Osztrák gasztrodinasztia gondozza tovább a bécsi Zsidai-Jamie Oliver éttermet

Mint a Jamie Oliver étterem márkák régiós master franchisere, a Zsidai Csoport külföldi terjeszkedését helyi éttermi partnerekkel együttműködve valósítja meg a közép-európai régióban, elsősorban Ausztriában és Svájcban.

A Jamie Oliver Group és a Zsidai Csoport együttműködése 2016-ban kezdődött, a budapesti éttermek nyitásával (Jamie Oliver’s Italian és Jamie Oliver’s Pizzeria). Az együttműködés kezdete óta az volt a cél, hogy a budapesti éttermeket közvetlenül üzemeltesse a csoport, a külföldi éttermeiket viszont helyi éttermi partnerek bevonásával. Mivel 2017-ben sem Ausztriában, sem Svájcban nem talált a csoport megfelelő partnert, így a bécsi éttermet (Jamie Oliver Wien) saját üzemeltetésben nyitotta meg és vezette mostanáig. A cégvezető Zsidai Roy 2018-ban és 2019-ben aktívan kereste a külföldi partnereket, hogy velük együtt terjeszkedjenek a két említett országban. A patinás, több bécsi étteremmel rendelkező Huth családdal 2019 év végére sikerült megállapodni, így bizalommal átadhatja nekik a meglévő éttermet és együtt további nyitásokat terveznek Bécsben.

Az étterem átvételére 2020.február 1-ével kerül sor és ahogyan Zsidai Roy elmondta: „biztos vagyok abban, hogy az együttműködésünk a fejlődést fogja szolgálni mind a Zsidai Csoport, mind a Huth Gastronomie, mind a Jamie Oliver Group életében, így sokkal több energiát tudok én és csapatom is a további külföldi terjeszkedésre fordítani. Ausztria többi városára is keressük partnereinket és tervezzük, hogy Svájcban is nyitunk. A partnerek kiválasztásánál természetesen sok fog múlni a kémián, ahogy anno nekem is Jamie-vel ez volt a döntő faktor.”

A Zsidai Csoport az elmúlt években számos éttermet nyitott idehaza és külföldön, a 2019-es év a növekedés konszolidációjáról és a külföldi partnerkeresésről szólt. A csoport életében ezzel új fejezet kezdődik: az expanzió mozgatórugója a külföldi éttermi és szállodai partnereken keresztüli további étteremnyitások.

Forrás: Turizmus Online


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.