Öreg kávé nem vén kávé - itt az új trend a Nespressonál

A kor nemesít - már a nemzetközi kávéscég is visszanyúlt az "Öregember nem vénember" jól bevált megállapításhoz, és ez alapján most egy olyan kávéval rukkoltak elő, amelyet érlelt múltja aranyoz be.

 A George Clooney filmsztár arcával jelzett nemzetközi kávéscég (megjegyezzük: Clooney sem éppen a tinikorosztály képviselője) a napokban világpremieren bemutatta első érlelt kávé őrleményét, a Selection Vintage 2014-et.

Most először kínál érlelt kávét a cég, amelynél a csúcsminőségű sajtokhoz, húsokhoz és borokhoz hasonlóan, hosszan tartó, szakavatott érleléssel nyeri el gazdag és telt ízét, hangzott el azon a budapesti bemutatón, amelyet január 12-én tartottak a Király utcai BB'z Barban. Nagy Zsolt kávészakértő azt is elmondta, az új kávékülönlegesség alapanyaga a magasan fekvő kolumbiai felföldeken három évvel ezelőtt szüretelt Arabica (innen a 2014 évszám magyarázata a kávé nevében), amely a gondos érlelést követően elegánsan fás és lágyan gyümölcsös jegyekben gazdag, komplex ízvilágot és bársonyos textúrát mutat.

Az új stílus jegyében fogant kávéőrlemény nemzetközi bemutatójával kapcsolatban Karsten Ranitzsch, a Nespresso kávé részlegének vezetője is bemutatta videón új terméküket a magyarországi premieren: „A SELECTION VINTAGE 2014 bevezetésével az volt a szándékunk, hogy a jól ismert minőséghez egészen újszerű aromát társítsunk. Ezért olyan eszközhöz nyúltunk, amely közismert az élelmiszerek és az italok világában”, hallhattuk a szakembertől.

 

Forrás: Vendég & Hotel


A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.