Répaforradalom – sztárszakács kontra politika

Andrew Lansey, az újdonsült egészségügyi miniszter bírálta Jamie Oliver iskolai étkeztetésre vonatkozó módszerét, mert szerinte annak semmiféle pozitív hatása nincs olyan társadalom-egészségügyi problémákkal szemben, mint a dohányzás vagy a fiatal diákok körében egyre gyakoribb elhízás, a diákoknak pedig nagyon kis része veszi igénybe az oktatási intézmény menzai szolgáltatását. A miniszter a közegészségügyi költségvetést is szűkebb keretek közé szeretné szorítani - írja a MedicalOnline.

Lansey ezt a British Medical Association konferenciáján mondta el, hozzáfűzve, a televíziós séf által meghonosított szemléletmód az érintett iskolákban étkező diákok számát inkább csökkentette, mint növelte. Hozzátette azonban, hogy helyénvalóak voltak Oliver eredeti elképzelése, miszerint javítani kell a nebulók étkezési szokásain és a menzai ellátáson. Az országszerte népszerű szakács szerint a miniszter súlyos vádjai alaptalanok, és sértik az iskolai étkeztetést biztosítókat. Sőt, a kritika nem tántorítja el attól a tervétől, hogy létrehozzon egy olyan speciális központot, ahol a gyermekek szüleit megtanítja az egészséges táplálkozáshoz szükséges alapismeretekre és főzési technikákra.

(A teljes cikk elolvasható a http://www.gyermekevek.hu/cikk/repaforradalom_a_sztarszakacs_kontra_politika/index.php címen)


Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.