Pezsgő– és bortanfolyam szállodai szakemberek számára

A Kempinski Hotel Corvinus felszolgálói nyolc héten át alkalmanként négy órában ismerkedtek borokkal, pezsgőkkel. A résztvevők nem csak elméleti oktatást kaptak, hanem  végigkóstolták a szálloda új borlapján szereplő 130-féle bort.

A tanfolyam vezetője Hollandi Gábor, a Bolygó Hollandi Boriskola társtulajdonosa volt. A tanfolyamon a magyar borfajtákon és borvidékeken kívül a tradicionális nemzetközi borrégiókat (Bordeaux, Burgundia, Toszkána, Piemont), valamint újvilági borokat (Új-Zéland, Chile, Ausztrália, Dél-Afrika) is bemutatták. A Kempinski Hotel Corvinus éttermének új borlapja, amely a nagy nemzetközi éttermek letisztult, jól áttekinthető stílusában készült, már az első napokban sikert aratott a vendégek körében. Különösen nagyra értékelik, hogy mintegy 25 – más-más világtájról származó - bort akár egy pohárnyi mennyiségben is kipróbálhatnak. A 130 bor majdnem felét teszi ki a nemzetközi választék, másik fele neves magyar borászok pincéiből került ki. Ez utóbbiak magukban foglalják a legismertebb szőlőfajták hazai képviselőit, illetve néhány Hungaricumot is. Ízelítőül néhány pincészet, melyek borai ezentúl megtalálhatóak a Kempinski Corvinusban is: Robert Mondavi (Napa Valley), Capaia (Dél-Afrika), Peter Lehmann (Ausztrália), Antinori (Toszkána), Château Palmer (Bordeaux), LAN (Rioja). Az új borlapon találunk olyan borokat is, amelyek a Weinspektator TOP 100 listáján szerepelnek.

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.