Rizmajerék szerint sörrel igazi a világ

Volt már ruhabolt, laptopüzlet, most pedig 3 szintes sörözőként nyílt meg február 10-én este a Nagykörút szívében a Rizmajer Sörház. A bulival egyekötött megnyitón jártunk.

Bécsi szelet, csepeli sörrel: többszörösen díjnyertes kisüzemi sörök és hozzájuk illő, frissen készülő ételek várják mostantól a vendégeket a József körúti Rizmajer Sörházban.

Egy csepeli sörfőző család, Rizmajerék nyitották itt második sörözőjüket - az első közelebbi szülőhazájukban, Csepelen üzemel -, igaz, némi fáziskéséssel. Mint a tulajdonos, Rizmajer József mesélte a megnyitó alkalmával, bár tavaly év áprilisára tervezték a nyitást, ám annyi engedélyhegy kellett, annyi helyről "támadtak" a hatóságok, hogy némi csúszás támadt - így lalakult át az időpont 2017 télvégére. „Egy valamiben biztos voltam: ha egyszer sörözőt nyitok a pesti Belvárosban, az biztos nem egy mellékutcában lesz” ,  mondta Rizmajer József.

Az 1994-ben, Csepelen alapított Rizmajer Sörfőzde tulajdonosa nagyban gondolkodik, hiszen a 350 négyzetméteres, délelőtt 11-től éjjel 2-ig minden nap nyitva tartó  új vendéglátóhely és mintabolt zártkörű rendezvényekre is alkalmas pincével, csendes kóstolgatásra kialakított földszinttel és a vendégek számára saját sörcsappal felszerelt emeleti szinttel várja a vendégeket.

Rizmajerék nemcsak a saját söreiket, hanem alkalmanként más hazai kézműves sörházak italait is kínálják - vendégsörcsapjuk ezt biztosítja majd. 

A teljes Rizmajer sör szortiment mellé friss grillsajtot, többféle hamburgert, kenyérlángost és bécsi szeletet kínálnak - akár éjfél után betérő baráti társaságoknak is.

A hely egyik különlegessége a Magyarországon egyedi sörcsap rendszer, amelynek lelke a pult alatti pincében található hűtőház. Onnan jut el a sör a csapokba. A sörházban a főzde hat állandó söre mindig lesz, ígérik a házigazdák. Van világos, különleges mézes-narancsos gyömbéres, kukoricasör, a testesebb italokat kedvelő vendégeknek a hat féle malátával készülő fekete porter, azoknak pedig, akik a gyümölcsös söröket szeretik, nekik konyakos-meggyes ízesítésűt ajánl a tulajdonos.

Ezen a héten végig csapon lesz cseresznyefán füstölt malátával készülő 424 Füstös Portert, és egy limitált mennyiségű, „Sicilian Edition” elnevezésű sört is, ahol igazi szicíiai narancshéj fokozza az élvezet.

A söröző a családi vállalkozás mintaboltjaként is működik, így nyitvatartási időben bárki vehet üveges sört,  kedvező „sörfőzdei áron”. 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.