Rizmajerék szerint sörrel igazi a világ

Volt már ruhabolt, laptopüzlet, most pedig 3 szintes sörözőként nyílt meg február 10-én este a Nagykörút szívében a Rizmajer Sörház. A bulival egyekötött megnyitón jártunk.

Bécsi szelet, csepeli sörrel: többszörösen díjnyertes kisüzemi sörök és hozzájuk illő, frissen készülő ételek várják mostantól a vendégeket a József körúti Rizmajer Sörházban.

Egy csepeli sörfőző család, Rizmajerék nyitották itt második sörözőjüket - az első közelebbi szülőhazájukban, Csepelen üzemel -, igaz, némi fáziskéséssel. Mint a tulajdonos, Rizmajer József mesélte a megnyitó alkalmával, bár tavaly év áprilisára tervezték a nyitást, ám annyi engedélyhegy kellett, annyi helyről "támadtak" a hatóságok, hogy némi csúszás támadt - így lalakult át az időpont 2017 télvégére. „Egy valamiben biztos voltam: ha egyszer sörözőt nyitok a pesti Belvárosban, az biztos nem egy mellékutcában lesz” ,  mondta Rizmajer József.

Az 1994-ben, Csepelen alapított Rizmajer Sörfőzde tulajdonosa nagyban gondolkodik, hiszen a 350 négyzetméteres, délelőtt 11-től éjjel 2-ig minden nap nyitva tartó  új vendéglátóhely és mintabolt zártkörű rendezvényekre is alkalmas pincével, csendes kóstolgatásra kialakított földszinttel és a vendégek számára saját sörcsappal felszerelt emeleti szinttel várja a vendégeket.

Rizmajerék nemcsak a saját söreiket, hanem alkalmanként más hazai kézműves sörházak italait is kínálják - vendégsörcsapjuk ezt biztosítja majd. 

A teljes Rizmajer sör szortiment mellé friss grillsajtot, többféle hamburgert, kenyérlángost és bécsi szeletet kínálnak - akár éjfél után betérő baráti társaságoknak is.

A hely egyik különlegessége a Magyarországon egyedi sörcsap rendszer, amelynek lelke a pult alatti pincében található hűtőház. Onnan jut el a sör a csapokba. A sörházban a főzde hat állandó söre mindig lesz, ígérik a házigazdák. Van világos, különleges mézes-narancsos gyömbéres, kukoricasör, a testesebb italokat kedvelő vendégeknek a hat féle malátával készülő fekete porter, azoknak pedig, akik a gyümölcsös söröket szeretik, nekik konyakos-meggyes ízesítésűt ajánl a tulajdonos.

Ezen a héten végig csapon lesz cseresznyefán füstölt malátával készülő 424 Füstös Portert, és egy limitált mennyiségű, „Sicilian Edition” elnevezésű sört is, ahol igazi szicíiai narancshéj fokozza az élvezet.

A söröző a családi vállalkozás mintaboltjaként is működik, így nyitvatartási időben bárki vehet üveges sört,  kedvező „sörfőzdei áron”. 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.