A tavaszi közgyűlés utolsó napirendi pontjaként a közgyűlés elfogadta a 2021. évi számviteli beszámolót, illetve egyöntetűen megszavazta az Alapszabály azon módosítását, hogy a Gasztronómiai Társelnöki tisztség megszűnik, valamint a jelenlegi egy Alelnök helyett két Alelnök segíti az Elnök munkáját 2023. január 1-jétől.
A novemberi tisztújító Közgyűlésen így Elnököt és két Alelnököt választ a tagság a következő két évre. Emellett a Szövetség székhelyváltoztatásához is hozzájárultak a résztvevő tagok, amelyről hamarosan tájékoztatást küld az MSZÉSZ a tagságnak.
A korábbi Gasztronómiai társelnöki pozíció tehát - amelyet kezdetben Hamvas Zoltán, majd őt követően Gendur András látott el - megszűnik. Kérdésünkre Baldauf Csaba, a szövetség elnöke elmondta, három oka van annak, hogy megszüntetik ezt a pozíciót. Az első, hogy az éttermek száma az MSZÉSZ-ben 25 alatt van, vagyis nemhogy nőtt, hanem inkább csökent az elmúlt időszak során. Másrészt a jelenlegi társelnök, Gendur András már nem dolgozik társtulajdonoskéntt a Le Perle Noire étteremben, eljött abból az ágazatból, amelyet képviselne, és a továbbiakban a Magyar Turisztikai Minősítő Testület Nkft-nél hasznosítja szakmai tudását. Harmadrészt pedig számos gasztronómiai szakmai testület képviseli a vendéglátóhelyek érdekvédelmét, a hazai vendéglátóegységek inkább oda tagozódnak be, nem pedig a szállodások érdekképviseleti szervezetébe.
Forrás: MSZÉSZ / Turizmus Online