Mint étterem, a Bagolyvár kikerül a turizmus és vendéglátás vérkeringéséből. Ennek az az oka, hogy a közvetlen szomszédságban lévő Gundel olyan árakkal (a Gundel mindenkié!) nyitott újra tavaly december 8-án, amelyet korábban csak a Bagolyvárat megfizetni tudók is megengedhetnek már maguknak. Így viszont nincs értelme két, ugyanolyan árszabású éttermet egymás mellett vinni. Minőségi rendezvényhelyszínre azonban szükség van, ezt a szerepet szánják a Bagolyvárnak, nem pedig az „olcsó Gundelét”, ahogy korábban mindenki tekintett rá.
A Bagolyvár adottságai mindenben megfelelnek egy sikeres és élményközpontú rendezvény megszervezéséhez. A főbejárat előtt egy kis terasz fogadja az érkezőket, az előtérből egy ablakon keresztül a látványkonyhába lehet betekinteni, innen a bárba vezet az út. A bárból egy mozgássérült és egy hagyományos mosdó is elérhető. A bárból megközelíthető vendégtér közvetlen fedett teraszkapcsolatos, amelynek köszönhetően a rendelkezésre álló tér megduplázható. Színvilág tekintetében a jól dekorálható, semleges világosság volt a fő vonal, bár a hátfalakon zöldes, bézses, fás, növényes tapéta teszi hangulatosabbá és a környezethez igazodóvá a beltéri hangulatot.
A belső térben legfeljebb 80 embernek tudnak ültetett vacsorás helyett biztosítani, így viszont nem marad tánctér. Ha kényelmes, minden programra nyitott eseményt szeretnének itt tető alá hozni, akkor 20-60 fős rendezvényekben érdemes gondolkodni. Elsősorban házasulandók, szülinaposok, privát eseményeket szervezők érdeklődésére számítanak. Komplett megoldással, fix menüvel és fix árakkal várják az érdeklődőket.
Az ellátást a Bagolyvár saját, modern konyhájáról lehet megoldani. Ezt a tulajdonos Danubius Hotels még a pandémia alatt felújította, vagyis XXI. századi konyhatechnológia áll rendelkezésre, beltéri faszenes BBQ-val. A Bagolyvárnak nem lesz külön séfje, a Gundel konyhájának tapasztalatait és kultúráját adják vissza a Bagolyváras vendégeknek is. Az előkészítés is a Gundel konyháján történik majd. Külön cateringben sem gondolkodnak, hiszen a Gundel ezt a területet is lefedi. A konyha mellesleg olyannyira modern, hogy tévés főzőshow-k megrendezésére is alkalmas.
A Bagolyvár Étterem története
A Bagolyvár étterem a múzeum második megnyitása idején, 1913-ban épült Kós Károly tervei szerint. Az építész a nagyrészt ugyancsak általa alkotott állatkerti pavilonokhoz hasonló, népies stílusban tervezte meg az épületet, közvetlenül a szomszédos Gundel étterem mellé. Neve az ezen a helyen korábban álló faszerkezetes épületből ered, amelyben baglyok is laktak. Az étterem a Gundelé-körhöz tartozott kezdettől fogva. Teraszai az Állatkert felé nyílnak. (wikipedia)