Öreg kávé nem vén kávé - itt az új trend a Nespressonál

A kor nemesít - már a nemzetközi kávéscég is visszanyúlt az "Öregember nem vénember" jól bevált megállapításhoz, és ez alapján most egy olyan kávéval rukkoltak elő, amelyet érlelt múltja aranyoz be.

 A George Clooney filmsztár arcával jelzett nemzetközi kávéscég (megjegyezzük: Clooney sem éppen a tinikorosztály képviselője) a napokban világpremieren bemutatta első érlelt kávé őrleményét, a Selection Vintage 2014-et.

Most először kínál érlelt kávét a cég, amelynél a csúcsminőségű sajtokhoz, húsokhoz és borokhoz hasonlóan, hosszan tartó, szakavatott érleléssel nyeri el gazdag és telt ízét, hangzott el azon a budapesti bemutatón, amelyet január 12-én tartottak a Király utcai BB'z Barban. Nagy Zsolt kávészakértő azt is elmondta, az új kávékülönlegesség alapanyaga a magasan fekvő kolumbiai felföldeken három évvel ezelőtt szüretelt Arabica (innen a 2014 évszám magyarázata a kávé nevében), amely a gondos érlelést követően elegánsan fás és lágyan gyümölcsös jegyekben gazdag, komplex ízvilágot és bársonyos textúrát mutat.

Az új stílus jegyében fogant kávéőrlemény nemzetközi bemutatójával kapcsolatban Karsten Ranitzsch, a Nespresso kávé részlegének vezetője is bemutatta videón új terméküket a magyarországi premieren: „A SELECTION VINTAGE 2014 bevezetésével az volt a szándékunk, hogy a jól ismert minőséghez egészen újszerű aromát társítsunk. Ezért olyan eszközhöz nyúltunk, amely közismert az élelmiszerek és az italok világában”, hallhattuk a szakembertől.

 

Forrás: Vendég & Hotel


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.