Piacra dobták az alkoholos borfagyit

Biztos volt már olyan, hogy nem tudtuk eldönteni: vajon most igyunk az étel mellé egy jó kis pohár bort, vagy inkább majd csak a desszert révén lássuk el alkohollal a szervezetünket. Hát többé nem lesz. Az írás a The Independent cikke alapján készült.

A 60 éves múltra visszatekintő, new yorki, Mercer’s Dairy nevű vállalat díjnyertes borfagylalttal kívánja megigézni az új kalandokra éhes, édesszájú ínyenceket.

A tavaly a Quality Dairy Farms, Inc. nevű társaság által felvásárolt cég még 2006-ban hozakodott elő az ötlettel, és azóta nyolc fajta borfagyival gazdagította választékát.

Ezek a teljesség igényével a Cseresznyés Merlot, a Fűszeres, az Őszibarackos Fehér Zinfandel, a Portói, a Málnás Chardonnay, a Rizling, a Csokoládés Cabernet és az Epres Pezsgő.

A jégkrémek öt százalékos alkoholtartalommal rendelkeznek, és mint ilyenek, kissé meghosszabbíthatják számunkra az újévi ünnepségeket.

Mindezt némileg akadályozhatja, hogy az innovatív édességeket egyelőre csak az USA-ban lehet megvenni, de mindenképpen érdemes lehet kipróbálni őket, ha véletlenül a „Pocsolya” túloldalára vet minket a sorsunk.


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Jön a Balaton Fagyija választás

Jön a Balaton Fagyija választás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást, méghozzá egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.