Négyszázezer euro bormarketingre

Borturisztikai szolgáltatások közös fejlesztésébe kezdett egy horvátországi település és két magyarországi szakmai szervezet a napokban, az egy évig tartó projektre 405 ezer eurót költenek.

Gonda Tibor, a Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület elnöke kedden Pécsen sajtótájékoztatón elmondta, hogy Krizevci város irányításával, a Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület és a Mecseki Borrend Egyesület partnerségével, s döntő részben az Európai Unió pénzügyi támogatásával létrejön a Krizevci-Kalnik-Orehovec borút Horvátországban, és borturisztikai centrum létesül Pécsen, a Zsolnay Kulturális Negyedben.
A projektben közreműködő szakemberek "leltárt" készítenek a horvát-magyar határ két oldalán fellelhető természeti és kulturális értékekről, s ezeket felhasználják marketingkiadványokhoz, a borutak szolgáltatásainak javításához, bővítéséhez.
Az elképzelések között szerepel a Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület minősítési rendszerének fejlesztése, ennek átdolgozása az újonnan alakult horvátországi borút számára, illetve a horvát partnerek látogatása is a Pécs-Mecseki Borúton.
A borutakat horvát, magyar és angol nyelvű promóciós anyagokkal, borászati térképekkel népszerűsítik, emellett a határ két oldalán képzéseket, borászati, gasztronómiai és kulturális rendezvényeket is tartanak.
Gonda Tibor elmondta: a horvát-magyar együttműködést a horvát fél kezdeményezte, hogy "Magyarország egyik legaktívabb borútja", a Pécs-Mecseki Borút tapasztalatait felhasználhassa a Krizevci-Kalnik-Orehovec borút kialakításához.
Az egyesületi elnök hozzátette: A projekt magyar résztvevői azt remélik, a közös munkának köszönhetően erősödik a pécsi és a város környéki borászok piaci pozíciója és fejlődik a gasztrokultúra.

Forrás: MTI


Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.