Orosz kézbe került a legendás francia éttermi kalauz

Pár éve még szenzáció lett volna a hír, de amióta emblematikus angol vagy francia hotelek, sportklubok, bortermelő gazdaságok kerülnek kínai, arab vagy orosz tulajdonosokhoz, a normális világgazdasági trend megszokott eseményeiről van szó.

A Gault & Millau éttermi kalauzt kiadó céget eladták egy állami kötődésű orosz banknak, a VTB-nek. A vételár üzleti titok, és nagyon keveset tudni az új orosz tulajdonosokról, akiket egy szűkszavú orosz üzletember, Vlagyiszláv Szkercov képvisel. Az eladás hírét Come de Chérisey francia gasztronómiai szakértő és üzletember jelentette be, aki hét éve az éttermeket értékelő kiadvány élén áll. Elmondta, hogy az utóbbi években igyekezett a modern technikához alkalmazkodni, vagyis a Gault & Millau internetes és egyéb applikációs változatainak a terjesztését preferálta. Azért adta el most a céget a gazdag oroszoknak, hogy a jövőben még több pénz legyen a korszerű technika alkalmazásra - mondta.

Hozzátette: a Gault & Millau szakmai függetlenségére garanciát kapott az új orosz tulajdonosoktól és az éttermi kalauzt akár nyomtatott, akár digitális változatában, továbbra is tekintélyes francia konyhaművészeti szakértők irányítják. Eddig elvben minden rendben van. De mi lesz, ha az orosz befektetők számításai nem jönnek be? A szupergazdag orosz oligarcha, Abramovics pénze és akarata még José Mourinho legendás egóját is megtörte, hogy csak egy hasonló műfajra, a foci klubbokra utaljunk. De Abramovics most ki van tiltva Angliából. Szóval az emblematikus francia gasztronómiai cégek átruházása hosszútávon kockázatos. De a Gault & Millaut eladó tulajdonos a jelek szerint rövidtávra játszik.

Forrás: HVG


Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.