Összefogtak a borászok

Idén is lesz jótékonysági bringatúra a Balaton körül. A biciklisek augusztus első hétvégéjén tekernek a balesetekben megsérült gyerekekért. Hét magyarországi Top borászat 200 ezer forinttal támogatja a rászorulókat.

Tavaly a vak gyerekekért, idén a balesetekben megsérült fiatalokért tekerik körbe jótékony biciklisek a Balatont. Az akció 2009-ben is eredményes volt. Akkor 1,5 millió forint értékben kaptak tandem-kerékpárokat a vak és gyengénlátó gyerekek. - Az idei akcióval a rászoruló, balesetet szenvedett fiataloknak szeretnénk segíteni, az életkörülményeiken javítani - mondta Lászlóvári T. Csongor, a jótékonysági bringatúra egyik szervezője. Az idei túrán ott lesznek a vak diákok is, akik most a balesetben sérültekért bringáznak.

Összefogtak a magyar borászok. Ők is támogatják az SOS Magyarország jótékonysági bringatúráját. Sőt, lesznek olyanok is, akik együtt tekernek majd a vakokkal és a látókkal. A villányi Bock Pincészet, a Janus Borház, a balatoni Varga Pincészet, a Feind Borház, a Konyári Pincészet, a Figula Pincészet, a szekszárdi Szent Gaál Pincészet, Demeter Csaba egri borász és Palotás János, az ismert közgazdász, a Dominium Vini megálmodója összesen 200 ezer forintot ad a rászorulóknak.

- Köszönjük, hogy a borászok is támogatják a jótékonysági bringatúrát – mondta Kolossa József, a Közlekedési Sérültek Alapítványának alapítója. – A sérülteknek taneszközöket, játékokat, számítógépeket, speciális kerékpárokat és készségfejlesztő gépeket vásárolunk. A kómában lévőknek pedig tisztálkodó eszközöket, valamint elektromos mozgatható ágyakat szeretnénk venni. Célunk, hogy a balesetben súlyosan megsérült embereknek és az árván maradt családtagoknak anyagi segítséget nyújtsunk. Kárrendezések során tapasztaltam, mennyire súlyosan érinti az embereket egy közlekedési vagy munkahelyi baleset. Akkor is így van ez, ha a sérült felépül, mert addig komoly anyagi gondja alakulhat ki a családnak, különösen, ha a biztosító késve vagy egyáltalán nem fizet.

A túra augusztus 7-én indul délelőtt 9 órakor, a siófoki víztoronytól. A szervezők azt kérik, hogy aki menni szeretne, az 8 óra után nem sokkal már érkezzen meg az indulás helyszínére. A bringatúra menetrendjéről a www.bringato.hu honlapon olvashatnak. (forrás: zipp.hu)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.