New York, éjjel-nappal – Különleges születésnapi tortával várják a vendégeket

Fennállásának 130 éves évfordulója alkalmából nagyszabású fogadással tette az Eventrend Grouphoz tartozó CER Kft. emlékezetessé a születésnapot. A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy december 13-tól január 6-ig – egyelőre tesztüzemben – éjszakai nyitva tartással is várja vendégeit: éjféltől hajnal 4 óráig. Ha beválik az elképzelés, márciustól már éjszakai étlappal is előrukkolnak.

Ki megy kávéházba hajnali 2-kor? Ha turista akkor talán, márpedig a CER Kft. elsősorban a hazánkba érkező külföldiekre épít, akik minden nap a Blaha Lujza térig állnak sorba, hogy megcsodálhassák ezt a gyönyörű épületet.

Életközelbe kerül a fáklyatartó démon

Az újdonságok közé tartozik, hogy a kávéház az éjszakai hangulathoz illeszkedő díszvilágítást kap és El Asmodáj, a homlokzaton található fáklyatartó démon életnagyságú figurája életközelbe kerül, hogy fotók kedvelt résztvevője legyen. Ezen kívül különleges szelfipontokat is kijelölnek, amelyek tökéletes helyszínt biztosítanak az emlékezetes képekhez. Az asztalfoglalás lehetősége a kávéház weboldalán elérhető. Ha az elképzelés beválik, márciustól már éjszakai étlappal is várják a patinás falak közé belépőket.

A New York Café népszerűsége 2011 óta töretlen
A New York Café népszerűsége 2011 óta töretlen
Fotó: Eventrend Group

A nevezetes évfordulóra egy új, különleges tortával készülnek: a sárgabarack és csokoládé ízek kombinációjából összeállított alkotás egy teljes éven át megkóstolható lesz. A New Yorkban naponta 2 500-3 000 vendéget szolgálnak ki, ez évente 1 millió feletti vendégszámot jelent. Ez a nem mindennapi kihívás hatalmas szervezést igényel, és egyebek között a gasztronómiai újdonságok bevezetését kívánja.

A New York Café népszerűsége 2011 óta töretlen, ekkor a Ucityguides.com a világ legszebb kávéházának választotta.

Ezt követően a kávéház minden emblematikus útikönyvbe bekerült, ma kihagyhatatlan látnivalója Budapestnek, az egyik legkeresettebb látványosság.

Kiemelt cél, hogy a Mélyvíz étterem reggeliztetésében, a White Salonban, a Lobbyban, a The Poet bárban és a szobaszervizben az 5 csillagos szállodai sztenderdeknek megfelelő szolgáltatást nyújtsunk az Anantara vendégeinek – hangzott el a sajtótájékoztatón. – Ezt a Leading Hotel of the World, Luxus szállodai márkákra kialakított sztenderdet évente ellenőrzik. A New York Palace és annak F&B szolgáltatása az elmúlt években nem csak Európában, de a világon is az első helyek egyikén végzett.


Fotó: Eventrend Group

Saját buszmegálló és képeslapok

Az üzemeltető cég vezetői közre adták a kezdet legsikeresebb marketing ötleteit is. Építettek egy buszmegállót, amelynek a neve New York Station. A Keletitől a Blaháig a buszokon minden turista az anyanyelvén (20 különböző nyelven) hallhatott beszámolót a New York történetéről. Aki ide betért, kapott egy képeslapot, olyan régi módi cikcakkos szélű réznyomatosat, mint a századfordulón. A turistákat megkérték, írják meg, mi pedig elpostázzuk az általuk megadott címre.

Egy kávéházban a zene is nagyon fontos.

Kiváló kezdeményezés volt a New York Bárzongorista verseny. Megszervezték a New York Művész Páholyt, ahol írók, zenészek, festők, kritikusok és közéleti szereplők beszélgettek, Juhász Anna irodalmár moderálásával. Annával különleges irodalomórákat is szerveztek, ahol az egyetemisták autentikus környezetben tanulhattak a Nyugatos írókról, ismerhették meg életüket egy olyan ember lányától, aki személyesen is ismert még párat közülük.

 

 


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.