Nélkülü(n)k megállna a Föld

Épp ezért a Sofitel Budapest Chain Bridge az ünnep előestéjén ismét elhívta Magyarország borásznőit, hogy együtt ünnepeljék a nőnapot a borszerető közönséggel.

35 hazai és 4 külföldi borászat, összesen 123 borát kóstolhatta a borhoz értő vagy éppen borszerető közönség, akiknek több mint 200 tagja közt idén sokkal több volt a férfi, mint a hölgyvendég. Ellentétben a kóstolóasztalok túloldalán állókkal, ahol természetesen - a program jellegének megfelelően - elsősorban a gyengébb nem képviselői voltak jelen, méghozzá nem is akármilyen bortételekkel.

Volt itt a badacsonyi borvidékről több jeles képviselő, köztük Laposa Zsófia 2018-as Kéknyelűjét kóstoltuk - nagy megelégedettségünkre.

A balatonboglári borvidékről Konyári Borbála kínálta IKON elnevezéső 2018-as pezsgőjét sem hagyhattuk szó nélkül, azaz a poharunkba kértünk belőle kóstolót, az egyi borvidéket képviselő Tóth Kata Egri Csillagja mellett sem sétálhattunk el csak úgy, üres pohárral.

Kóstoltuk a 2013-as Év borászhölgye, Gálné Dignisz Éva gyöngyözőborát, a Mátra vidékéről pedig Dunai Ágnes Kékfrankos Roséját. Ugyanezen borvidék egyik kiemelkedő képviselője a Kovács és Lánya Borászat - érdemes megjegyezni a nevüket -, akiknek  2018-as Syrah-ja és Fajzat Cuvée száraz vörösboruk valami egészen különleges ízvilágú.

De Luka Enikő Kékfrankosa és Zweigelt-je is tökéletes harmóniáról árulkodik, akárcsak a szekszárdi borvidék egyik kiemelkedő pincészete nevében, a Heimann családtól a Heimann Ágnes által kínált 2017-es évjárú Kékfrankos.

A tokaji borvidékről sok hölgy érkezett. Közülük Árvay Angelika Furmintja kitűnő, valamint a Dereszla Pincészettől Bai Edit által kínált Prestige pezsgő egészen káprázatos volt. Szintén ugyanezen borvidék jeles képviselője Berecz Stephanie, akinek asztala előtt sorba álltak a borszerető vendégek, pezsgője és birtok furmintja, valamint késői szüretelésű tétele nagy szakmai hozzáértésről, igazi profizmusról tanúskodik.

A villányi borvidéknél Debreczeni Janka (Vylyan Szőlőbirtok) Syrah-ja mellett nem haladhattunk szó és kóstolás nélkül, a zalai borvidékről pedig Bussay Dorottya Pinot Gris-je volt kihagyhatatlan.

Végül a Bortársaság standja is méltóképpen képviselte a hölgyeket, itt négy szép külföldi tételt hoztek - egyik jobb volt, mint a másik.

A rendezvény szakmai mentora és segítője Szabó Edit volt (aki nem mellesleg női borászokról írt egy kiváló könyvet), a Sofiteltől elvárható franciás, könnyed hangulatot Alain Losbar konyhafőnök francia sajt kreációi és osztrigái dobta fel.

Forrás: turizmusonline.hu


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.