Pesten kóstoltuk: reggeli supergreen fogásokkal

A turisták által legjobban látogatott részen, a Király utca közepén. A Király utcai Twentysix Budapest superfood kávékreációkat és ötszáz élő zöld növény között felszolgált green menüt kínál mostantól vendégeinek és a hozzájuk a reggeli órákban az utcáról betérőknek.

Twentysix dzsungel koncepcióval és különleges ízeivel igazi exkluzív gasztronómiai szereplővé válhat a turisták által szívesen látogatott belváros szívében.

Most ősszel debütál az a reggeli kínálat, ahol saját fűszerezésű superfood lattékat kínálnak, és ideje megismerni a shakshuka vagy a labneh elnevezést is. A Supergreen Breakfast elnevezésű reggeli ráadásul nemcsak a vendégek gyomrát tölti meg egészséges ételekkel, italokkal, hanem a környezetünkért is tesz egy határozottan pozitív lépést.

 

Nem Sauska, és nem is golden retriever 

A csütörtöki sajtóbemutatón együtt böngésszük a többiekkel a ránk váró menűsor listáját, egyikünk Sauskát olvas véletlenül a reggeli kínálat között Shakshuka helyett, másikunknak a golden retriever ugrik be az egyik különleges kávékreáció kapcsán.

Valóban sok a menüben kínált ételek, italok közt az ismeretlen elnevezés, de ez csak azt jelenti: bátran kóstoljuk meg, ismerkedjünk meg a reggeli újfajta értelmezésével, mert különleges élményt kínál.

Ezek a Földközi-tenger meghatározó ízei, halljuk a vendéglátónktól, aki egyben bemutatja Francesco Pastore séfet is, aki megálmodta, és létrehozta ezt az egyedi reggeli felhozatalt. Friss, minőségi alapanyagokból álló étlapot állítva össze, ahol az ismert reggeli fogások mind mediterrán csavarral kínálják magukat.

Kísérőként a superfood latték sem adják alább: mindben található különleges összetevő. A különböző ízesítésű és hatású smoothie-k titka pedig a fűszerekben rejlik. Az egyik legszínesebb, Golden Latte-ra keresztelt vegán kávé kurkumával, gyömbérrel, fekete borssal és kardamommal van megbolondítva. Szintén a ház saját újdonsága a közel-keleti ízvilágot megidéző Coffee Tahini Smoothie, amit a tahini és espresso találkozása és a kesudió és zab kombinációja tesz felejthetetlenné.

 

Egyetlen reggelivel ültess egy fát!

Az elmúlt időszak rávilágított arra, hogy a hazai vendéglátás fenntartható működésééig még sok a teendő, és ha kis lépésekben is, de szükséges haladni a zöldebb és tisztább jövő felé

Amellett, hogy a komplexum tulajdonosai házon belül több zero waste kezdeményezést is elindítottak, a vendégeket is arra ösztönzik, hogy akár egy koktél rendelésével is tegyenek egy gesztust bolygónk megóvásáért. Az esti órákban a Plant a Tree koktélnak hála egy facsemete birtokosai lehetünk, a most debütáló Supergreen Breakfast menüvel pedig szintén ültethetünk újabbakat.

A Plant a Tree Project csapata a menük megvásárlása után névre szóló facsemetéket ültet, amelyről fotót is küldenek a büszke tulajdonosoknak.

 

 

Forrás: Twentysix / Turizmus Online

Forrás: Fotók: Csenki Bianka // Socially és Kiss Bálint // Socially


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.