Rajtol az andalúz receptverseny

Zamatosan telt ízek, friss fűszerek, egészséges hozzávalók – egy igazi mediterrán menü garantáltan jókedvre derít! Az Extenda (Andalúz Kereskedelmfejlesztési Iroda) jóvoltából a déli életérzés már áprilisban a magyar konyhákba költözik: a mediterrán konyha emblematikus hozzávalóit népszerűsítő andalúz receptverseny keretében mindenkinek lehetősége nyílik kipróbálni ügyességét, kreativitását a dél-spanyol konyha alapanyagainak felhasználásával.

Az április 18-án induló versenyre bármilyen recepttel lehet nevezni, legyen az magyaros, spanyolos, vagy bármilyen konyha ihlette étel; az egyetlen megkötés, hogy a hozzávalók között legalább egy andalúz termék szerepeljen. A dél-spanyol termékek könnyen beazonosíthatók az Extenda honlapjára feltöltött terméklista alapján, ahol – a bevásárlást megkönnyítendő – kép is szerepel az ínyencségekről, és az is kiderül, hogy hol kaphatóak az egyes hozzávalók.

Miután a recept megszületett, nincs is más hátra, mint feltölteni azt az Egy csipetnyi Andalúzia elnevezésű Facebook oldalra május 8-ig. Persze nem árt mozgósítani az ismerőseinket sem, egy nyertesről ugyanis közönségszavazás dönt, továbbá a receptekre szavazók között is gazdára talál egy értékes andalúz ajándékcsomag.

Május 28-án, a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában kerül sor a verseny kiemelt programjára, az andalúz mesterszakács, Martin Goldman által tartandó főzőkurzusra, amely egészen biztos, hogy felejthetetlen élménnyel ajándékozza meg a verseny nyerteseit. 


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.