Romantikus rendezvényhelyszínként nyit újra a Bagolyvár

Kifejezetten rendezvényekhez újították fel és nyitották újra a Bagolyvárat. Az egykori, másodhegedűs szerepet betöltő étterem a Gundel Étteremmel együtt került az Eventrend Group üzemeltetésébe, a tervek szerint különleges, vintage színfoltként jelenik meg a rendezvényhelyszínek palettáján - tájékoztatta lapunkat az Eventrend.

Mint étterem, a Bagolyvár kikerül a turizmus és vendéglátás vérkeringéséből. Ennek az az oka, hogy a közvetlen szomszédságban lévő Gundel olyan árakkal (a Gundel mindenkié!) nyitott újra tavaly december 8-án, amelyet korábban csak a Bagolyvárat megfizetni tudók is megengedhetnek már maguknak. Így viszont nincs értelme két, ugyanolyan árszabású éttermet egymás mellett vinni. Minőségi rendezvényhelyszínre azonban  szükség van, ezt a szerepet szánják a Bagolyvárnak, nem pedig az „olcsó Gundelét”, ahogy korábban mindenki tekintett rá.

A Bagolyvár adottságai mindenben megfelelnek egy sikeres és élményközpontú rendezvény megszervezéséhez. A főbejárat előtt egy kis terasz fogadja az érkezőket, az előtérből egy ablakon keresztül a látványkonyhába lehet betekinteni, innen a bárba vezet az út. A bárból egy mozgássérült és egy hagyományos mosdó is elérhető. A bárból megközelíthető vendégtér közvetlen fedett teraszkapcsolatos, amelynek köszönhetően a rendelkezésre álló tér megduplázható. Színvilág tekintetében a jól dekorálható, semleges világosság volt a fő vonal, bár a hátfalakon zöldes, bézses, fás, növényes tapéta teszi hangulatosabbá és a környezethez igazodóvá a beltéri hangulatot.

A belső térben legfeljebb 80 embernek tudnak ültetett vacsorás helyett biztosítani, így viszont nem marad tánctér. Ha kényelmes, minden programra nyitott eseményt szeretnének itt tető alá hozni, akkor 20-60 fős rendezvényekben érdemes gondolkodni. Elsősorban házasulandók, szülinaposok, privát eseményeket szervezők érdeklődésére számítanak. Komplett megoldással, fix menüvel és fix árakkal várják az érdeklődőket.
Az ellátást a Bagolyvár saját, modern konyhájáról lehet megoldani. Ezt a tulajdonos Danubius Hotels még a pandémia alatt felújította, vagyis XXI. századi konyhatechnológia áll rendelkezésre, beltéri faszenes BBQ-val. A Bagolyvárnak nem lesz külön séfje, a Gundel konyhájának tapasztalatait és kultúráját adják vissza a Bagolyváras vendégeknek is.  Az előkészítés is a Gundel konyháján történik majd. Külön cateringben sem gondolkodnak, hiszen a Gundel ezt a területet is lefedi. A konyha mellesleg olyannyira modern, hogy tévés főzőshow-k megrendezésére is alkalmas.

A Bagolyvár Étterem története
A Bagolyvár étterem a múzeum második megnyitása idején, 1913-ban épült Kós Károly tervei szerint. Az építész a nagyrészt ugyancsak általa alkotott állatkerti pavilonokhoz hasonló, népies stílusban tervezte meg az épületet, közvetlenül a szomszédos Gundel étterem mellé. Neve az ezen a helyen korábban álló faszerkezetes épületből ered, amelyben baglyok is laktak. Az étterem a Gundelé-körhöz tartozott kezdettől fogva. Teraszai az Állatkert felé nyílnak. (wikipedia)



Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.