New York, éjjel-nappal – Különleges születésnapi tortával várják a vendégeket

Fennállásának 130 éves évfordulója alkalmából nagyszabású fogadással tette az Eventrend Grouphoz tartozó CER Kft. emlékezetessé a születésnapot. A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy december 13-tól január 6-ig – egyelőre tesztüzemben – éjszakai nyitva tartással is várja vendégeit: éjféltől hajnal 4 óráig. Ha beválik az elképzelés, márciustól már éjszakai étlappal is előrukkolnak.

Ki megy kávéházba hajnali 2-kor? Ha turista akkor talán, márpedig a CER Kft. elsősorban a hazánkba érkező külföldiekre épít, akik minden nap a Blaha Lujza térig állnak sorba, hogy megcsodálhassák ezt a gyönyörű épületet.

Életközelbe kerül a fáklyatartó démon

Az újdonságok közé tartozik, hogy a kávéház az éjszakai hangulathoz illeszkedő díszvilágítást kap és El Asmodáj, a homlokzaton található fáklyatartó démon életnagyságú figurája életközelbe kerül, hogy fotók kedvelt résztvevője legyen. Ezen kívül különleges szelfipontokat is kijelölnek, amelyek tökéletes helyszínt biztosítanak az emlékezetes képekhez. Az asztalfoglalás lehetősége a kávéház weboldalán elérhető. Ha az elképzelés beválik, márciustól már éjszakai étlappal is várják a patinás falak közé belépőket.

A New York Café népszerűsége 2011 óta töretlen
A New York Café népszerűsége 2011 óta töretlen
Fotó: Eventrend Group

A nevezetes évfordulóra egy új, különleges tortával készülnek: a sárgabarack és csokoládé ízek kombinációjából összeállított alkotás egy teljes éven át megkóstolható lesz. A New Yorkban naponta 2 500-3 000 vendéget szolgálnak ki, ez évente 1 millió feletti vendégszámot jelent. Ez a nem mindennapi kihívás hatalmas szervezést igényel, és egyebek között a gasztronómiai újdonságok bevezetését kívánja.

A New York Café népszerűsége 2011 óta töretlen, ekkor a Ucityguides.com a világ legszebb kávéházának választotta.

Ezt követően a kávéház minden emblematikus útikönyvbe bekerült, ma kihagyhatatlan látnivalója Budapestnek, az egyik legkeresettebb látványosság.

Kiemelt cél, hogy a Mélyvíz étterem reggeliztetésében, a White Salonban, a Lobbyban, a The Poet bárban és a szobaszervizben az 5 csillagos szállodai sztenderdeknek megfelelő szolgáltatást nyújtsunk az Anantara vendégeinek – hangzott el a sajtótájékoztatón. – Ezt a Leading Hotel of the World, Luxus szállodai márkákra kialakított sztenderdet évente ellenőrzik. A New York Palace és annak F&B szolgáltatása az elmúlt években nem csak Európában, de a világon is az első helyek egyikén végzett.


Fotó: Eventrend Group

Saját buszmegálló és képeslapok

Az üzemeltető cég vezetői közre adták a kezdet legsikeresebb marketing ötleteit is. Építettek egy buszmegállót, amelynek a neve New York Station. A Keletitől a Blaháig a buszokon minden turista az anyanyelvén (20 különböző nyelven) hallhatott beszámolót a New York történetéről. Aki ide betért, kapott egy képeslapot, olyan régi módi cikcakkos szélű réznyomatosat, mint a századfordulón. A turistákat megkérték, írják meg, mi pedig elpostázzuk az általuk megadott címre.

Egy kávéházban a zene is nagyon fontos.

Kiváló kezdeményezés volt a New York Bárzongorista verseny. Megszervezték a New York Művész Páholyt, ahol írók, zenészek, festők, kritikusok és közéleti szereplők beszélgettek, Juhász Anna irodalmár moderálásával. Annával különleges irodalomórákat is szerveztek, ahol az egyetemisták autentikus környezetben tanulhattak a Nyugatos írókról, ismerhették meg életüket egy olyan ember lányától, aki személyesen is ismert még párat közülük.

 

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.