New York, éjjel-nappal – Különleges születésnapi tortával várják a vendégeket

Fennállásának 130 éves évfordulója alkalmából nagyszabású fogadással tette az Eventrend Grouphoz tartozó CER Kft. emlékezetessé a születésnapot. A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy december 13-tól január 6-ig – egyelőre tesztüzemben – éjszakai nyitva tartással is várja vendégeit: éjféltől hajnal 4 óráig. Ha beválik az elképzelés, márciustól már éjszakai étlappal is előrukkolnak.

Ki megy kávéházba hajnali 2-kor? Ha turista akkor talán, márpedig a CER Kft. elsősorban a hazánkba érkező külföldiekre épít, akik minden nap a Blaha Lujza térig állnak sorba, hogy megcsodálhassák ezt a gyönyörű épületet.

Életközelbe kerül a fáklyatartó démon

Az újdonságok közé tartozik, hogy a kávéház az éjszakai hangulathoz illeszkedő díszvilágítást kap és El Asmodáj, a homlokzaton található fáklyatartó démon életnagyságú figurája életközelbe kerül, hogy fotók kedvelt résztvevője legyen. Ezen kívül különleges szelfipontokat is kijelölnek, amelyek tökéletes helyszínt biztosítanak az emlékezetes képekhez. Az asztalfoglalás lehetősége a kávéház weboldalán elérhető. Ha az elképzelés beválik, márciustól már éjszakai étlappal is várják a patinás falak közé belépőket.

A New York Café népszerűsége 2011 óta töretlen
A New York Café népszerűsége 2011 óta töretlen
Fotó: Eventrend Group

A nevezetes évfordulóra egy új, különleges tortával készülnek: a sárgabarack és csokoládé ízek kombinációjából összeállított alkotás egy teljes éven át megkóstolható lesz. A New Yorkban naponta 2 500-3 000 vendéget szolgálnak ki, ez évente 1 millió feletti vendégszámot jelent. Ez a nem mindennapi kihívás hatalmas szervezést igényel, és egyebek között a gasztronómiai újdonságok bevezetését kívánja.

A New York Café népszerűsége 2011 óta töretlen, ekkor a Ucityguides.com a világ legszebb kávéházának választotta.

Ezt követően a kávéház minden emblematikus útikönyvbe bekerült, ma kihagyhatatlan látnivalója Budapestnek, az egyik legkeresettebb látványosság.

Kiemelt cél, hogy a Mélyvíz étterem reggeliztetésében, a White Salonban, a Lobbyban, a The Poet bárban és a szobaszervizben az 5 csillagos szállodai sztenderdeknek megfelelő szolgáltatást nyújtsunk az Anantara vendégeinek – hangzott el a sajtótájékoztatón. – Ezt a Leading Hotel of the World, Luxus szállodai márkákra kialakított sztenderdet évente ellenőrzik. A New York Palace és annak F&B szolgáltatása az elmúlt években nem csak Európában, de a világon is az első helyek egyikén végzett.


Fotó: Eventrend Group

Saját buszmegálló és képeslapok

Az üzemeltető cég vezetői közre adták a kezdet legsikeresebb marketing ötleteit is. Építettek egy buszmegállót, amelynek a neve New York Station. A Keletitől a Blaháig a buszokon minden turista az anyanyelvén (20 különböző nyelven) hallhatott beszámolót a New York történetéről. Aki ide betért, kapott egy képeslapot, olyan régi módi cikcakkos szélű réznyomatosat, mint a századfordulón. A turistákat megkérték, írják meg, mi pedig elpostázzuk az általuk megadott címre.

Egy kávéházban a zene is nagyon fontos.

Kiváló kezdeményezés volt a New York Bárzongorista verseny. Megszervezték a New York Művész Páholyt, ahol írók, zenészek, festők, kritikusok és közéleti szereplők beszélgettek, Juhász Anna irodalmár moderálásával. Annával különleges irodalomórákat is szerveztek, ahol az egyetemisták autentikus környezetben tanulhattak a Nyugatos írókról, ismerhették meg életüket egy olyan ember lányától, aki személyesen is ismert még párat közülük.

 

 


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.