Összefogtak a borászok

Idén is lesz jótékonysági bringatúra a Balaton körül. A biciklisek augusztus első hétvégéjén tekernek a balesetekben megsérült gyerekekért. Hét magyarországi Top borászat 200 ezer forinttal támogatja a rászorulókat.

Tavaly a vak gyerekekért, idén a balesetekben megsérült fiatalokért tekerik körbe jótékony biciklisek a Balatont. Az akció 2009-ben is eredményes volt. Akkor 1,5 millió forint értékben kaptak tandem-kerékpárokat a vak és gyengénlátó gyerekek. - Az idei akcióval a rászoruló, balesetet szenvedett fiataloknak szeretnénk segíteni, az életkörülményeiken javítani - mondta Lászlóvári T. Csongor, a jótékonysági bringatúra egyik szervezője. Az idei túrán ott lesznek a vak diákok is, akik most a balesetben sérültekért bringáznak.

Összefogtak a magyar borászok. Ők is támogatják az SOS Magyarország jótékonysági bringatúráját. Sőt, lesznek olyanok is, akik együtt tekernek majd a vakokkal és a látókkal. A villányi Bock Pincészet, a Janus Borház, a balatoni Varga Pincészet, a Feind Borház, a Konyári Pincészet, a Figula Pincészet, a szekszárdi Szent Gaál Pincészet, Demeter Csaba egri borász és Palotás János, az ismert közgazdász, a Dominium Vini megálmodója összesen 200 ezer forintot ad a rászorulóknak.

- Köszönjük, hogy a borászok is támogatják a jótékonysági bringatúrát – mondta Kolossa József, a Közlekedési Sérültek Alapítványának alapítója. – A sérülteknek taneszközöket, játékokat, számítógépeket, speciális kerékpárokat és készségfejlesztő gépeket vásárolunk. A kómában lévőknek pedig tisztálkodó eszközöket, valamint elektromos mozgatható ágyakat szeretnénk venni. Célunk, hogy a balesetben súlyosan megsérült embereknek és az árván maradt családtagoknak anyagi segítséget nyújtsunk. Kárrendezések során tapasztaltam, mennyire súlyosan érinti az embereket egy közlekedési vagy munkahelyi baleset. Akkor is így van ez, ha a sérült felépül, mert addig komoly anyagi gondja alakulhat ki a családnak, különösen, ha a biztosító késve vagy egyáltalán nem fizet.

A túra augusztus 7-én indul délelőtt 9 órakor, a siófoki víztoronytól. A szervezők azt kérik, hogy aki menni szeretne, az 8 óra után nem sokkal már érkezzen meg az indulás helyszínére. A bringatúra menetrendjéről a www.bringato.hu honlapon olvashatnak. (forrás: zipp.hu)


Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz

Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz 

Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.