Fűszeres almatorta pálinkakrémmel, pálinkás csokiszelet és libamájpástétommal töltött pite karamellizált almakarikákkal – többek mellett ezekkel lehet megágyazni a különböző gyümölcspárlatoknak az idei Budapesti Pálinkafesztiválon, mely több, szembeötlő változással várja a látogatókat. Nem lesz például kerítés, így belépőt sem kell idén fizetni, viszont jelentősen megszaporodik a pálinka-kínálat: több mint harminc főzde mintegy ötszáz féle párlatát kínálja. S az italokhoz társulnak a harapnivalók. Lesznek mangalica különlegességek, prebiotikus Kolbice újdonság, kitelepül a Hachapuri grúz étterem és nem maradhat el a császármorzsa sem. Felsorakoznak az egyedi kézműves édes és sós sütemények, valamint az almás pite és almatorta variációk, ugyanis az idei “év gyümölcse” az alma lesz, főleg kortyolva, de étkek formájában is.
Idén sem lesz szükség készpénzre a fesztiválon, mivel a látogatók a most debütáló hellopay® kártyával fizethetnek majd. Nincs sorban állás, nincs várakozás, ugyanis a kártyák egy gyors regisztrációt követően bármely faházban feltölthetőek. A hellopay® kártyák legnagyobb újdonsága és előnye, hogy a feltöltött pénz a rendezvényt követően nem vész el, hanem további fesztiválokon is felhasználható. Részletek a fesztivál honlapján:
Pálinkafesztivál belépő és készpénz nélkül
Egy gyönyörű hétvége kezdete: május 7-én indul, ezúttal belépő nélkül, a X. Budapesti Pálinkafesztivál több tucat főzde mintegy félezer fajta pálinkájával, köztük az Év Almapálinkájával, amit itt kóstolhat meg először a nagyérdemű. Négy nap mámor a Városháza Parkban – készpénz nélkül.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.