Osztrák gasztrodinasztia gondozza tovább a bécsi Zsidai-Jamie Oliver éttermet

Mint a Jamie Oliver étterem márkák régiós master franchisere, a Zsidai Csoport külföldi terjeszkedését helyi éttermi partnerekkel együttműködve valósítja meg a közép-európai régióban, elsősorban Ausztriában és Svájcban.

A Jamie Oliver Group és a Zsidai Csoport együttműködése 2016-ban kezdődött, a budapesti éttermek nyitásával (Jamie Oliver’s Italian és Jamie Oliver’s Pizzeria). Az együttműködés kezdete óta az volt a cél, hogy a budapesti éttermeket közvetlenül üzemeltesse a csoport, a külföldi éttermeiket viszont helyi éttermi partnerek bevonásával. Mivel 2017-ben sem Ausztriában, sem Svájcban nem talált a csoport megfelelő partnert, így a bécsi éttermet (Jamie Oliver Wien) saját üzemeltetésben nyitotta meg és vezette mostanáig. A cégvezető Zsidai Roy 2018-ban és 2019-ben aktívan kereste a külföldi partnereket, hogy velük együtt terjeszkedjenek a két említett országban. A patinás, több bécsi étteremmel rendelkező Huth családdal 2019 év végére sikerült megállapodni, így bizalommal átadhatja nekik a meglévő éttermet és együtt további nyitásokat terveznek Bécsben.

Az étterem átvételére 2020.február 1-ével kerül sor és ahogyan Zsidai Roy elmondta: „biztos vagyok abban, hogy az együttműködésünk a fejlődést fogja szolgálni mind a Zsidai Csoport, mind a Huth Gastronomie, mind a Jamie Oliver Group életében, így sokkal több energiát tudok én és csapatom is a további külföldi terjeszkedésre fordítani. Ausztria többi városára is keressük partnereinket és tervezzük, hogy Svájcban is nyitunk. A partnerek kiválasztásánál természetesen sok fog múlni a kémián, ahogy anno nekem is Jamie-vel ez volt a döntő faktor.”

A Zsidai Csoport az elmúlt években számos éttermet nyitott idehaza és külföldön, a 2019-es év a növekedés konszolidációjáról és a külföldi partnerkeresésről szólt. A csoport életében ezzel új fejezet kezdődik: az expanzió mozgatórugója a külföldi éttermi és szállodai partnereken keresztüli további étteremnyitások.

Forrás: Turizmus Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.