Pop-Up Ízelítő a gasztroforradalom jegyében

Egészen új kezdeményezéssel, egy egyedülálló gourmet kóstolóval robbant be a hazai gasztronómia világába Tóth Edit.

Az első Pop-Up Ízelítő est a Pohárszék borbisztróban került megrendezésre.

Mit is talál itt a munka után betérő vendég? A mai magyar gasztrokínálat legújabb gyöngyszemeit, azaz olyan újonnan felfedezett magyar gyártókat és termékeit, akik kuriózumnak számítanak a piacon. Mindezt egy családias környezetben, ahol lehet kóstolgatni, kötetlenül beszélgetni a termék készítőjével. Az elképzelés szerint minden hónapban más-más helyen, más-más szereplőkkel.

Már a gourmet sorozat első állomásán is a legjobbakkal ismerkedhettünk:

- A Csurgidombi Sajtkonyha – isteni kézműves sajtjaival

- A Dióhéj – mesés kemencés magkeverékeivel

- A Husom – prémium szárított marhahús csipszeivel

- A Nobilis Pálinkafarm – pálinkakülönlegesséivel, gyümölcspárlataival

- A Pinceképviselettel – jó emberek őszinte boraival és fantasztikus szörpjeivel

- A tunki-tunki – vegán szendvicskrémek és szószokkal


A Pop-Up Izelítő következő állomásain is hasonló, izgalmas és formabontó különlegességekkel ismerkedhetünk, megfűszerezve a pályaelhagyó vagy épp évszázados tapasztalatokkal bíró gasztroköltők személyes történeteivel.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.