New York, éjjel-nappal – Különleges születésnapi tortával várják a vendégeket

Fennállásának 130 éves évfordulója alkalmából nagyszabású fogadással tette az Eventrend Grouphoz tartozó CER Kft. emlékezetessé a születésnapot. A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy december 13-tól január 6-ig – egyelőre tesztüzemben – éjszakai nyitva tartással is várja vendégeit: éjféltől hajnal 4 óráig. Ha beválik az elképzelés, márciustól már éjszakai étlappal is előrukkolnak.

Ki megy kávéházba hajnali 2-kor? Ha turista akkor talán, márpedig a CER Kft. elsősorban a hazánkba érkező külföldiekre épít, akik minden nap a Blaha Lujza térig állnak sorba, hogy megcsodálhassák ezt a gyönyörű épületet.

Életközelbe kerül a fáklyatartó démon

Az újdonságok közé tartozik, hogy a kávéház az éjszakai hangulathoz illeszkedő díszvilágítást kap és El Asmodáj, a homlokzaton található fáklyatartó démon életnagyságú figurája életközelbe kerül, hogy fotók kedvelt résztvevője legyen. Ezen kívül különleges szelfipontokat is kijelölnek, amelyek tökéletes helyszínt biztosítanak az emlékezetes képekhez. Az asztalfoglalás lehetősége a kávéház weboldalán elérhető. Ha az elképzelés beválik, márciustól már éjszakai étlappal is várják a patinás falak közé belépőket.

A New York Café népszerűsége 2011 óta töretlen
A New York Café népszerűsége 2011 óta töretlen
Fotó: Eventrend Group

A nevezetes évfordulóra egy új, különleges tortával készülnek: a sárgabarack és csokoládé ízek kombinációjából összeállított alkotás egy teljes éven át megkóstolható lesz. A New Yorkban naponta 2 500-3 000 vendéget szolgálnak ki, ez évente 1 millió feletti vendégszámot jelent. Ez a nem mindennapi kihívás hatalmas szervezést igényel, és egyebek között a gasztronómiai újdonságok bevezetését kívánja.

A New York Café népszerűsége 2011 óta töretlen, ekkor a Ucityguides.com a világ legszebb kávéházának választotta.

Ezt követően a kávéház minden emblematikus útikönyvbe bekerült, ma kihagyhatatlan látnivalója Budapestnek, az egyik legkeresettebb látványosság.

Kiemelt cél, hogy a Mélyvíz étterem reggeliztetésében, a White Salonban, a Lobbyban, a The Poet bárban és a szobaszervizben az 5 csillagos szállodai sztenderdeknek megfelelő szolgáltatást nyújtsunk az Anantara vendégeinek – hangzott el a sajtótájékoztatón. – Ezt a Leading Hotel of the World, Luxus szállodai márkákra kialakított sztenderdet évente ellenőrzik. A New York Palace és annak F&B szolgáltatása az elmúlt években nem csak Európában, de a világon is az első helyek egyikén végzett.


Fotó: Eventrend Group

Saját buszmegálló és képeslapok

Az üzemeltető cég vezetői közre adták a kezdet legsikeresebb marketing ötleteit is. Építettek egy buszmegállót, amelynek a neve New York Station. A Keletitől a Blaháig a buszokon minden turista az anyanyelvén (20 különböző nyelven) hallhatott beszámolót a New York történetéről. Aki ide betért, kapott egy képeslapot, olyan régi módi cikcakkos szélű réznyomatosat, mint a századfordulón. A turistákat megkérték, írják meg, mi pedig elpostázzuk az általuk megadott címre.

Egy kávéházban a zene is nagyon fontos.

Kiváló kezdeményezés volt a New York Bárzongorista verseny. Megszervezték a New York Művész Páholyt, ahol írók, zenészek, festők, kritikusok és közéleti szereplők beszélgettek, Juhász Anna irodalmár moderálásával. Annával különleges irodalomórákat is szerveztek, ahol az egyetemisták autentikus környezetben tanulhattak a Nyugatos írókról, ismerhették meg életüket egy olyan ember lányától, aki személyesen is ismert még párat közülük.

 

 


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.