Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Új korszak kezdődik a hazai prémium élelmiszer-kereskedelemben: a Chef Market Zrt., Budapest és Pest megye vezető HoReCa nagykereskedője megvásárolta a Culinaris három ikonikus kiskereskedelmi egységét és a Culinaris Wholesale nagykereskedelmi üzletágát.

A több mint egy évtizede működő Chef Market stabil szereplője a magyar vendéglátóiparnak. A kétszeres Business Superbrands díjas cég 2024-ben közel 20 milliárd forintos nettó árbevételévelt ért el, amivel tovább erősítette vezető pozícióját a HoReCa szegmensben. Most pedig egy igazi gasztro-különlegességgel igyekszik átformálni a hazai gasztro piacot.

A professzionális kiszolgálás és a kifinomult ízléssel összeállított prémium kínálat mostantól kéz a kézben jár.

A Culinaris immár 22 éve meghatározó szereplője a prémium élelmiszerek piacának. Az üzletlánc a világ hat kontinenséről importál kivételes minőségű, gondosan válogatott delikátesz termékeket, amelyeket saját üzleteiben forgalmaz. A márka mára fogalommá vált a gourmet élelmiszerek kedvelőinek körében, egyedülálló kínálatával, saját márkáival és exkluzív vásárlói élményével. A különleges atmoszférájú boltokban – a Balassi Bálint utcai üzlet Pesten, a Perc utcai és a Hegyvidék Culinaris üzlet Budán– a vásárlás nem pusztán szükséglet, hanem igazi öröm. A Culinaris Retail három boltja mellett a Chef Market tulajdonába kerül a Culinaris nagykereskedelmi üzletága is. 

A Culinaris Wholesale Kft. 2024-ben 2,6 milliárd forintos forgalmat bonyolított le, míg a három kiskereskedelmi bolt forgalma 2,3 milliárd forintot tett ki.

A két egység közötti, 1,2 milliárd forint értékű belső szállítást is figyelembe véve a Culinaris konszolidált árbevétele 2024-ben elérte a 3,7 milliárd forintot.

A Chef Market célja, hogy biztosítsa a meglévő beszállítói kapcsolatok és értékek fennmaradását, ugyanakkor új lehetőségeket nyisson meg a partnerek és a vásárlók számára egyaránt. 

Dr. Andrejszki Richárd, a Chef Market Zrt. vezérigazgatója elmondta:

„A felvásárlást követően a HoReCa piac szereplői is hozzájutnak majd a Culinaris által forgalmazott prémium élelmiszerekhez, de ez fordítva is igaz: a Chef Market termékei ezentúl a kiskereskedelmi vásárlók számára is elérhetővé válnak a Culinaris üzleteken keresztül. Az előző hetekben a Chef Market kollégái személyesen vették fel a kapcsolatot a cég minden partnerével és beszállítójával a részletek egyeztetése és a zökkenőmentes átállás biztosítása érdekében. A felvásárlással egy olyan szinergia jön létre, amely mindkét vállalat erősségeit ötvözi, és új értéket teremt mind az üzleti partnerek, mind a végfelhasználók számára.”


Fotó: Chef Market

A Chef Market működésének gerincét egy rendkívül fejlett, saját tulajdonú logisztikai struktúra adja, amely a hazai HoReCa szektor egyik legkorszerűbb rendszerének számít. A cég saját logisztikai vállalata és több ezer négyzetméteres, modern hűtő- és szárazáru raktárai lehetővé teszik, hogy a beszállítók termékei napokon belül, pontosan és biztonságosan jussanak el a legkülönbözőbb vendéglátóhelyekre – a Michelin-ajánlott éttermektől a vidéki családi panziókig.

Hetente közel kétezer partnert kiszolgáló Chef Market filozófiája szerint a siker kulcsa a személyes kapcsolattartásban, az egyedi igényekre szabott megoldásokban és a naprakész ügyféltámogatásban rejlik. A vásárlók számára a változás nemcsak a magasabb szintű kiszolgálást és a kiszélesedő választékot jelenti, hanem azt is, hogy a Chef Market által biztosított megbízhatóság és rugalmasság a jövőben a Culinaris üzleteiben is érvényesülni fog. A Chef Market üzleti felhasználókra szabott webshopja kényelmes, gyors ügyintézést és átlátható rendelési folyamatot kínál, míg a franciaországi Rungis piacról érkező prémium friss termékek továbbra is elérhetők maradnak.

Az integrációval a Culinaris vásárlói is megtapasztalhatják ezt az egyedülálló gondoskodást.

A Chef Market célja, hogy a Culinaris szellemiségét és értékeit megőrizve, új szintre emelje a prémium élelmiszerek elérhetőségét Magyarországon.


Fotó: Chef Market

A Chef Market nem csupán kereskedő, hanem partner és útitárs is – azok számára, akik komolyan veszik a minőséget, legyenek akár étteremvezetők, séfek, szállodaigazgatók vagy egyszerűen csak elkötelezett ínyencek. A Culinaris felvásárlásával a cél nem kevesebb, mint hogy új szintre emeljék a prémium élelmiszerek hozzáférhetőségét Magyarországon – miközben megőrzik azt a különleges világot, amit a Culinaris 22 éve folyamatosan épít.

A tranzakcióval egy olyan új fejezet veszi most kezdetét, amelyben a gasztronómia szerelmesei és a szakmai partnerek egyaránt magasabb színvonalon, még szélesebb kínálatból válogathatnak – akár egy étterem beszerzőjeként, akár egy különleges élményre vágyó magánvásárlóként.


MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.