamvas Zoltán, majd őt követően Gendur András látott el - megszűnik. Kérdésünkre Baldauf Csaba, a szövetség elnöke elmondta, három oka van annak, hogy megszüntetik ezt a pozíciót. Az első, hogy az éttermek száma az MSZÉSZ-ben 25 alatt van, vagyis nemhogy nőtt, hanem inkább csökent az elmúlt időszak során. Másrészt a jelenlegi társelnök, Gendur András már nem dolgozik társtulajdonoskéntt a Le Perle Noire étteremben, eljött abból az ágazatból, amelyet képviselne, és a továbbiakban a Magyar Turisztikai Minősítő Testület Nkft-nél hasznosítja szakmai tudását. Harmadrészt pedig számos gasztronómiai szakmai testület képviseli a vendéglátóhelyek érdekvédelmét, a hazai vendéglátóegységek inkább oda tagozódnak be, nem pedig a szállodások érdekképviseleti szervezetébe.

 

 

Forrás: MSZÉSZ / Turizmus Online


Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.