MSZÉSZ: megszűnik a Gasztronómiai társelnöki pozíció

Mivel az MSZÉSZ-ben működő éttermek száma nemhogy nőtt, hanem inkább csökkent az elmúlt időszakban, ezért többek közt emiatt változtatásról tett javaslatot a vezetőség, amelyet a május 18-i közgyűlés elfogadott.

A tavaszi közgyűlés utolsó napirendi pontjaként a közgyűlés elfogadta a 2021. évi számviteli beszámolót, illetve egyöntetűen megszavazta az Alapszabály azon módosítását, hogy a Gasztronómiai Társelnöki tisztség megszűnik, valamint a jelenlegi egy Alelnök helyett két Alelnök segíti az Elnök munkáját 2023. január 1-jétől.

A novemberi tisztújító Közgyűlésen így Elnököt és két Alelnököt választ a tagság a következő két évre. Emellett a Szövetség székhelyváltoztatásához is hozzájárultak a résztvevő tagok, amelyről hamarosan tájékoztatást küld az MSZÉSZ a tagságnak.

A korábbi Gasztronómiai társelnöki pozíció tehát - amelyet kezdetben Hamvas Zoltán, majd őt követően Gendur András látott el - megszűnik. Kérdésünkre Baldauf Csaba, a szövetség elnöke elmondta, három oka van annak, hogy megszüntetik ezt a pozíciót. Az első, hogy az éttermek száma az MSZÉSZ-ben 25 alatt van, vagyis nemhogy nőtt, hanem inkább csökent az elmúlt időszak során. Másrészt a jelenlegi társelnök, Gendur András már nem dolgozik társtulajdonoskéntt a Le Perle Noire étteremben, eljött abból az ágazatból, amelyet képviselne, és a továbbiakban a Magyar Turisztikai Minősítő Testület Nkft-nél hasznosítja szakmai tudását. Harmadrészt pedig számos gasztronómiai szakmai testület képviseli a vendéglátóhelyek érdekvédelmét, a hazai vendéglátóegységek inkább oda tagozódnak be, nem pedig a szállodások érdekképviseleti szervezetébe.

 

 

Forrás: MSZÉSZ / Turizmus Online


Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Nem lesz idén akácméz?

Nem lesz idén akácméz? 

Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.
Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.