A tanfolyam vezetője Hollandi Gábor, a Bolygó Hollandi Boriskola társtulajdonosa volt. A tanfolyamon a magyar borfajtákon és borvidékeken kívül a tradicionális nemzetközi borrégiókat (Bordeaux, Burgundia, Toszkána, Piemont), valamint újvilági borokat (Új-Zéland, Chile, Ausztrália, Dél-Afrika) is bemutatták. A Kempinski Hotel Corvinus éttermének új borlapja, amely a nagy nemzetközi éttermek letisztult, jól áttekinthető stílusában készült, már az első napokban sikert aratott a vendégek körében. Különösen nagyra értékelik, hogy mintegy 25 – más-más világtájról származó - bort akár egy pohárnyi mennyiségben is kipróbálhatnak. A 130 bor majdnem felét teszi ki a nemzetközi választék, másik fele neves magyar borászok pincéiből került ki. Ez utóbbiak magukban foglalják a legismertebb szőlőfajták hazai képviselőit, illetve néhány Hungaricumot is. Ízelítőül néhány pincészet, melyek borai ezentúl megtalálhatóak a Kempinski Corvinusban is: Robert Mondavi (Napa Valley), Capaia (Dél-Afrika), Peter Lehmann (Ausztrália), Antinori (Toszkána), Château Palmer (Bordeaux), LAN (Rioja). Az új borlapon találunk olyan borokat is, amelyek a Weinspektator TOP 100 listáján szerepelnek.
Pezsgő– és bortanfolyam szállodai szakemberek számára
A Kempinski Hotel Corvinus felszolgálói nyolc héten át alkalmanként négy órában ismerkedtek borokkal, pezsgőkkel. A résztvevők nem csak elméleti oktatást kaptak, hanem végigkóstolták a szálloda új borlapján szereplő 130-féle bort.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”
Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon
A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz
2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese
A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték.
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál
2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében.
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében
A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban
Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket
Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood
Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton
Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Interjú
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”
Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal
Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”
A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.