Négyezren jelentkeztek pincérnek a Hootersbe

Az amerikai Hooters ­éttermek vonzerejét a dús keblű pincérlányok jelentik. A jövő héten nyitó pesti étterem tulajdonosa nem tart jogi támadásoktól - adta hírül a Bors Online.

A világon már több mint egy tucat országban nyílt Hooters étterem. A vendéglátóhelyre jellemző, hogy kizárólag forrónadrágos, dús keblű hölgyek a pincérek.
Most Budapesten nyílik a lánc következő üzlete. Alex Hemingway, a tulajdonos személyesen választja ki azt a ­hat­van­öt lányt, akivel együtt dolgozik majd. Több mint négyezren küldték el az életrajzukat - írja a Bors Online.

– A hálózatunkról sugallt kép hamis: nem feltétlenül csak dús keblű nők szolgálhatnak fel nálunk. A lényeg, hogy kedvesek, mosolygósak legyenek – állítja Alex.

A Hooters éttermeknek az Egyesült Államokban számos olyan perrel kellett szembenézniük, amelyben álláskeresők vagy sértett alkalmazottak kértek – és több esetben kaptak is – kártérítést. A panaszosok között voltak férfiak és olyan pincérnők is, akiket sportolásra akartak kötelezni, hogy vonzóbbak legyenek a méreteik. A Hooters ettől függetlenül kitart arculata mellett.

A külcsínre Budapesten is figyelnek majd: a pincérnőknek a munkabér mellé ingyen jár a konditerem, a szolárium, a fodrász és a sminkes. A borravalót száz százalékban megtarthatják. Ezzel is ösztönzik őket, hogy minél kedvesebbek legyenek a vendégekhez. – A felszolgálóktól elvárjuk, hogy ha a vendég szeretné, akkor beszélgessenek is vele, hogy otthonosan érezze magát – mondja Alex.

Dr. Fodor T. Gábor munka­jogász kérdesünkre elmondta: – Ha az étterem imidzséhez hozzátartozik, hogy a személyzet kedves, fiatal, csinos nőkből álljon, akkor ez ellen nem lehet kifogást emelni – magyarázta a szakember a Bors Online-nak.


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.