Négyezren jelentkeztek pincérnek a Hootersbe

Az amerikai Hooters ­éttermek vonzerejét a dús keblű pincérlányok jelentik. A jövő héten nyitó pesti étterem tulajdonosa nem tart jogi támadásoktól - adta hírül a Bors Online.

A világon már több mint egy tucat országban nyílt Hooters étterem. A vendéglátóhelyre jellemző, hogy kizárólag forrónadrágos, dús keblű hölgyek a pincérek.
Most Budapesten nyílik a lánc következő üzlete. Alex Hemingway, a tulajdonos személyesen választja ki azt a ­hat­van­öt lányt, akivel együtt dolgozik majd. Több mint négyezren küldték el az életrajzukat - írja a Bors Online.

– A hálózatunkról sugallt kép hamis: nem feltétlenül csak dús keblű nők szolgálhatnak fel nálunk. A lényeg, hogy kedvesek, mosolygósak legyenek – állítja Alex.

A Hooters éttermeknek az Egyesült Államokban számos olyan perrel kellett szembenézniük, amelyben álláskeresők vagy sértett alkalmazottak kértek – és több esetben kaptak is – kártérítést. A panaszosok között voltak férfiak és olyan pincérnők is, akiket sportolásra akartak kötelezni, hogy vonzóbbak legyenek a méreteik. A Hooters ettől függetlenül kitart arculata mellett.

A külcsínre Budapesten is figyelnek majd: a pincérnőknek a munkabér mellé ingyen jár a konditerem, a szolárium, a fodrász és a sminkes. A borravalót száz százalékban megtarthatják. Ezzel is ösztönzik őket, hogy minél kedvesebbek legyenek a vendégekhez. – A felszolgálóktól elvárjuk, hogy ha a vendég szeretné, akkor beszélgessenek is vele, hogy otthonosan érezze magát – mondja Alex.

Dr. Fodor T. Gábor munka­jogász kérdesünkre elmondta: – Ha az étterem imidzséhez hozzátartozik, hogy a személyzet kedves, fiatal, csinos nőkből álljon, akkor ez ellen nem lehet kifogást emelni – magyarázta a szakember a Bors Online-nak.


SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.
Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.