Négyezren jelentkeztek pincérnek a Hootersbe

Az amerikai Hooters ­éttermek vonzerejét a dús keblű pincérlányok jelentik. A jövő héten nyitó pesti étterem tulajdonosa nem tart jogi támadásoktól - adta hírül a Bors Online.

A világon már több mint egy tucat országban nyílt Hooters étterem. A vendéglátóhelyre jellemző, hogy kizárólag forrónadrágos, dús keblű hölgyek a pincérek.
Most Budapesten nyílik a lánc következő üzlete. Alex Hemingway, a tulajdonos személyesen választja ki azt a ­hat­van­öt lányt, akivel együtt dolgozik majd. Több mint négyezren küldték el az életrajzukat - írja a Bors Online.

– A hálózatunkról sugallt kép hamis: nem feltétlenül csak dús keblű nők szolgálhatnak fel nálunk. A lényeg, hogy kedvesek, mosolygósak legyenek – állítja Alex.

A Hooters éttermeknek az Egyesült Államokban számos olyan perrel kellett szembenézniük, amelyben álláskeresők vagy sértett alkalmazottak kértek – és több esetben kaptak is – kártérítést. A panaszosok között voltak férfiak és olyan pincérnők is, akiket sportolásra akartak kötelezni, hogy vonzóbbak legyenek a méreteik. A Hooters ettől függetlenül kitart arculata mellett.

A külcsínre Budapesten is figyelnek majd: a pincérnőknek a munkabér mellé ingyen jár a konditerem, a szolárium, a fodrász és a sminkes. A borravalót száz százalékban megtarthatják. Ezzel is ösztönzik őket, hogy minél kedvesebbek legyenek a vendégekhez. – A felszolgálóktól elvárjuk, hogy ha a vendég szeretné, akkor beszélgessenek is vele, hogy otthonosan érezze magát – mondja Alex.

Dr. Fodor T. Gábor munka­jogász kérdesünkre elmondta: – Ha az étterem imidzséhez hozzátartozik, hogy a személyzet kedves, fiatal, csinos nőkből álljon, akkor ez ellen nem lehet kifogást emelni – magyarázta a szakember a Bors Online-nak.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.