Osztrák gasztrodinasztia gondozza tovább a bécsi Zsidai-Jamie Oliver éttermet

Mint a Jamie Oliver étterem márkák régiós master franchisere, a Zsidai Csoport külföldi terjeszkedését helyi éttermi partnerekkel együttműködve valósítja meg a közép-európai régióban, elsősorban Ausztriában és Svájcban.

A Jamie Oliver Group és a Zsidai Csoport együttműködése 2016-ban kezdődött, a budapesti éttermek nyitásával (Jamie Oliver’s Italian és Jamie Oliver’s Pizzeria). Az együttműködés kezdete óta az volt a cél, hogy a budapesti éttermeket közvetlenül üzemeltesse a csoport, a külföldi éttermeiket viszont helyi éttermi partnerek bevonásával. Mivel 2017-ben sem Ausztriában, sem Svájcban nem talált a csoport megfelelő partnert, így a bécsi éttermet (Jamie Oliver Wien) saját üzemeltetésben nyitotta meg és vezette mostanáig. A cégvezető Zsidai Roy 2018-ban és 2019-ben aktívan kereste a külföldi partnereket, hogy velük együtt terjeszkedjenek a két említett országban. A patinás, több bécsi étteremmel rendelkező Huth családdal 2019 év végére sikerült megállapodni, így bizalommal átadhatja nekik a meglévő éttermet és együtt további nyitásokat terveznek Bécsben.

Az étterem átvételére 2020.február 1-ével kerül sor és ahogyan Zsidai Roy elmondta: „biztos vagyok abban, hogy az együttműködésünk a fejlődést fogja szolgálni mind a Zsidai Csoport, mind a Huth Gastronomie, mind a Jamie Oliver Group életében, így sokkal több energiát tudok én és csapatom is a további külföldi terjeszkedésre fordítani. Ausztria többi városára is keressük partnereinket és tervezzük, hogy Svájcban is nyitunk. A partnerek kiválasztásánál természetesen sok fog múlni a kémián, ahogy anno nekem is Jamie-vel ez volt a döntő faktor.”

A Zsidai Csoport az elmúlt években számos éttermet nyitott idehaza és külföldön, a 2019-es év a növekedés konszolidációjáról és a külföldi partnerkeresésről szólt. A csoport életében ezzel új fejezet kezdődik: az expanzió mozgatórugója a külföldi éttermi és szállodai partnereken keresztüli további étteremnyitások.

Forrás: Turizmus Online


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.