Négyezren jelentkeztek pincérnek a Hootersbe

Az amerikai Hooters ­éttermek vonzerejét a dús keblű pincérlányok jelentik. A jövő héten nyitó pesti étterem tulajdonosa nem tart jogi támadásoktól - adta hírül a Bors Online.

A világon már több mint egy tucat országban nyílt Hooters étterem. A vendéglátóhelyre jellemző, hogy kizárólag forrónadrágos, dús keblű hölgyek a pincérek.
Most Budapesten nyílik a lánc következő üzlete. Alex Hemingway, a tulajdonos személyesen választja ki azt a ­hat­van­öt lányt, akivel együtt dolgozik majd. Több mint négyezren küldték el az életrajzukat - írja a Bors Online.

– A hálózatunkról sugallt kép hamis: nem feltétlenül csak dús keblű nők szolgálhatnak fel nálunk. A lényeg, hogy kedvesek, mosolygósak legyenek – állítja Alex.

A Hooters éttermeknek az Egyesült Államokban számos olyan perrel kellett szembenézniük, amelyben álláskeresők vagy sértett alkalmazottak kértek – és több esetben kaptak is – kártérítést. A panaszosok között voltak férfiak és olyan pincérnők is, akiket sportolásra akartak kötelezni, hogy vonzóbbak legyenek a méreteik. A Hooters ettől függetlenül kitart arculata mellett.

A külcsínre Budapesten is figyelnek majd: a pincérnőknek a munkabér mellé ingyen jár a konditerem, a szolárium, a fodrász és a sminkes. A borravalót száz százalékban megtarthatják. Ezzel is ösztönzik őket, hogy minél kedvesebbek legyenek a vendégekhez. – A felszolgálóktól elvárjuk, hogy ha a vendég szeretné, akkor beszélgessenek is vele, hogy otthonosan érezze magát – mondja Alex.

Dr. Fodor T. Gábor munka­jogász kérdesünkre elmondta: – Ha az étterem imidzséhez hozzátartozik, hogy a személyzet kedves, fiatal, csinos nőkből álljon, akkor ez ellen nem lehet kifogást emelni – magyarázta a szakember a Bors Online-nak.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.