Orosz kézbe került a legendás francia éttermi kalauz

Pár éve még szenzáció lett volna a hír, de amióta emblematikus angol vagy francia hotelek, sportklubok, bortermelő gazdaságok kerülnek kínai, arab vagy orosz tulajdonosokhoz, a normális világgazdasági trend megszokott eseményeiről van szó.

A Gault & Millau éttermi kalauzt kiadó céget eladták egy állami kötődésű orosz banknak, a VTB-nek. A vételár üzleti titok, és nagyon keveset tudni az új orosz tulajdonosokról, akiket egy szűkszavú orosz üzletember, Vlagyiszláv Szkercov képvisel. Az eladás hírét Come de Chérisey francia gasztronómiai szakértő és üzletember jelentette be, aki hét éve az éttermeket értékelő kiadvány élén áll. Elmondta, hogy az utóbbi években igyekezett a modern technikához alkalmazkodni, vagyis a Gault & Millau internetes és egyéb applikációs változatainak a terjesztését preferálta. Azért adta el most a céget a gazdag oroszoknak, hogy a jövőben még több pénz legyen a korszerű technika alkalmazásra - mondta.

Hozzátette: a Gault & Millau szakmai függetlenségére garanciát kapott az új orosz tulajdonosoktól és az éttermi kalauzt akár nyomtatott, akár digitális változatában, továbbra is tekintélyes francia konyhaművészeti szakértők irányítják. Eddig elvben minden rendben van. De mi lesz, ha az orosz befektetők számításai nem jönnek be? A szupergazdag orosz oligarcha, Abramovics pénze és akarata még José Mourinho legendás egóját is megtörte, hogy csak egy hasonló műfajra, a foci klubbokra utaljunk. De Abramovics most ki van tiltva Angliából. Szóval az emblematikus francia gasztronómiai cégek átruházása hosszútávon kockázatos. De a Gault & Millaut eladó tulajdonos a jelek szerint rövidtávra játszik.

Forrás: HVG


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.