Pálinka kóstolóházat avattak Gyulán

Átadták a Gyulai Pálinkamanufaktúra Kft. mintegy nyolcvan millió forintos beruházással készült kóstolóházát csütörtökön Gyulán - adta hírül az MTI.

Az avatóünnepség alkalmából Somlói Zsolt, a társaság egyik tulajdonosa az MTI-nek elmondta: cége közel húsz millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el az unió által is támogatott régiós operatív programtól, a fennmaradó részt saját forrásból biztosította.

Az új kóstolóház a pálinkaüzem tőszomszédságában valósult meg, s része a térség három pálinkafőzdéje által létrehozott "pálinkaútvonalnak".

Elmondása szerint a borútvonalak mintájára létrehozott kóstolóházaknak nemcsak a főzők által előállított pálinka népszerűsítése, hanem az adott térséghez kapcsolódó ételspecialitások és a kulturális örökség bemutatása is céljuk. Így a gyulai kóstolóházban az érdeklődők megismerhetik a csaknem 300 éves helyi pálinkafőző hagyományokat, megkóstolhatják a manufaktúra több mint 30-féle gyümölcsből készült pálinkáit, sőt a gyulai kolbászt és a térségi lekvárféleségeket is.

A cégtulajdonos arra számít, hogy az új attrakcióra kíváncsiak lesznek a szomszédos Romániából is.

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója az ünnepségen kiemelte, hogy a világszínvonalú hazai hungarikumok bemutatása, valamint a kiszolgálás minősége nemcsak a régió, de az egész ország szempontjából kiemelt jelentőségű.

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere (Fidesz) arról szólt, hogy a város gyümölcstermesztői, a helyi pálinkafőzők mellett beszállítói voltak a partiumi és az erdélyi főzőknek is az első világháború előtt. Hangsúlyozta: abban bízik, hogy a mostani fejlesztéssel a térség főzdéi visszaszerezhetik a magyar gyümölcspálinka jó hírnevét, s ezáltal emelkedhet Gyula idegenforgalma is. (MTI)


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.