Rizmajerék szerint sörrel igazi a világ

Volt már ruhabolt, laptopüzlet, most pedig 3 szintes sörözőként nyílt meg február 10-én este a Nagykörút szívében a Rizmajer Sörház. A bulival egyekötött megnyitón jártunk.

Bécsi szelet, csepeli sörrel: többszörösen díjnyertes kisüzemi sörök és hozzájuk illő, frissen készülő ételek várják mostantól a vendégeket a József körúti Rizmajer Sörházban.

Egy csepeli sörfőző család, Rizmajerék nyitották itt második sörözőjüket - az első közelebbi szülőhazájukban, Csepelen üzemel -, igaz, némi fáziskéséssel. Mint a tulajdonos, Rizmajer József mesélte a megnyitó alkalmával, bár tavaly év áprilisára tervezték a nyitást, ám annyi engedélyhegy kellett, annyi helyről "támadtak" a hatóságok, hogy némi csúszás támadt - így lalakult át az időpont 2017 télvégére. „Egy valamiben biztos voltam: ha egyszer sörözőt nyitok a pesti Belvárosban, az biztos nem egy mellékutcában lesz” ,  mondta Rizmajer József.

Az 1994-ben, Csepelen alapított Rizmajer Sörfőzde tulajdonosa nagyban gondolkodik, hiszen a 350 négyzetméteres, délelőtt 11-től éjjel 2-ig minden nap nyitva tartó  új vendéglátóhely és mintabolt zártkörű rendezvényekre is alkalmas pincével, csendes kóstolgatásra kialakított földszinttel és a vendégek számára saját sörcsappal felszerelt emeleti szinttel várja a vendégeket.

Rizmajerék nemcsak a saját söreiket, hanem alkalmanként más hazai kézműves sörházak italait is kínálják - vendégsörcsapjuk ezt biztosítja majd. 

A teljes Rizmajer sör szortiment mellé friss grillsajtot, többféle hamburgert, kenyérlángost és bécsi szeletet kínálnak - akár éjfél után betérő baráti társaságoknak is.

A hely egyik különlegessége a Magyarországon egyedi sörcsap rendszer, amelynek lelke a pult alatti pincében található hűtőház. Onnan jut el a sör a csapokba. A sörházban a főzde hat állandó söre mindig lesz, ígérik a házigazdák. Van világos, különleges mézes-narancsos gyömbéres, kukoricasör, a testesebb italokat kedvelő vendégeknek a hat féle malátával készülő fekete porter, azoknak pedig, akik a gyümölcsös söröket szeretik, nekik konyakos-meggyes ízesítésűt ajánl a tulajdonos.

Ezen a héten végig csapon lesz cseresznyefán füstölt malátával készülő 424 Füstös Portert, és egy limitált mennyiségű, „Sicilian Edition” elnevezésű sört is, ahol igazi szicíiai narancshéj fokozza az élvezet.

A söröző a családi vállalkozás mintaboltjaként is működik, így nyitvatartási időben bárki vehet üveges sört,  kedvező „sörfőzdei áron”. 

 

Forrás: Vendég & Hotel


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.